Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Retki norjalaiselle saarelle

Keskustelua kansanedustaja Hirvisaaren Facebook - seinällä 11.8, asia koski ISIS-järjestön hirmutekoja Irakissa:

"Suvakkinatsiämmien mielestä pahin ongelma on suomalaiset "rasistit" (=normaalijärkiset ihmiset), jotka eivät hyväksy islamilaisen valtion ideaa ja toimintaperiaatetta. Mielestäni suomalainen suvakkinatsiämmä (sukupuolineutraali termi) on itse paha ja hyvin tyhmä ihminen."

"Uutisoinnin mukaan hellistä äideistä voi tulla natsimurhaajia. Näin on käynyt Suomessakin. Moinen kansanpetturuus olisi tukahdutettava ennen kuin "rasistit" (normaalijärkiset ihmiset) palavat uuneissa. Suvakkinatsiämmät ovat täysin sokeita omalle pahuudelleen."

"Marko, minusta kaikki epäisänmaalliset kansanpetturit suvakkinatsiämmät (sukupuolineutraali termi) voisi kyydittää jonnekin norjalaiselle saarelle ja toivoa parasta."

https://www.facebook.com/james.hirvisaari/posts/10152351886504538

Kyseinen Marko Parkkola on Suomen Sisun varapuheenjohtaja. Hän kirjoittaa seuraavaa:

"Uuniin joutavat kaikki suvakit. Lannoitteeksi vihanneksille.

"Pohdin asiaa uudestaan. Parempi haudata tuhkat syvälle maahan ja kalkita maa huolella. Suvakkipartikkelit voivat siirtyä ruoan mukana fiksuihin ihmisiin."

http://muutos2011.fi/blogit1/author/marko-parkkola/

 

Minulle on oikeastaan ihan se ja sama, mitä Marko Parkkola on asiasta mieltä, hän ei ole millään tavalla merkittävä. Sen sijaan on aika mielenkiintoista, että kansanedustaja toivoo Breivikin uhrien kohtaloa kansalaisille jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan.

Suomessa on sananvapaus, mutta sanomisistaan voi joutua vastuuseen oikeudessa jos syyllistyy kunnianloukkaukseen, laittomaan uhkaukseen tai kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Hirvisaarella on jo lainvoimainen tuomio viimeksimainistusta ja hyvä niin. Mahtaako olla että hänen poliittinen uransa on jo niin finaalissa että hän huvikseen laukoo mitä sylki suuhun tuo?

Koska uskon että hän laskisi minut tuohon "suvakkien" kaartiin kerron oman mielipiteeni asiasta. ISIS-järjestöä pitää vastustaa kaikin keinoin. Esim. Kurdit (jotka suurimmaksi osaksi taitavat myös olla muslimeja) ansaitsevat tässä kaiken käytettävissä olevan tuen.

Se, mitä vastustan, on tuon järjestön maineen liittämistä muslimeihin yleensä. En tunne ketään joka tukisi ISIS:tä, en sen enempää "suvakkien" joukossa kuin muutenkaan. Eilisessä A-studiossa imaami Anas Hajjar totesi, että ISIS:n versio kalifaatista rikkoo islamin periaatteita. Esimerkiksi Ison Britannian imaamit ovat tuominneet järjestön toiminnan: http://www.bbc.com/news/uk-28270296

Pidän aika todennäköisenä, että Hirvisaaren ja monen muun yllytys johtaa vielä siihen, että heidän "suvakkeina" pitämiään henkilöitä kohtaan tulee fyysisiä hyökkäyksiä. Suomen Breivik on tuolla jossakin. Tarvitaan vain yksi sopivasti nyrjähtänyt ja jälki on rumaa. Yllytystä alkaa olla riittävästi. Yksi yllyttäjä istuu eduskunnassamme.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Ilkka Huotari

Poliisin mukaan kiihottamiseen kansanryhmää tarvitaan muutakin kuin tyhjiä sanoja. ( http://svenska.yle.fi/artikel/2014/08/04/inga-finn... )

Kalifaatti sinänsä ei kai ole ollut Hajjarin mielestä islamin periaatteiden vastainen, vaan ISIS:n toimintatavat sitä perustaessa.

    Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar on sitä mieltä, että Syyriassa ja Irakissa vaikuttava ”Islamilainen valtio” –niminen terrorijärjestö toimii islamin sääntöjä vastaan.

http://yle.fi/uutiset/imaami_anas_hajjar_kalifaatt...

"Se, mitä vastustan, on tuon järjestön maineen liittämistä muslimeihin yleensä."

Onko joku liittänyt?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En nyt tiedä onko Hirvisaaren mölinöillä enää mitään uutuusarvoa tai harmifaktoriakaan. Toisinaan joillain kansanedustajilla on häiriintynyttä käytöstä mutta heidän uransa päättäjänä loppuu kyllä seuraaviin eduskuntavaaleihin. Näin käy myös Hirvisaaren, jolla nyt ei ole mitään muuta annettavaa kuin rumia puheita ja fantasioita.

Ensi vuonna saadaan uusia, motivoituneita ja osaavia päättäjiä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Pauli, voisitko vielä täsmentää: ovatko kolme ensimmäistä sitaattia Hirvisaarelta itseltään? (En kuulu Facebookiin, joten sitä kautta ei asia minulle selviä.)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Kyllä, kolme ensimmäistä ovat Hirvisaaren omia.

Junes Lokka

Kantaväestöä vastaan ei toimi pykälä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Marko Parkkola ei kuulu mihinkään puolueeseen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

En ole väittänytkään että Jameksen ja Markon tarkoittama "suvaitsevaisto" olisi kansanryhmä. Miten muuten Parkkola on kirjoittanut tuota blogia kesäkuussa 2014 jos hänellä ei ole tekemistä puolueen kanssa? Tämän kun selitätte voin muuttaa tekstiä niiltä osin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Pidän aika todennäköisenä, että Hirvisaaren ja monen muun yllytys johtaa vielä siihen, että heidän "suvakkeina" pitämiään henkilöitä kohtaan tulee fyysisiä hyökkäyksiä. Suomen Breivik on tuolla jossakin. Tarvitaan vain yksi sopivasti nyrjähtänyt ja jälki on rumaa. Yllytystä alkaa olla riittävästi. Yksi yllyttäjä istuu eduskunnassamme."

höpönlöpöt. . et pidä lainkaan huolestuttavana ISISin leviämistä Eurooppaan ja sen solujen aseistautumista paraikaa esim. Suomessa, uskot sen rajoittuvan "turvallisesti" sinne Lähi-Itään. Uskotko jos sanon sen enempiä tarkentamatta että "rynnäkköasekyselyjä on". Juu, ei sinun tarvitsekaan, jatka vain paapimista omassa pehmeässä todellisuudessasi.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Millä perusteella väität etten olisi huolissani myös islamistisesta terrorismista?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

On muuten mielenkiintoista havaita että kun Hirvisaaresta kirjoittaa jotain kriittistä joutuu välittömästi nimettömyyden taakse piiloutuvien herjaajien hyökkäyksen kohteeksi. Huomaa hyvin että kyseiset henkilöt haluavat hiljentää kritiikin.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Tunteet käyvät maahanmuuttokeskustelussa joskus joillakin kuumina. On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka yrittävät käydä asiallista ja hillittyä maahanmuuttokriittistä keskustelua. Maahanmuuton ongelmat kasautuvat alemman sosiaaliluokan keskuuteen, joka ilmaisee aiheutuneet ongelmat keskimäärin vähemmän sivistyneesti, ja enemmän tunteella. Tämä toimii ylemmille sosiaaliluokille tekosyynä olla välittämättä ilmaistuista ongelmista ja valheelliselle moraaliselle ylemmyydentunnolle. Ylemmät sosiaaliluokat asuvat usein itse lähes rotupuhtailla alueilla tai sellaisilla alueilla, joilla on sopivassa määrin enimmäkseen valikoituneita maahanmuuttajia, esim. korkeasti koulutettuja itä-aasialaisia. Maahanmuuttoa kannattavat kokevat kritiikin maahanmuuttoa kohtaan henkilökohtaisina hyökkäyksinä korkeita abstrakteja ja universaaleja moraalisia periaatteita vastaan. Tämä aiheuttaa linnottautumisen omiin mielipiteisiin ja kyvyttömyyden korjaavaan itsekritiikkiin. Maahanmuutosta tulee siten absoluuttinen politiikka, jonka ongelmia ei pystytä korjaamaan, joka on poliittisen korrektiuden mukaisesti tabu ja jota ei voida muuttaa. Maahanmuuton katsominen abstraktien ja universaalien moraalisten periaatteiden kautta johtaa todellisessa elämässä huonoon moraaliin ja moraalittomuuteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#10 Sinä joko moraalittomasti tai tarkoitushakuisesti puhut "maahanmuutosta" yleiskäsitteenä vaikka maahanmuuttajat ovat yksilöitä siinä missä me muutkin. Maahanmuuttajilla on myös samanlaista sosioekonomista variaatiota kuin meilläkin, kaikki eivät ole kouluttamattomia jne.
Ns alempi sosiaaliluokka (sinun termisi) ei mitenkään yksiselitteisesti kohtaa enemmän maahanmuuttajia kuin muut sosiaaliluokat. Sen sijaan kaupunkialueilla ja maaseudulla voi olla tuollaista eroa.
Lähiöitä yleensä leimataan nuivasti sen perusteella kuinkla paljon siellä on maahanmuuttajia. Lähiöissä pätee sama juttu, me lähiöihmiset olemme yksilöitä ja se miten kannamme kortemme viihtyvyyden ja maineen kekoon riippuu psykososiaalisista eväistämme eikä etnososiologiasta.

Jukka Mäkinen

"Ns alempi sosiaaliluokka (sinun termisi) ei mitenkään yksiselitteisesti kohtaa enemmän maahanmuuttajia kuin muut sosiaaliluokat. "

Ei kukaan ole noin väittänytkään. Maahanmuuton aiheuttamat ongelmat sen sijaan keskittyvät alempien sosiaaliluokkien asuinalueille ja keskuuteen. Hyväosaiset poimivat tässäkin asiassa rusinat pullasta ja jättävät kōyhille homeiset kuoret. Maahanmuuttopolitiikkaan tulee muutos vasta kun hyväosaiset eivät enää saa lakaistuksi ongelmia maton alle, ja oma ympäristō, siinä vaiheessa jo muurien ja vartijoiden suojaamana, alkaa kärsiä politiikan seurauksista.

Siihen mennessā lähiöissä ihmiset ovat jo tottuneet vesitynnyrien täytenä pitämiseen seuraavaa tulipaloa odotellessa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #15

Esim. Lontoon mellakoihin ja ryöstelyyn osallistui suuri joukko kantaväestöä. Tukholmassa taas maahanmuuttajia oli paljon mukana niissä, jotka yrittivät suojella kouluja ja päiväkoteja. Maahanmuuttajat kävivät keskusteluja mellakoijien kanssa ja tekivät parhaansa jotta nämä menisivät kotiin. Enimmillään Tukholmassa oli niitä, jotka tekivät tuhotöitä vain joitakin kymmeniä.

Mäkisen asenne leimaa maahanmuuttajat yleensäkin mellakoivaksi roskajoukoksi. Tämän blogin aiheena ei ole maahanmuutto, vaan se miksi istuva kansanedustaja haluaisi Breivikin uhrien kohtalon eri mieltä oleville ja miten samanhenkiset säestävät. Mäkiselle ensimmäinen varoitus, toisesta lentää ulos.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

"Mäkisen asenne leimaa maahanmuuttajat yleensäkin mellakoivaksi roskajoukoksi. "

Ei pidä ollenkaan paikkaansa.
Kuten edellä totesin, ne rusinamaahanmuuttajat kyllä kelpaavat kaikille ja niitä on erittäin paljon. Mutta sitten on se osa, jota kukaan, varsinkaan paremmin toimeentuleva väki, ei halua naapurikseen. Jos väität jotain muuta, niin sitten pitäisi löytyä näyttöä eliittialueilla asuvista sossun varassa elävistä maahanmuuttajista. Vai suljetko vain silmäsi todellisuudelta koska se ei ole niin poliittisesti korrektia kuin sen pitäisi.

Hirvisaaren älyttömistä kommenteista sen verran että jos blogisi aiheena on miksi hän ehdottelee mitä ehdottelee, niin silloin pitää pohtia mikä se syy oikein on? Mitä te eri mieltä olevat olette tehneet niin pahaa, että joku voi toivoa tuollaista kohtaloa? Eikö tule mitään mieleen? Missä on empatiakyky? Vai sulkeeko suvakkien putkiajattelu, ulkopuolelle kyvyn kaiken vaihtoehtoisen ajattelun pohdiskeluun.

Kannattaisi tosiaankin keskittyä kysymykseen miksi, eikä ainoastaan kauhistelemaan, levittelemään ja mustamaalamaan tavallisten veturinkuljettajien yksinkertaista ajattelua.

Samanhenkisiä säestäjiä muuten näytti olevan ainoastaan yksi.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #18

Määrittele paremmin toimeentuleva väki ja näiden asuinalue. Espoon Westend tai Saunalahti voisi varmaan sopia kuvaukseen?

Itse olen asunut yli 20 vuotta alueella jolla on paljon maahanmuuttajia. Lasteni kouluissa näitä on ollut myös paljon. Elämäni aikana yhden kerran (1 kerta) paikallisista maahanmuuttajista on ollut harmia minulle tai perheelleni.

Maahanmuuttokriitikoilta olen saanut uhkauksia, herjauksia ja kaikenlaista harmia viime vuosina. Tappouhkaus on jäänyt vielä puuttumaan, ehkä pikku hiljaa senkin aika tulee? Minut on kerran yritetty ryöstää (kantasuomalainen juoppo, tein vastarintaa enkä menettänyt omaisuutta), kerran saanut keskustassa turpaani (kantasuomalainen nuori löi takaapäin, vappuaatto). Koulussa oli vähän kovaa (paikallisia kantasuomalaisia nuoria).

Alue jolla asun on erittäin haluttua. Esim. omassa taloyhtiössäni on vaihtuvuus erittäin pieni. Ihmiset vaihtavat päittäin asuntoja pysyäkseen alueella.

"Mitä te eri mieltä olevat olette tehneet niin pahaa, että joku voi toivoa tuollaista kohtaloa?" Ahaa. Alkaa siis potentiaalisten uhrien syyllistäminen. Itse edustan kantaa että asioita pitäisi maassa hoitaa kaikkien hyväksi lain mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. maahanmuuttajien kohdalla ei voi yleistää joidenkin maahanmuuttajien vaikeuksia koskemaan heitä kaikkia.

Rasismi on valinta. Hirvisaari valitsee itse oman kantansa asioihin. Kansanedustajana hänen pitäisi tietää paremmin.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Aika kapea on mielipiteen perusta, jos ainoastaan "minä ja minun kokemukseni" on mitä esittää. Kaikilla ei ilmeisesti ole yhtä hyviä kokemuksia maahanmuuttajista, mitenkään muuten maahanmuuttovastaisuus ei ole selitettävissä.
On myös paljon niitä, joillla ei ole mitään maahanmuuttaneita henkilöitä vastaan, mutta vastustavat maahanmuutopolitiiikkaa typeränä ja kestämättömänä.

En ole syyl istänyt ketään, joten tuollaisen uhriasenteen voit jättää kavereillesi kampanjoidessa. Sen sijaan voisit laistamisen sijaan, miettiä vastausta siihen mitä kysyin. Miks?i Mitä pahaa, tai mitä kuviteltua pahaa, suvakit ovat tehneet, että joku voi tuollaista ehdotella. Ehkä vilkaisu peiliin ei riitä, pitää ensin riisua ne pinkit silmälasit ja tarkastella vähän kauemmin.
Joku täällä kirjoitti kerran loistavan analyysin siitä miten suvaitsevaisten on lähes mahdotonta katsoa asioita neutraalisti ulkopuolisen silmin, koska ajattelu ja mielipide näissä kiistellyissä asioissa ei perustu järkeen vaan tunteeseen. Tunne siitä, että on oikeassa ja on, tämä on tärkeää, hyvän puolella, tekee vastapuolen automaattisesti pahaksi, ja silloin mikään mitä toinen esittää, ei voi olla oikein tai totta.

Kukaan ei tietääkseni ole väittänyt, että kaikki maahanmuuttajat aiheuttavat ongelmia. Vähiten virkamiehet, joiden työpaikat eivät toistaiseksi ole uhattuna. Mutta jos pienikin osa aiheuttaa ongelmia, sekin on liikaa. Vai montako raiskausta vuodessa pitää sallia kiintiöön kuuluvana?

Rasismista tiedän varmaan paljon enemmän kuin kunnioitettava blogisti, se kun kuuluu päivittäiseen elämääni erirotuisena maahanmuuttajana. Se on vain osa ihmisten normaalia käytöstä, eikä tuo niin vaarallista ole.

Hirvisaari valitsee itse kantansa, ja tarpeeksi on ollut kannattajia kansanedustajaksi asti. Heillãkin on oikeus mielipiteisiinsä. Samaa mieltä ei ole pakko olla. En ole minäkän

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #33

"Aika kapea on mielipiteen perusta, jos ainoastaan "minä ja minun kokemukseni" on mitä esittää. Kaikilla ei ilmeisesti ole yhtä hyviä kokemuksia maahanmuuttajista, mitenkään muuten maahanmuuttovastaisuus ei ole selitettävissä."

Eli toisin sanoen vain negatiiviset kokemukset maahanmuuttajista hyväksytään mielipiteiden pohjaksi, ei positiivisia kokemuksia. Olisiko mieluummin niin, että käsitys maahanmuuttopolitiikasta pitäisi rakentaa ihan muulle kuin yksittäisille kokemuksille puolin ja toisin? Ja toisaalta, ovatko positiiviset kokemukset jotenkin lähtökohtaisesti vähemmän tosia?

"Mitä pahaa, tai mitä kuviteltua pahaa, suvakit ovat tehneet, että joku voi tuollaista ehdotella."

Eli minun pitäisi muuttaa käyttäytymistäni ja mielipiteitäni sen vuoksi mitä jotkut kuvittelevat minun tehneen.

"Rasismista tiedän varmaan paljon enemmän kuin kunnioitettava blogisti, se kun kuuluu päivittäiseen elämääni erirotuisena maahanmuuttajana. Se on vain osa ihmisten normaalia käytöstä, eikä tuo niin vaarallista ole."

Kuvan perusteella näytät aika normijampalta. Itselläni on kyllä sekä kokemusta että olen muutenkin tutustunut siihen mitä ovat erilaiset alistamisen ja erottelun mekanismit. Erinäköisten alistamista on historian aikana perusteltu vaikka millaisilla syillä jotka nykyään luetaan rasismiksi. En näe syytä miksi ennakkoluulot ja väärät tiedot pitäisi hyväksyä toiminnan pohjaksi vaikka ennakkoluulot olisivat kuinka "luonnollisia".

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #18

Sen verran vielä tuosta, että näen joka ainoa päivä kotini ikkunasta pihalla leikkiviä maahanmuuttajien ja kantaväestön lapsia. Joukossa on somalilaisia, intialaisia, kantaväestöön kuuluvia ja ties ketä. Näitä katsoessani minun on aika vaikea ajatella heitä potentiaalisina haittatekijöinä. Mieluummin ajattelen heitä ihmisten lapsina. Homo Sapiens - lajiin kuuluvina.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #17

Lainauksessa ei muuten mitenkään mainita, ettäkö Hirvisaari haluaisi Breivikin uhrien kohtaloa kellekään.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #32

Aivan. Ehkä hän toivoo että suvakit pääsisivät lomalle norjalaiselle saarelle ja heillä olisi oikein kivaa siellä ja aurinkoinen keli.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Marko Parkkola otti yhteyttä ja selitti asemaansa. Tästä syystä muutin alkuperäistä tekstiä hänen osaltaan.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Poistin Mikael Virtasen vuodatukset, koska ne eivät mielestäni mitenkään liittyneet aiheeseen. Tässä kirjoituksessa käsitellään sitä, miksi istuva kansanedustaja hekumoi eri mieltä oleviin kohdistuvalla väkivallalla.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Pauli Vennervirta,

nähdäkseni sinä kritisoit sitä, että Hirvisaari kommentoi maahanmuuttoa ja maahanmuuttokeskusteluun osallistuvia epäasiallisesti, ja tämä aihepiiri on ollut sinulla teemana aiemminkin. Epäsuorasti tai suoraan sinä peräänkuulutat asiallista, sivistynyttä ja vastuullista maahanmuuttokeskustelua. On tärkeää tietää mikä täyttää sinulle sellaisen keskustelun kriteerit. Täyttääkö esim. oma kirjoitukseni 'Miksi maahanmuutto?' sinun kriteerisi:

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2014/08/miks...

Jos ei täytä, miksi ei? Keskustelun metatason tärkein kysymys on millä tavalla maahanmuutosta voidaan keskustella sillä tavalla asiallisesti ja sivistyneesti, että se täyttää sekä maahanmuuttoa kannattavien, että maahanmuuttokriitikoiden kriteerit. Keskustelemalla näistä on mahdollista päästä yhteisymmärrykseen säännöistä, jonka jälkeen aito keskustelu ja mielipiteidenvaihto on mahdollista.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mielestäni tuo ei edusta hyvää maahanmuuttokeskustelua. Sinulla oli lähtökohtina ihmisiä jotka minun mielestäni eivät edusta niitä maahanmuutosta keskustelijoita joita minä tunnen (siis sillä puolella mitä edustan). En tunnistanut noista arkkityypeistä yhtäkään, pidän niitä olkiukkoina. Helppoja maaleja joita piestä.

Oma kantani on se että maahanmuutto on ilmiö. Maahanmuuttokriittisyys olisi samaa kuin yrittäisi kritisoida painovoimaa. Toki voi kritisoida maahanmuuttopolitiikkaa, se on selvä. Kritiikkiä on sekin että tänne on liian vaikea päästä.

Maahanmuuton takana on monenlaisia syitä. Suurin osa tulee työn, avioliiton tai muun parisuhteen taikka opiskelun kautta. En ymmärrä miksi tuollaista pitäisi voimakkaasti rajoittaa.

Humanitaarinen maahanmuutto edustaa pientä osaa koko maahanmuutosta. Tätä voi olla aiheellistakin kritisoida. Eniten kritisoin sitä, että maahanmuuttajien kotoutukseen, erityisesti kielitaidon oppimiseen ei panosteta riittävästi. Kursseille on vaikea päästä.

Siitä olen samaa mieltä että ihmisiä on syytä auttaa siellä missä he ovat. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pakolaisilta tai turvapaikanhakijoilta suljettaisiin samaan aikaan ovet.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Toisin kuin Pauli Vennervirralla, monilla ihmisillä on huonoja kokemuksia maahanmuuttajista. Monelle maahanmuuttajat ovat laskeneet asuinalueiden ja elämän standardeja. Mm. asuinalueet, raput, roskasuojat ja pesutuvat ovat muuttuneet siivottomiksi, varastelu on lisääntynyt, väkivalta on lisääntynyt, yhteistä omaisuutta on tuhottu, kulttuuri- ja muiden erojen takia kommunikointi ei toimi, asuintaloissa on häiriöitä ja siellä uhkaillaan kantasuomalaisia, jne.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Yleistätkö siis nuo jotenkin maahanmuuttajien ominaisuuksiksi? Nuo eivät ole maahanmuuttajuuden ominaisuuksia, vaan huono-osaisuuden ominaisuuksia eikä silloinkaan niitä voi yleistää.

Käyttäjän MikaelVirtanen kuva
Mikael Virtanen

Pauli Vennervirta, kun nyt mainitsit oman asuinalueesi, kysyisin kuinka monta ei-länsimaalaista sinun rapussasi ja taloyhtiössäsi asuu?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Viereisissä taloissa asuu aika monta joten he käyttävät samaa pihapiiriä. Sillä, asuuko minun taloyhtiössäni yhtään ei ole merkitystä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mikael Virtasen viimeinen kommentti sisälsi melkoisen määrän oletuksia ja linkeistä vedettyjä suoria johtopäätöksiä. Jos Malmö olisi sellainen helvetin esikartano kuin maahanmuuttokriitikot esittävät, miksi sitten Malmön asukkaat ovat tutkimusten mukaan hyvin tyytyväisiä asuinpaikkaansa? Ranskalaisten sosiologien mukaan islamilla oli hyvin vähän tekemistä mellakoiden kanssa vuonna 2005. http://riotsfrance.ssrc.org/

Hän viittasi myös tutkimukseen jonka mukaan tumma ihonväri ja agressiivisuus korreloivat keskenään. Tutkijat itsekin myöntävät että heidän tuloksissaan on ongelmia:
"We recognize that this paper provides only a first approximation to what may become a workable explanation of melanin and its correlates. There are complex issues that need to be resolved. For example, skin coloration in humans is labile, showing much unexplained variation such as the African Khoi-san in the Kalahari Desert who display light pigmentation."

Frontpagemag taas on tyypillinen amerikkalainen konservatiivi-rasistijulkaisu. Se siitä.

Mikael Virtanen voi sitten pysyä jatkossa poissa. En laita kieltoa, toivottavasti hän itse älyää asian laidan. Päivänjatkoja.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Niin tuo Fronpagemag. Vaikuttaa hyvin neutraalin objektiiviselta nettijulkaisulta:

"On January 1, 2007, FrontPage Magazine named Ignacio Ramos and Jose Compean its 2006 "People Of The Year 2006".[5] The two United States Border Patrol agents shot drug smuggler Osvaldo Aldrete-Davila in the buttocks near the US–Mexico border and were convicted of assault with serious bodily injury, assault with a deadly weapon, discharge of a firearm in relation to a crime of violence, violating the civil rights of an illegal alien, and obstruction of justice "for not reporting that their weapons had been fired". They had been sentenced to 11 years and 1 day and 12 years imprisonment, respectively, and were subsequently incarcerated.[6] FrontPage Magazine considered them guilty only of "bureaucratic infractions"; "these men have lost their money, their reputations, and (perhaps soon) their freedom trying to protect our nation. For that, they deserve our thanks." (http://en.wikipedia.org/wiki/FrontPage_Magazine)

Semmoisia lähteitä Mikaelilla. Ei jatkoon.

Toimituksen poiminnat