Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Suvaitsevaisuuden sudenkuoppa

Olen ollut vihreiden jäsenenä edellisistä eduskuntavaaleista lähtien. Halusin tukea tuolloin mielestäni katastrofaalisen tuloksen saanutta puoluetta, jota olin äänilläni tukenut alusta alkaen. Eräät viime aikoina havaitsemani asiat johtavat nyt siihen, että aion jättää jäsenmaksuni maksamatta tästä lähtien.

Yksi tärkeä syy liittyy henkilöihin, jotka esiintyvät vihreinä. Olen seurannut esim. Fija Saarnen kirjoituksia puheenvuorossa. Hän on James Hirvisaaren henkilökohtainen avustaja. Fijan kirjoitukset heijastavat hänen isäntänsä arvomaailmaa, joka on minulle vastenmielinen ja vieras.

Luin äskettäin vihreiden facebook-sivulla käytävää keskustelua Ruotsin vaaleista ja maahanmuutosta. Keskustelussa vihreiden ryhmän eräät jäsenet ymmärsivät hyvinkin Halla-aholaista argumentaatiota ja koko keskustelu alkoi ”Vasarahammer”- salanimeä käyttävän blogikirjoittajan tekstistä.  Kyseinen kirjoittaja on kuuluisa nimenomaan ”maahanmuuttokriittisissä”piireissä.

Kun ajatellaan, että vihreä puolue on näkyvästi ajanut (virallisesti) esim. homoseksuaalien ja etnisten vähemmistöjen oikeuksia, herää kysymys että mitä vihreissä tekevät Fija ja muut avoimesti ”maahanmuuttokritiikkiä” ja Halla-ahon ajattelua puoltavat henkilöt? Fija Saarni muuten on varsin läheisissä tekemisissä Suomen Sisun puheenjohtajan kanssa. Vihreässä langassa on ollut Timo Hännikäisen kirjaesittely, Hännikäinen on avoimesti esiintynyt fasistisen kuvaston kanssa ja kirjoittaa ”Sarastus” – nettilehteä, jonka äärioikeistolaisuus tulee teksteistä hyvin esille.  Esimerkkejä on muitakin.

Haluan esittää muutamia kysymyksiä. Onko vihreissä katto niin korkealla ja seinät leveällä, että tällaiset henkilöt voivat esiintyä vihreänä ja kirjoittaa asioita, jotka ovat puolueen virallisen kannan vastaisia? Fija saa puolestani kirjoittaa ihan mitä haluaa kunhan pysyy lain oikealla puolella, mutta hänen toimintansa vahingoittaa mielestäni vihreitä. Onko puolue niin suvaitsevainen, että se hyväksyy puolueen facebook-seinällä käydyn maahanmuuttokriittisen keskustelun ilman mitään protesteja, ilman mainintaa että kyseiset ”maahanmuuttokriittiset vihreät” eivät edusta millään tavalla puolueen virallista kantaa?

Jos vastaus kysymyksiini on kyllä, saa vihreiden jäsenyys minulta jäädä. Minulla on henkilökohtaisesti riittävästi kokemusta ”maahanmuuttokriitikoista”, joiden diskurssi on huonosti piilotettua rasismia. Maahanmuuttopolitiikkaa saa ja pitää arvostella silloin kun on syytä, mutta se täytyy tehdä mielestäni kunnioittaen maahanmuuttajia yksilöinä, ilman halventavia yleistyksiä. Kukaan maahanmuuttaja ei ole vain työperäinen, ihmissuhteen takia maahan muuttava, turvapaikanhakija, muslimi, afrikkalainen, arabi jne. Hän on henkilö jolla on oma taustansa, hän on ihmisarvon ansaitseva yksilö.  Halla-ahoa saa kutsua rasistiksi, Suomen Sisulla on paljonkin tekemistä perussuomalaisten kanssa ja kyseisen järjestön äärioikeistolaisesta taustasta ei ole mitään epäselvyyttä.

Haluaisin, että muutkin vihreiden jäsenet esittäisivät yllä olevan kaltaisia kysymyksiä. Jos vihreät puolueena lankeavat sellaisen ”suvaitsevaisuuden” ansaan, jossa nimellisesti vihreiden rasistisia lausuntoja hymistellään vain siksi että ei ole sisua tuomita niitä, on puolue heikoilla jäillä.

En jatkossakaan aio hyväksyä suvaitsevaisuutta, joka hymistelee rasistisille lausunnoille sananvapauden nimissä. En aio suvaita etnisiin tai uskonnollisiin ryhmiin kohdistuvaa yleistävää vihakirjoittelua. En aio hyväksyä myöskään minkään etnisen, poliittisen tai uskonnollisen ryhmän vihanlietsontaa ja väkivaltaa. En hyväksy sen enempää poliisien hevosten pieksämistä, ikkunoiden rikkomista, maahanmuuttajien solvaamista enkä kenenkään uhkailua.

Sen sijaan en aio jatkossakaan pitää suutani kiinni rasismista ja vihakirjoittelusta kun sellaista tapaan. Siksi aion jatkossa olla poliittisesti sitoutumaton.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Vennervirta aikoo olla näköjään jatkossakin suvaitsematon...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Tossavaisen propagandamission toteuttaminen on Puheenvuorossa lässähtänyt laimeaan kommentointiin. Suvaitsevaisuuden aliarviointi poliittisena viestinä viime vaaleissa on tuonut tulosta Tossavaisen kansanedustajuuteen. Muukalaisvastaisuuden ja erilaisuuden varjolla ratsastaminen tulee nyt ennen seuraavia vaaleja korostumaan entisestään. Näillä ala-arvoisilla ja halveksittavilla teemoilla persut voittivat viime vaaleissa. Samoilla aiheilla on nytkin persujen yritettävä. Luulen kuitenkin äänestäjien jo oppineen persujen hallitusvastuun väistämisestä ja äänestävän vastuulliseksi tunnettuja puolueita.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

¨"En aio suvaita etnisiin tai uskonnollisiin ryhmiin kohdistuvaa yleistävää vihakirjoittelua. En aio hyväksyä myöskään minkään etnisen, poliittisen tai uskonnollisen ryhmän vihanlietsontaa ja väkivaltaa. En hyväksy sen enempää poliisien hevosten pieksämistä, ikkunoiden rikkomista, maahanmuuttajien solvaamista enkä kenenkään uhkailua."

Se on ikävää jos sinulla on Reijo ongelmaa tuon lainaamani kanssa. Kun ihan ajattelin että laillisuuden puolustaminen ikään kuin kuuluu kansanedustajan rooliin.

Käyttäjän saloniemi kuva
Tuomas Saloniemi

Vihreät (kuten mikään muukaan puolue) ei oikein voi vastata kaikkien jäsentensä kommenteista. Puolueen linjat määritellään puolueen ohjelmissa joita vihreillä toki on kunnioitettavat 69 kappaletta. Niistä selviää se vihreä politiikka jota vihreät erilaisissa vallankäytön instansseissa ajavat. Vihreällä keskustelupalstalla kirjoittaa paljon aktiivivihreitä, mutta palsta on internetissä kaikille avoin, eli kaikki voivat liittyä. Sen perusteella ei ehkä kannata vetää johtopäätöksiä siitä minkälaisia vihreät ovat.

Sinänsä en olisi huolissaan siitä mitä vihreiksi ilmoittautuvat ihmiset ajattelevat ja tekevät, vaan siitä minkälaisia puolueen linjapaperit ja sen tekemä politiikka on.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ei voikaan vastata kaikkien jäsentensä kannanotoista. Siitä ei olekaan kysymys. Varsinkin Fija Saarni ei ole kuka tahansa, vaan korkean profiilin "maahanmuuttokriittisen" ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tuomitun kansanedustajan henkilökohtainen avustaja.

Se mitä vastaan haluan tällä kannanotolla protestoida on se rasismin hämärtäminen, joka näköjään on hiipinyt myös vihreiden keskuuteen.

Ilkka Huotari

Pauli hei,

Pidätkö Mohammad Aziziakin rasistisena? http://svenska.yle.fi/artikel/2014/07/11/muhis-azi...

Vai miten selität tuon yo. mielipiteen? Tervettä maahanmuuttokritiikkiä?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Tuon perusteella? Vaikea sanoa. Väärässä hän ainakin on. Pakolaisten vastaanottaminen on yksi tapa auttaa eikä se sulje pois muita.

Ilkka Huotari

Jos katsoo missä kunnossa pakolaisleirit ovat, niin on kiintiöpakolaisten vastaanotto käytännössä sulkenut pois niiden leirien kehittämisen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ilkka, oletin että tämä Azizia on vihreä mikä jotenkin motivoisi kysymyksesi mutta avattuani linkin selvisi että hän on kokoomuslainen.
Toimitko sinä niin että sinulla on kasa linkkejä joissa on maahanmuuttokritiikkiä ja sitten kun joku tunnettu nuivan retoriikan kriitikko sattuu kirjoittamaan mistä vaan otat kasasta jonkun umpimähkäisen linkin ja ikäänkuin argumentoit tätä nuivien retoriikan kriitikkoa vastaan?

Ilkka Huotari

Pointti oli siinä, että tätä maahanmuuttokritiikkiä esittävät mm. ihmiset, jotka ovat itse joko tietyn ulkomaalaistaustan omaavia tai samalla jopa pakolaisia.

Kun sitten selitetään, että "maahanmuuttokritiikki on oikeastaan rasismia", niin minusta tässä on ristiriita.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Pauli, sinulla on päinvastainen ongelma kuin minulla ja monella muulla. Olen ennen äänestänyt Vihreitä, koska luonnonsuojelu ja luonnon kestokyvyn huomioon ottaminen ovat minulle keskeisiä kysymyksiä. Vihreiden dogmaattinen maahanmuuttomyönteisyys on kuitenkin niitä seikkoja, jotka ovat vieroittaneet minut (ja esim. Eero Paloheimon) puolueesta. Vaikeaahan se onkin löytää puoluetta, joka olisi kaikesta samoilla linjoilla itsen kanssa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Luonnonsuojelu on minullakin tärkeä syy tukea vihreitä. On vaan niin että ihmiskunta on tässä samassa veneessä. Me jotka kulutamme hirvittävän valtaosan kaikista resursseista olemme pieni vähemmistö ja siksi olemme vastuussa. Esim. Guardianin kolumnisti tiivistää mielestäni hyvin väestönkasvun ongelman ja toisalta sen erehdyksen jonka Linkolalaiset luonnonsuojelijat tekevät.
http://www.monbiot.com/2009/09/29/the-population-m...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

En ymmärrä, miten voit argumentoida linkolalaisuutta vastaan tämän linkin perusteella. Linkolahan nimenomaan kannattaa rikkaiden maiden elintason jyrkkää laskemista. Tämän lisäksi hän toki kannattaa myös väestömäärän vähentämistä kaikkialla.

Ajatus siitä, että köyhien maiden väestönkasvu ei olisi ympäristölle haitallista, on sitä paitsi täysin kestämätön monesta syystä, mm. siksi, että ei kai voida lähteä siitä, että näissä maissa ei olisi mitään paineita ympäristöä kuormittavaan elintason nostoon.

Sillä, että ihmiskunta on samassa veneessä, ei minusta voi mitenkään perustella sellaista dogmaattista maahanmuuttomyönteisyyttä, joka minua on Vihreissä vaivannut ja jota sinä kaipaisit entistä enemmän.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #13

Kun ei ole edes kysymys siitä, että kaipaisin dogmaattista maahanmuuttomyönteisyyttä. Kysymys on siitä, että meneillään on taas ajanjakso jolloin tiettyjä etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä demonisoidaan. Se ei voi johtaa mihinkään hyvään.

Jaan hyvinkin Linkolan tuskan maailman tilasta. Toisaalta olen myös aivan varma siitä, että köyhyys ja kouluttamattomuus tuhoavat ympäristöä nekin. Meidän pitäisi auttaa kehitysmaita harppaamaan sen vaiheen yli, jossa teollistuminen ja elintason nousu tuhosivat merkittävän osan meidän ympäristöstämme.

Loppujen lopuksi parhaaksi tavaksi vähentää kehitysmaissa syntyvyyttä on osoittautunut naisten koulutustason nosto. Naisten valta päättää omasta kehostaan ja omasta elämästään.

Minna Sorsa

Vihreät ovat pohtineet maahanmuuttopolitiikkaa suomalaisista puolueista useimmin (HS 12.1.2009). Maahanmuuttopolitiikkaamme on tehty pitkään ja johdonmukaisesti. Se perustuu inhimillisyydelle, ja sen tavoitteena on edistää työperäistä maahanmuuttoa, edistää toimivaa kotoutumista ja kantaa vastuuta maailman pakolaisista.
http://www.vihreat.fi/maahanmuutto

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Pauli Vennervirta ei ole tietääkseni ainoa Vihreistä nimenomaan tästä samasta syystä eronnut. Vähättelyn sijaan puolueen johtohenkilöillä tulisi olla todella vakavan keskustelun paikka, miten se suhtautuu puolueessaan vaikuttaviin halla-aholaisiin myyriin.

Nimetäkin heitä voisi, mutta jätetään se nyt tässä vaiheessa. Jokainen voi halutessaan katsella heidän keskustelupalstojaan, joita ei välillä paljon Hommaforumista erota..

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Melkoista vihjailua.

Vihreissä siis vaikuttaa halla-aholaisia myyriä? Millä tavalla he vaikuttavat Vihreissä? Ovatko he Vihreiden yhdistysten hallituksissa, kunnanvaltuustoissa, erilaisissa luottamustehtävissä, puoluevaltuuskunnassa, puoluehallituksessa vai kenties eduskuntaryhmässä vaikuttamassa? En ole nimittäin koskaan tuollaista vaikuttamista huomannut. Vihreät on johdonmukaisesti rasismin vastainen puolue.

En ole myöskään koskaan kuullut tuollaisten halla-aholaisten myyrien keskustelupalstoista, jotka eivät poikkea juurikaan Hommafoorumista.

Kuka tahansa voi esiintyä "Vihreänä" vaikka puheenvuorossa tai facebookissa. Vihreillä on tuhansia jäseniä. Puolueiden jäsenrekisterit ovat salaisia, hyvin harva tietää, ketkä oikeasti kuuluvat puolueeseen. Ne jotka tietävät, eivät voi sitä paljastaa juuri siitä syystä, että jäsenrekisterit ovat salaisia. Yksittäisten "halla-aholaisten" jäsenten etsimisen ja vainoamisen sijaan mielestäni Vihreiden pitää edelleen keskittyä johdonmukaiseen politiikkaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuohon Facebook-ryhmään voi liittyä kuka tahansa ja puolueen jäsenyyttä ei tietenkään tarkisteta. Eli johtopäätösten veteleminen puolueesta jonkun yksittäisen some-ketjun perusteella on kyllä ihan turhaa puuhaa.

Kuten yllä jo kerrottiin, niin Vihreiden kannat maahanmuuttoon ja rasismiin ymv. voi tsekata puolueen ohjelmista.

Ketjun aiheena olivat Ruotsin vaalit ja SD ja Pressiklubissa Tina Rosenbergin vetelemät yhtäläisyysmerkit PSn ja SDn välille. Se valahti valitettavasti tylsäksi rasismijankkaukseksi. Jos vähän katselette siellä ryhmässä niitä tuoreimpia ketjuja, niin huomaatte että yksi ja sama henkilö, (joka ei edes esiinny omalla nimellään sanojensa takana) on parina viime päivänä tuonut sitä rasismiasiaa esiin varsin ahkerasti.
...........
PS. Toivon todella, että edellisten ek- ja kuntavaalien alla käydyn tapainen rasismijankkaus ei pääse pilaamaan seuraavia vaaleja. Meillä on näet kohtalokkaampiakin asioita ratkaistavana.

Käyttäjän Pajari kuva
Pajari Räsänen

Esa Mäkinen, toistelet sanaa "rasismijankkaus" ja Vihreiden Facebook-keskusteluryhmässä koetit kovasti vähätellä Tiina Rosenbergiä ja osoittaa hänet epäuskottavaksi nimenomaan henkilöön menevillä ad hominem -vihjailuilla. Kuten kommentistasikin päätellen olet huomannut, Vihreät on ennen viime eduskuntavaaleja julkaissut seikkaperäisen maahanmuuttopoliittisen linjapaperin, jossa rasismi ja syrjintä mainitaan merkittävinä haasteina. Et itse koe rasismia "kohtalokkaaksi" asiaksi tai sen liittyvän millään lailla niihin "kohtalokkaampiin asioihin", joita meillä on ratkaistavana?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Juttelin tuossa metsästystä harrastavan tyypin kanssa mm. luonnonsuojelusta, kestävästä (ja kestämättömästä) kehityksestä ja arvotyhjiöstä, jossa kaikki punnitaan rahassa.

Moisten keskustelujen jälkeen kun katselee vihreää agendaa, sitä jotenkin miettii, että olisikohan olemassa tilaus jonkinlaiselle tummanvihreälle puolueelle.

Olisi mukava ajatus, että jo parin sukupolven päästä ihmiset voisivat nähdä talousmetsän sijasta ikimetsää kotiensa lähellä. Olisi mukava, jos metsää oikeasti alettaisiin katsoa myös jonkinlaisena kotina tai kehtona elinkeinon ja rahan ohella. Että se kristillislähtöinen ajatus luomakunnan kruunusta jossain määrin ajettaisiin alas, ja voisimme katsoa itseämme osana ympäristöämme ennemmin kuin osana jotain abstraktia markkinamiesten ja poliitikkoja luomusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta muut puolueet kai tekevät vielä vähemmän ikimetsien eteen. Vihreät ovat kuitenkin huolellisella ja pitkäjännitteisellä työllä saanut aikaan monta kansallispuistoa!
Voihan sitä kritisoida jotain puoluetta siitä että se ei ole iso ja mahtava eikä siksi pysty ihan kaikkeen mikä olisi sen toivelistalla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kerrassaan omituinen ajatus, että ympäristöpuolueen pitäisi alkaa erityisen tarkkaan vahtia mitä sen jäsenet saavat ajatella erilaisista poliittisista aiheista, joihin puolue on innokkaasti päättänyt ottaa kantaa.

Minä olen takuuvarmasti eri mieltä monestakin asiasta, josta puoluekokous on äänestäen päättänyt. Mutta ei se ole koskaan ollut minulle ongelma. Jos puolue on kanssani jostain eri mieltä, niin puolue häviää aina. Yksinkertaista eikö vain?

Fijan kanssa olen monesta aiheesta samaa mieltä ja monesta ihan eri mieltä. Minusta on jännä juttu, että maahanmuuttajanainen on niinkin maahanmuuttokriittinen. Siitä huolimatta on hienoa, että Fija haluaa olla Vihreä.

Minusta olisi hienoa, jos sinäkin olisit edelleen ylpeästi Vihreä, vaikkei jokainen Vihreä ole kanssasi kaikista asioista samaa mieltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihreiden kaappaus rasistien temmellyskentäksi on viime päivinä vilahdellut siellä täällä. No demareilla on myös Porin myyrät. Jännästi niitä puolueita joita äärioikeisto vihaa yritetään hajoittaa näillä halpamaisilla tempuilla.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Kultainen keskitie on vaarallinen tie silloin kun puhutaan tyypeistä, joiden mukaan ihmiset ovat geneettisiltä tai kulttuurisilta ominaisuuksiltaan lähtökohtaisesti eriarvoisia. Tätä taustaa vasten lynkkausfantasiat ottavat askeleen kohti lihaksi tulemista. Toivottavasti Vihreiltä löytyisi kanttia sanoa tällaisille agendoille 'ei kiitos'.
En ole kovin toiveikas sen asian suhteen.

Käyttäjän JuhanaSuoniemi kuva
Juhana Suoniemi

Fija Saarni on tosiaan ollut vihreiden jäsen. Tietääkseni ei ole ollut enää muutamaan vuoteen, ilmeisesti juuri näiden sääntöjemme vastaisten näkemysten takia, ellei sitten joku hänestä tietämätön yhdistys ole häntä uudelleen hyväksynyt. Me emme voi olla vastuussa siitä, että hän kertoo olevansa puolueemme jäsen, vaikka hän ei sitä ole.

Veikko Penttinen

Jahas, taas yksi joka on löytänyt totuuden. Minä olen oppinut jo aikaa sitten, että käännyn heti toiseen suuntaan, jos tapaan oikeassaolijan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kun vihreiden pysyminen vihreinä huolestuttaa, kannattaa pysyä vihreänä. Perussuomalaisiakin on joka lähtöön.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä luulen että on kyseessä tietoinen sabotaasi vihreitä kohtaan juuri kun Ville Niinistö on noussut lähes kansallissankarin asemaan ja nuivilla ei ole mitään vastaavaa. Tosiasiahan on että Niinistö nyt saa sekä arvolibereelien että erinäisten oikeistopiirien hyväksynnän kun on ollut tiukkana Rosatom-kysymyksessä. No se ei sovi halla-aholaisille eikä muulle putinoikeistolle.

Niko Sillanpää

Kehitysmaakysymys ei liene ympäristöpuolueen ydinkysymyksiä ainakaan esille tuodussa asetelmassa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tai sitten on kysymys siitä että eliittinuivat ovat kyllästyneet persuihin joilla on ainaisia ongelmia kentällä.
Nuivat ovat muodostaneet uuden rintaman joka on Vihreän puolueen keskustelupalstoille ja muille palstoille vihreiden nimissä soluttautuminen.

Tämä ajoittuu juuri nyt kun Ville Niinistö on saanut paistatella monien erilaisten kansalaispiirien suosiossa koska on ollut harvinaisen rohkea ja itsenäinen Rosatomkysymyksessä.

Kun Perussuomalaiset olivat nosteessa valtasivat nuivat sen itselleen. Se vaan on eliittinuiville hieman liian poukkoileva poppoo jolla on paljon sisäisiä ongelmia.

Nuivat huomaavat että PS ei olekaan niin hyvä ase ja väline ja suuntaavat katseensa Vihreisiin. Vihreän puolueen sisään rakennettu liberaali ja avoin keskustelukulttuuri tarjoaa tietysti nuiville ihania sisäänpääsyväyliä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Tulipas keskustelua aiheesta. Kun katsoin vihreiden fb-keskustelua oli jopa Ville Niinistö osallistunut aiheen käsittelyyn. Tarkoitukseni on siis saavutettu.

Joka tapauksessa blogissa mainittu syy on vain yksi niistä miksi aion irrottautua puolueesta.

Jari Leino

Itsekin äänestin joskus vihreitä noiden luonnonsuojelujuttujen vuoksi. Ja aikoinaanhan vihreät olivat eräänlainen poliittinen protestiliike. Puhun siis todella vanhoista ajoista.

Mutta sitten totesin, että vihreiden ajama rajaton maahanmuutto on luonnon ja ympäristön ja kestävän kehityksen kannalta kaikkein tuhoisin mahdollinen aate, joten jouduin perustamaan itselleni oman puolueen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Aivan. Ja katsokaa mihin asti olette päässeet ja ketä kaikkia on mukana.

Kestävän kehityksen kannalta tärkein asia on se, miten me rikkaat länsimaalaiset määrittelemme hyvän elämän perustekijät. Köyhä kehitysmaalainen tuottaa esim. hiilidioksidipäästöjä häviävän vähän.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jep. Mutta kukaan ei puhu tämän helevetinkoneen asteittaisesta alasajamisesta, vaan pohtii mikä on riittävä summa, jolla sitä tai siitä johtuvaa syyllisyyttä voi kompensoida. Köyhyyskin lasketaan dollareina. Vapaus myös. Kun pohdimme erojen kuromista umpeen kuvittelemme mielessämme kaikki maailman ihmiset elämässä kuten me, emme sitä tosiasiaa, että siitä ei tosiaankaan ole kyse. Muutos parempaan ei ole heidän nousemisensa, vaan meidän alenemisemme.

Tosiasiassa köyhä ei voi olla se, joka ruokkii itsensä ja perheensä itse. Eikä vähemmän vapaa. Koko ajattelu on lähtökohtaisesti nyrjähtänyttä.

Kehittääkö ihminen koskaan mitään niin energiatehokasta ja vähemmän kuormittavaa kuin omat kätensä tai aivonsa?

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Jos Vihreään Lankaan on luottaminen, niin Fija on edelleen fihreiden jäsen, päinvastoin kuin joku kommentoija väittää.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/hirvisaaren-vihr... Jutun päiväys 16.5.2014

ps. Itse olen valistuneen maahanmuuttokeskitien kannattaja, en kumpaakaan äärilaitaa. Ja arvomaailtani keskiryhmää muutenkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hauska kirjoitusvirhe Fija on fihreiden jäsen, fihreät fiherpestään yltiömaahanmuuttokriittisiksi ja vulgaarikansankiihottajiksi ja muutenkin umpikieroiksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ainakin Fija itse on vakaasti siinä uskossa, että on jäsen.

Ehkä kannattaisi joskus miettiä miksi ihan eri kulttuurista Suomeen muuttanut ja melko hyvin kotiutunut nainen näkee asioita eri tavalla kuin kantasuomalainen. Sekin on sitä maahanmuuttajien syvällisempää ymmärtämistä ja suvaitsemista.

Jonkun Halla-ahon ihmisvihaa tai Fijan pomon junttisuomalaista rasismia on helpompi arvostella. Heillä pitäisi olla sama kulttuurinen tausta ja tasa-arvokäsitys kuin meillä muilla.

Minna Eerolainen

Näyttää nyt Fijan nappisilmät lumonneet järkivihreän siinä määrin että tuntuu turhalta saada millään Uimosta ymmärtämään että puolueella on pienimuotoinen aikapommi handussaan. Tarkoitan ensi kevään vaaleja, naisäänestäjät kun eivät ole näin helposti vietävissä ja aavistuskin rasismista ällöttää heitä. Kun tähän yhdistetään Vihreiden saumaton yhteistyö Helsingin kunnallispolitiikassa Kokoomuksen kanssa (esim. case Palmia) uskon että Vihreät näkevät politiikkansa seuraukset kannatuksen alenemisena ensi vaaleissa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Eli vihreissä on yhtä rikollista olla maahanmuutokriitikko, kuin persuissa kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Paulin kirjoittelusta tulee mieleen, että hän haluaisi Vihreiden järjestävän jonkin sortin inkvisition ja hävittävän väärin ajattelevat. Jari Leino taas tuntuu toivovan tervehdyttävää uskonpuhdistusta Vihreissä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ei, vaan haluan vihreitten ottavan vahvemmin kantaa siihen mikä on puolueen linja tähän "maahanmuuttokriittiseen" hivuttamiseen jonka seurauksena rasismista on tehty salonki, eduskunta- ja kohta varmaan hallituskelpoista. Kuvittelin että vihreissä tällaista ei esiintyisi, vaan näytän olevan väärässä. Siksi katson parhaaksi olla jatkossa sitoutumaton, mikä tuntuu sopivan minulle muutenkin paremmin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Olen itse maahanmuuttokriittinen maahanmuuttaja jonka kaveripiiri muodostuu maahanmuuttajista(löytyy: mustaa, muslimia, valkosta, homoa, latinoa etc...)
Haluaisin kuulla perustelusi mikä maahanmuuttokriitikosta tekee rasistin?
En tiedä olenko tiedostamaton rasisti, mutta kaverit eivät kyllä minua semmoisena pidä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #46

Tuon perusteella olet kriittinen lähinnä Suomen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Sillä taas ei ole tekemistä rasismin kanssa. Usein voi vielä tarkentaa, että etenkin työperäinen maahanmuutto on vanha ilmiö ja merkittävä tekijä mm. siirtolaisuuden takana.

Jokainen muualla työskennellyt ymmärtää tämän eron, mutta myös sen, että maalla, jonka työmarkkinoille aikoo mennä hommiin, on oikeus asettaa tarkempia kriteereitä maahantulolle omista lähtökohdistaan. Moni siirtolainen joutuukin kilpailemaan paikallisten kanssa työpaikasta omien vahvuuksiensa avulla.

Mitä tulee blogistin ja kommentoijien pohdintaan rasismista ja Suomen Vihreistä, ne antavat yhä vakuuttavammat perustelut niille, joiden mielestä Vihreiden jalat-tukevasti-irti-maasta politiikka ei ole tässä suhteessa kauttaaltaan Suomen etujen mukaista.

Sonja Harmaala

Viimeisimmästä kommentistasi saa käsityksen että, "pysy sinä köyhä kehitysmaassa niin maapallo pelastuu". Eikö ihminen olekaan enää tärkeä?

Näinhän näitä yksittäisiä viestejä voi tulkita kuka tahansa ja vetää niistä omat johtopäätöksensä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Nyt en aivan ymmärrä. Voitko täsmentää? Ja muuten, en halua keskustella kasvottomien kanssa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Suvaitsevaisissa piireissä tulossa pitkien puukkojen yö? Tämähän on loistava uutinen!

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mikä helvetin pitkien puukkojen yö? Olin sitä mieltä että Halla-ahon fanittaminen ja "maahanmuuttokriittisyys" soveltuvat huonosti henkilöille jotka esiintyvät vihreinä. Halusin kiinnittää huomiota siihen että tällaisia henkilöitä on. Oma valintani on että halusin siirtyä pois puoluepolitiikasta.

Mutta sehän ei tietenkään ole mitään että teidän, siis maahanmuuttokriitikoiden taholta ehdotetaan tällaisia:

"Vallankumouksen jälkeen suomalaisten elinvoima palautetaaan poistamalla syöpäkasvaimet. Ensimmäisen kahden vallassaolokuukauden aikana 50 000 kansanvihollista päätyy nimettömiin hautoihin ja yli 200 000 henkeä pakkotöihin. Ja tämä joukko koostuu etnisistä suomalaisista! Vasta tämän prosessin jälkeen Kansantuomioistuimet aloittavat työnsä täydellä suvereniteetilla.

Ulkomaalaisväestö jaotellaan muukalaisiksi, vierasheimoisiksi ja parasiiteiksi. Muukalaiset ovat etnisesti valkoihoisia tai heihin rinnastettavia ja heillä on lähes yhtä laajat oikeudet kuin suomalaisillakin, vierasheimoiset eivät ole etnisiä valkoihoisia ja he eivät saa kaikkia kansalaisoikeuksia, mutta ovat lain suojan piirissä ja heillä on rajoitetut poliittiset oikeudet korporaatioidensa* piirissä. Parasiitit vangitaan välittömästi, kärsivät hallinnollisen 15 vuoden ojennustuomion kovennetun kurin leirillä** ja karkoitetaan sitten mihin tahansa maahan, joka suostuu ottamsaan ko. aineksen vastaan."

Tätä henkilöä Halla-aho suositteli äänestäjille. Vähän uudempaa tekstiä sitten:

”Meidän tulee tunnistaa, että kyse on meille vieraan arvojärjestelmän väkivaltaisesta yrityksestä suorittaa alueellinen vallankumous ja meidän tulee siihen reagoida sellaisena.

Toisin sanoen meidän länsimaalaisten tulee reagoida heti ja ankarasti. Kaduille on saatava tuhansia poliiseja ja armeija, eikä kovia otteita tai jopa aseenkäyttöä tule vältellä vaaratilanteissa. Koko alueelle on sitten julistettava ulkonaliikkumiskielto, kaikki liikkuva otetaan kiinni, etälamautetaan tai tilanteen vaatiessa ammutaan. Sitten joka ikinen asunto, joka ikinen helvetinkolo ratsataan ja otetaan ihmiset talteen. Ongelmakulttuureita edustavat yksilöt karkotetaan omaan maahansa välittömästi katsomatta, onko kyseinen yksilö ollut mellakoinnissa osallisena, koska ongelma on kulttuuri, eivät yksilöt sinänsä.”

----

nämä ongelmat voidaan välttää 100-prosenttisesti valikoivalla maahanmuutolla ja jo täällä olevien ongelmakulttuureiden karkotuksilla.”

Kirjoittajana varsin hyvin maahanmuuttokriittisissä piireissä tunnettu henkilö.

Halla-aho itse kirjoittaa näin:

"Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä. Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä Rosa Meriläinen, Heidi Hautala ja Mikko Puumalainen sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut? Ainakaan minä en vuodattanut verta? Ainakin minä olin eettinen?"

Nämähän ovat ihan pikkujuttuja sen rinnalla, että yksi vihreä ei halua, että hänen kannattamassaan puolueessa on henkilöitä jotka hyvinkin ymmärtävät yllä mainitun tekstin kirjoittajia.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Kuka on tämä henkilö jota siteeraat jatkuvasti mutta jätät nimen mainitsematta?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Lainaukset ovat kahdelta eri henkilöltä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Suljen kommentoinnin, eiköhän tämä ollut taas tällä kertaa riittävästi. Hyvää viikonloppua kaikille.

Toimituksen poiminnat