Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Äänestäkää, ettei teidän puolestanne äänestetä

Ennakkoäänestys loppui eilen. Kävin itse antamassa ääneni ennakkoon, että saa viikonloppuna keskittyä muihin asioihin. Nyt niillä, jotka eivät vielä ole näin tehneet on ensi viikonloppuna tilaisuutensa.

Äänestysaktiivisuus on laskenut 80-luvun jälkeen, joskin pientä piristymistä havaittiin viime eduskuntavaaleissa. Aktiivisuuden lasku kertoo kansalaisten pettymyksestä politiikkaan ja omiin vaikutusmahdollisuuksiin. Nuoret varsinkin jättävät usein äänestämättä.

Ilmiö on huolestuttava monestakin syystä. Eräs huolen aihe on se, että äänestämättä jättämällä antaa mahdollisuuden sellaiselle politiikalle ja poliitikoille, joiden jälkeenpäin ajatellen ei ainakaan haluaisi olla mukana päättämässä asioistamme.

Unkarilainen ystäväni kertoi hyvän esimerkin tästä. Äärioikeistolainen Jobbik on edennyt siellä vaaleissa. Oikeistopopulistinen Fidez on ollut valtapuolue. Jobbik on jotain paljon synkempää puolisotilaallisine virityksineen. Puolueen kannattajia on tuomittu romanien murhista ja puolueen aktiivit ovat antaneet antisemitistisiä lausuntoja. Juutalaisia muuttaa jo pois Unkarista antisemitismin vuoksi.

Eräs syy Jobbikin ja Fidezin etenemiseen on ollut hajanainen oppositio. Ei ole ollut vahvoja ehdokkaita jotka haastaisivat näiden puolueiden sanomaa. Alhainen äänestysaktiivisuus, kun samaan aikaan näiden puolueiden kannattajat on saatu uurnille, on johtanut nykyiseen tilanteeseen.

Toivon että meillä ei alhainen äänestysprosentti anna tilaa vastaavien ilmiöiden kasvulle. Toivon että varsinkin nuoret käyttävät vaikutusmahdollisuutensa. Jos et löydä itsellesi aivan 100 % sopivaa ehdokasta, äänestä ainakin sitä joka on sinne päin. Politiikka ei ole sitä että sinun ehdokkaasi olisi kaikesta samaa mieltä kanssasi. Politiikka on kompromissien tekemistä yhteiseksi hyväksi.

Äänestä, ettei sinun puolestasi äänestetä sinun arvojasi vastaan. Älä anna tilaa muukalaisvihalle ja tyhjälle populismille kasvaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Loistava esimerkki populismin tuloksista. Aloite, joka on aivan turha, mutta vastaa nykyiseen muukalaisvihamieliseen suuntaukseen.

http://sakutimonen.com/2015/04/turha-aloite/

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä juuri kirjoitin samasta. Surullistahan tuo on. Nuivan karriarismin keinoina on kaksi asiaa jotka yhdistetynä ei ole kivaa jälkeä jättävää; itsekkyys ja amatörismi.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Olenkin miettinyt oliko kyseessä silkka tietämättömyys vai vedätys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

No jos tarkoitus on vaan saada aikaan vellovia tyrmistyksiä niin jätetään tahallisesti tiedot hankkimatta. Tästäkin turhasta kansalaisaloitteesta jää monelle mielikuva että kolme asiaa liittyy yhteen !maahanmuuttajat. 2. rikollisuus. 3. yhteiskunnan "kädettömyys" Sitähän se on koko ajan että keinolla millä hyvänsä luodaan kauhukuvia. Nämä hommiitit ovat suomalaisia mutta toimivat kuin joku vieras vihamielinen valta joka haluaa levittää viiruksia Suomeen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Paulin iloksi ja tiedoksi: Annoin ääneni eilen persujen ehdokkaalle :)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Sepä oli yllätys. En olisi uskonut.

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Pelottaako sinua Pauli että demokratia voittaa? Sillä suurin osa gallupeista viittaa siihen että vihervasemmiston kannatus on kovassa laskussa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Vihreät olivat yksi vaalien voittajista, nyt he saivat takaisin sitä kannatusta mikä menetettiin edellisissä vaaleissa. Demokratia ei minua pelota. Demokratian hinta on se että jotkut saattavat yrittää käyttää sitä tavalla joka tarkemmin ajatellen on ihmisoikeuksien ja myös demokratian vastainen. Ei tarvinne muistuttaa millaisia puolueita on euroopan historiassa äänestetty valtaan.

Demokratia ei ole sitä että minun tarvitsisi hyväksyä kenenkään toimia sellaisenaan. Vaalitulos on hyväksyttävä. Se ei vie keneltäkään oikeutta väittää vastaan sille politiikalle mitä valitut ehdokkaat edustavat.

Ilahduttavaa oli se että Hirvisaari sai lähtöpassit ja Muutos 2011 paljastui siksi mitä se on. Vitsiksi, joka saa painua sinne minne se kuuluukin, äärimmäiseen marginaaliin.

Vaaleissa paljastui myös se, että entistä enemmän Helsinki ja muu Suomi ovat vahvasti vastakkain. On mielenkiintoista että juuri täältä valittiin kaksi maahanmuuttajataustaista ehdokasta eduskuntaan. Molemmat vielä alun perin muslimimaasta. Tämä osoittaa, että eniten pelätään maahanmuuttajia siellä missä heitä ei juuri ole.

Toimituksen poiminnat