Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Kiitokseni Olli Immoselle

Ihmettelen, miten huono harkintakyky pitää olla kansanedustajalla, joka millään tavalla haluaa olla mukana Suomen Vastarintaliikkeen toiminnassa tai tulla liitetyksi siihen millään tavalla. Immonen on kieltänyt tuntevansa liikettä sen enempää. Ihmettelen väitettä, koska hän on aikaisemmin sanonut näin:


”Vain kansallismielisyydellä eli aatteella on minulle merkitystä. Aion jatkossakin olla mukana Suomen Sisun ja Sarastuksen kanssa järjestämässä kansallismielisille yhteistä puuhaa, sillä mikään muukaan taho (SVL:ä lukuun ottamatta) ei sitä järjestä”.

Mielenkiintoista, että kansan valitsema edustaja puhuu näin positiiviseen sävyyn järjestöstä, joka haluaa lopettaa Suomen itsenäisyyden perustamalla pohjoismaisen natsivaltion. Samoin hän aivan omasta tahdostaan asettuu ryhmäkuvaan tällaisen joukkion kanssa. Uskooko joku aivan oikeasti että Immonen ja Sisun porukka vain sattuivat olemaan paikalla samaan aikaan kuin SVL? Järjestöä voitaisiin mielestäni hyvin syyttää valtiopetoksen valmistelusta.

En usko että Immosen sanat ja teot ovat sattumaa. Hänen tekemisensä ovat linjassa, kun hän on aikaisemmin kirjoittanut tarpeesta saada aikaan ”kansallismielinen vallankumous” ja kuinka Suomea uhkaavat ”sisällissodat”.  Tuo kohun herättänyt kirjoitus on vain viimeinen pitkässä listassa.

Immosen kirjoituksesta alkunsa saanut tapahtumasarja on mielestäni merkittävä. Olin itse paikalla 15 000 hengen mukana mielenosoituksessa. Kuuntelin puheita ja seurasin yleisön reaktioita. Paikalla oli monenlaisia ihmisiä. Edessäni seisoi vanha valkotukkainen pariskunta. Heidän lähtiessään he tervehtivät useita paikalla olleita ja heidän katseessaan oli iloa. Paikalla oli nuoria, keski-ikäisiä ja lapsiperheitä. Valtaosa oli kantaväestöä, jonkin verran oli maahanmuuttajia. Päällimmäisin tunne oli yhteenkuuluvuus ja tarve olla ihmisoikeuksien puolella. Vastaavia mielenosoituksia on tullut tämän jälkeen ja lisää on tulossa.

Anarkistit ja osa muista osanottajista buuasi Matias Turkkilalle, mutta se kuuluu mielenosoituksen luonteeseen. Huomattava valtaosa taputti Ali Jahangirin yritykselle vaientaa huutajat. Muuten mielenosoitus sujui ilman välikohtauksia, poliisin mukaan yhtään varsinaista järjestyshäiriötä ei ollut.

Mielestäni Immonen on teoillaan tehnyt palveluksen demokratialle. Hänen kirjoitustensa ja natsien kanssa poseeraamisensa johdosta näyttää siltä, että suuri ihmisryhmä on saanut tarpeekseen vihanlietsonnasta. Immosen typerät kirjoitukset ovat vain jäävuoren huippu. Olemme saaneet lukea useiden bloggaajien kirjoituksista miten rasismi on arkipäivää monien maahanmuuttajataustaisten ihmisten elämässä. Immonen tahtomattaan saattoi polkaista liikkeelle jotain sellaista, mitä en uskonut enää näkeväni: vastavoiman ”maahanmuuttokriitikkojen” toiminnalle. Ihmiset huomaavat senkin, että ”maahanmuuttokriittisen” liikkeen pääideologi Jussi Halla-aho ei millään tavalla tuominnut puoluetoverinsa toimintaa. Miksi olisi, hehän ovat saman kerhon eli Suomen Sisun jäseniä.

En todellakaan usko että Immonen ja SVL pääsevät tavoitteeseensa. Monikulttuurisuus on olosuhde, luonnollinen tila Suomessa. Minua ei niinkään kiinnosta monikulttuurisuuden teoreettinen määritteleminen, minua kiinnostaa käytäntö. Minulle monikulttuurisuus on sitä, että samassa maassa asuu eri kulttuureista ja taustoista tulevia ihmisiä, jotka säilyttävät omaa kulttuuriperimäänsä toimien yhteistyössä loukkaamatta toistensa ihmisoikeuksia. Kaikki yhteisön jäsenet toimivat saman lain alaisuudessa.

Ymmärrän ja tiedän hyvin, ettei monikulttuurisuus ole ongelmatonta. Nämä ongelmat eivät kuitenkaan ole syiltään sikäli yksinkertaisia, että ihmisten eri kulttuurit olisivat niihin pääsyy puhumattakaan mistään ”rotuun” liittyvästä. Rikollisuus kasaantuu väistämättä alempiin tuloluokkiin. Maahanmuuttajien kotoutumista estää paitsi köyhyys, työttömyys ja puutteelliset koulutusresurssit myös kantaväestön hyljeksintä ja ennakkoluulot. Näiden ennakkoluulojen lietsominen poliittiseksi voimaksi on ”maahanmuuttokriitikkojen” toiminnan ytimessä. Juuri tälle toiminnalle Immonen on hyvin saattanut nyt herättää vastavoiman. Siksi olen Immoselle kiitollinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Janne Kilposuo

Missä monikulttuurista on ollut ongelmia ?
Millaisia?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Olin myös paikalla osoittamassa mieltä rasismia ja natsipuhetta vastaan. Minua kiinnostaa ehdottomasti monikulttuurisuuden teoreettinen määritteleminen ja käsitteen alkuperä sekä Suomeen tuominen YK-järjestelmästä 1990-luvulla.

Väite "rikollisuus kasaantuu väistämättä alempiin tuloluokkiin" on joka suunnalta virheellinen. Täysin vailla verotettavia tuloja olevat ihmiset voivat muuttaa hippileirille, jossa ei esiinny mitään rikollisuutta jos ei pilvenpolttoa lasketa. Taloudellinen huono-osaisuus ei selitä valintoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Käsite alemmat tuloluokat ei tarkoita alemmat verotetut tuloluokat.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Sosiaalinen huono-osaisuus. Köyhyys on rikollisuuden riskitekijä. Perheen nostaminen köyhyydestä vähentää lasten rikollisuutta. Vaikutus kanavoituu kontrollin kautta: kun perhe nostetaan köyhyydestä, vanhemmat jaksavat ja pystyvät valvomaan lapsiaan paremmin. Myös yhteiskunnan eriarvoisuus on rikollisuutta selittävä tekijä."
http://www.porttivapauteen.fi/tietoa/tietopankki/2...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täytyy olla kiitollinen myös siitä että Halla-aho on antanut tukensa Immoselle. Ei mestarinkaan lampaita ihan minne tahansa voida johdatella. Brysselissä voi olla hienostoäärioikeistoklubeja mutta suomalaiset ovat nyt nähneet natsikommandon kadulla. Siinä ei ole MITÄÄN joka houkuttelisi edes pahimpia nettiriiviöitä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mielestäni tämä on erittäin merkittävä kun puhutaan maahanmuuttajista:

"Leimaaminen. Rikollisuuteen kohdistuvat sosiaaliset reaktiot lisäävät rikosuran jatkumisen todennäköisyyttä. Tämä johtuu karkeasti jaotellen kahdesta seikasta. Ensinnäkin leimatun yksilön on entistä vaikeampi kiinnittyä sosiaalisesti kontrolloiviin instituutioihin, kun esimerkiksi työnantajat vieroksuvat hänen työllistämistään. Toiseksi rikolliseksi leimaaminen muuttaa yksilön käsitystä itsestään; rikollisen identiteetti toimii tavallaan itsensä toteuttavana ennusteena."

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Niin?

Totta kai hippeihin, punkkareihin, lesboihin tai homoihin kohdistuvat sosiaaliset reaktiot lisäävät uran jatkumisen todennäköisyyttä, mitta uralla ei ole kyse väkivallasta saati nationalismista vaan yleensä päinvastaisesta.

Monet nimenomaan kieltäytyy kiinnittymästä " sosiaalisesti kontrolloiviin instituutioihin" ja tästä löytyy myötämielistä akateemista kirjallisuutta hyllymetreittäin.

Reino Jalas

"Missä monikulttuurista on ollut ongelmia ?
Millaisia?"

Kysehän on kustannuksista. Siitä että monikulttuurisuuden korkeatasoinen ylläpitäminen on erittäin kallista.

  • Jokaiselle kymmenistä Afrikan maista tuleville oman äidinkieleen opetusta Suomessa. Tänne hankituilla ja koulutetuilla, kyseisen kielen opettajavoimilla.
  • Erilaisten kulttuurien ja uskontojen ylläpitämisen järjestettävä tiloja ja toimintoja ja Valtion vuosittaisia määrärahoja.
  • On otettava huomioon opetussuunnitelmissa, lukujärjestyksissä. Estettävä keskenään vihamielisten kulttuurien ja uskontojen törmäämiset kouluissa ja työelämässä ym..

Tästä syystä Saksa julisti Angela Merkelin suulla jo 5 vuotta sitten, että
monikulttuurisuus on kuollut.

Nykyään saksalaiset kannattavat mahdollisimman tehokkaan monikulttuurisuuden tukemisen sijasta mahdollisimman tehokasta integroitumista tulomaahansa. Tulomaan oikeusjärjestelmään, yhteiskuntaan, ja kaiken kaikkiaan tulijoita opettelemaan elämään maassa maan tavalla.

Saksassa vaaditaan että maahanmuuttajien on hankittava itselleen samalla tavalla ja samassa tahdissa korkeakoulututkintoja, ammattitutkintoja ym. kuin perus saksalaisetkin. Mahdollisimman pikaisesti tulijan on muututtava tukien vastaanottajista niiden tukien kustantajiksi. Tavallisiksi saksalaisiksi veronmaksajiksi.

Kyse monikulttuurisuudessa on kustannuksista. Onko muka Suomella varaa maksaa somalian kielen ja muiden afrikkalaisten kielten opetusta peruskouluissa? Jos ei rikkaalla Saksallakaan sellaista varaa enää nykyisellään enää ole, niin onko meillä vaan edelleenkin?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Syy miksi lapsille annetaan kotikieliopetusta on että sillä tavalla lapsen suomwnkieli vahvistuu. Oppiakseen vierasta kieltä tarvitaan vahvan äidinkielen taidon. Lapsellista puhua afrikkalaisista kielistä, 90 % maahanmuuttajista tulee muualta.

Miksi puhut Saksasta? Siellähän on ollut ihan toisenlainen maahanmuuttopolitiikka.

Reino Jalas

"Syy miksi lapsille annetaan kotikieliopetusta
on että sillä tavalla lapsen suomwnkieli vahvistuu."

Suomessa puhutaan noin 150 eri kieltä. Mitä siis ehdotat asian suhteen?

Pitääkö kaikkialla Suomessa suomalaisen peruskoulun luokilla 3..9, järjestää näille lapsille oman äidinkielen opetusta 2 viikkotunnin verran?

"Miksi puhut Saksasta? Siellähän on ollut
ihan toisenlainen maahanmuuttopolitiikka."

Kerro miksei noin voisi vertailla? Saksa on aloittanut ulkomaisen työvoiman tuonnilla jo 60-luvulla. Siksi heillä on perusteita tietää ja sanoa jotakin pätevää ko. asian suhteen.

Nykyisellään Suomen ja Saksan maahanmuuttopolitiikka ei ole kovinkaan erilaista. Molempiin tulee sekä työperäisesti että pakolaispohjaisesti maahanmuuttajia.

Janne Kilposuo Vastaus kommenttiin #13

En voi uskoa, että esim. Ruotsissa on ollut mitään ongelmia. Jos olisikin, ne eivät missään tapauksessa toistu meillä.
Johan Sini Lappalainen on useasti sanonut, ettei Ruotsin lähiöissä ole ongelmia. Muuan US-bloggaaja vieraili jopa perheensä kanssa Rosengårdissa. Eikä siinä kaikki, Reija Härkönen sanoi, että Ruotsissa on asiat mallillaan, siellä eletään rikasta monikulttuurista elämää.
Todistuksena toimivuudesta, jotkut maahanmuuttajat eivät tyydy pelkästään Ruotsin taloutta kasvattamaan, vaan ovat viime päivien uutisten mukaan rientäneet sankoin joukoin meidän kyntävää talouttamme tukemaan. Ilmeisesti Ruotsin tilannetta ei koettu riittävän haastavaksi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minua on ihmetyttänyt suomalaisten uusnatsien sinisilmäisyys. SVL kertoo ajavansa pohjolaan kansallisosialistista valtiota Ruotsin ja Norjan kanssa.

Me suomalaisethan olemme aina olleet eräänlaisia "kiinalaisia" muiden pohjoismaalaisten silmissä. Ruotsalaiset uusnatsit voivat nyt olla hyvää pataa suomalaisten uusnatsien kanssa, mutta jos tuollainen valtio oikeasti toteutuisi, ruotsalaiset uusnatsit tuskin pitäisivät suomalaisia tasavertaisina.

Suomesta tuli uudelleen vain Ruotsin itämaa. Ja nämä meidän kansallismielisemme ajavat tällaista linjaa, huoh.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Lisäksi toki koko Euroopan äärioikeisto on erittäin hyvissä väleissä Putinin hallinnon ja venäläisten panslavistien kanssa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Fasismin "vastustajat" tukemassa fasisteja .... kumpikin hyötyy toisesta eivätkä toimintatavat ääripuolilla juurikaan toisistaan eroa. Venäjälle sopii EU:n hajoamisen tukeminen ja kas huonojen aikojen aikaan tukiryhmiä löytyy kuin sieniä sateella. Euro nyt vielä yksi ja sama, mutta mikäli EU-hajoaa, niin sehän vasta Venäjälle käykin ja ollaan taas vaarassa ajautua tilanteeseen, jossa valtioiden rajoja voi Euroopassa siirrellä paljon vapaammin. Sen kannattaisi huolestuttaa Suomeakin.

Se myös v####aa että tällä menolla koko ajan saadaan ja on saatu etenkin syrjäytyneet nuoret maasta riippumatta sekoiluaatteiden piiriin. Venäjällä omat antifasistit (tuovat kyllä enemmän mieleen fasistit) ja Euroopassa eri maissa äärioikeisto/populistiryhmät saamassa tukeaan juuri Venäjältä.

Ja nyt en puhu perussuomalaisista (kai sekin täytyy todeta ettei tule lisää uhriutumisia osalta porukkaa...). Jobbik, Kultainen Aamunkoitto, Le Pen Ranskassa, jne. jne. hiljalleen Euroopassa etenevät tahot ovat aidosti monta astetta Putinin kelkassa ja tukea heille Venäjältä löytyy myös rahan muodossa. Tuki ei todellakaan tule ihan ilman odotuksia hyödystä Venäjän taholle EU:n hajoituksen muodossa.

Mikäli ei huolestuta, niin ihmettelen. Patologinen EU-vastustus toki on eri asia, eikä sellaiseen voi oikein järkipuheella vaikuttaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No natsit tasapainottaa sillä että niillä on myös yhteydet Venäjälle. En pysty linkittämään mutta verkkomediasta löytyy haulla Suomen Vastarintaliike Venäjä siis googlehaku.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Niin... ne suomalaisen monikulttuurisuuden "monet kamalat ongelmat" Suomessa aikuisten oikeesti -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1996...

Jaakko Häkkinen

”Vain kansallismielisyydellä eli aatteella on minulle merkitystä. Aion jatkossakin olla mukana Suomen Sisun ja Sarastuksen kanssa järjestämässä kansallismielisille yhteistä puuhaa, sillä mikään muukaan taho (SVL:ä lukuun ottamatta) ei sitä järjestä.”
-- Pauli, miksi tulkitset tuon Immosen kannan positiiviseksi? Immonenhan vain neutraalisti tunnustaa, että myös SVL on kansallismielinen, mutta samalla hän tekee selvän eron heihin halutessaan järjestää heistä erillistä kansallismielistä puuhaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olla mukana sisunsa ja sarastuksensa kanssa järjestämässä. Niinkuin Schaumanin haudalla siis. Sarastus vai oliko se sisu oli mukana ja aikoo jatkossakin vastaavia yhteisjärjestwlyjä harrastaa.

Jaakko Häkkinen

Sini, Sisu ja Sarastus tuon yhdessä järjestivät - ei tiettävästi SVL. He vain ilmestyivät paikalle. Edelleenkään ei ole todisteita, että Immonen olisi suunnitellut tuota uusnatsien kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Ei voi sivuuttaa että kun kerran ovat mukana järjestämässä kansallismielisiä (jonkalaisia SVL siis järjestää) tilaisuuksia niin nyt oli niiden vuoro otttaa järjestääkseen tämä kansallismielinen yleensä SVL'n järjestämä show.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #27

Suomen Sisu oli järjestämässä myös 612.fi - tapahtumaa. Tuossa tapahtumassa oli mukana joukko SVL:n aktivisteja järjestyksenvalvojina. Minusta tässä alkaa olla yhteensattumia hieman liikaa.

Jaakko Häkkinen

"Minua ei niinkään kiinnosta monikulttuurisuuden teoreettinen määritteleminen, minua kiinnostaa käytäntö. Minulle monikulttuurisuus on sitä, että samassa maassa asuu eri kulttuureista ja taustoista tulevia ihmisiä, jotka säilyttävät omaa kulttuuriperimäänsä toimien yhteistyössä loukkaamatta toistensa ihmisoikeuksia. Kaikki yhteisön jäsenet toimivat saman lain alaisuudessa."
-- Tuossahan tuli sinun oma määritelmäsi. :)
Tuollaista monikulttuurisuutta harva vastustaakaan. Se mitä nuivat persut vastustavat, on jotain muuta - heidän kielenkäytössään monikulttuurisuus on monikulturismi-aatteen toteutuma, mikä selviää persujen maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miksei sitten Immonen & Co korjannut tuota väärinkäsitystä koskien monikulttuuria. Silloin kun esittää asioita julkisesti ei voi käyttää jotain sisäistä kulttislangia.

Persujen ohjelma sisälsi mm vaatimuksia että vähävaraiset mamut kohdeltaisiin eriarvoisesti sijoittamalla heitä haja-asutusseuduille. Ja jotain höpnää että järjestettyjä avioliittoja pitää vastustaa.

Oscari Wirola

Bodil hyvä, eikös järjestetyt avioliito ole perinteinen suomalainen ja sinivalkoinen tapa. Niin on tehty aina ja vielä nykyisinkin, jos vaan nuori suostuu vanhempiensa kaupankäynnin kohteeksi. Siis me kantasuomalaiset!

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #23

Perinteisesti vanhempien velvollisuuksiin on kuulunut lastensa avioliittojen järjestelyt. Edelleen valtaosa maapallon ihmisistä harjoittaa järjestettyjä avioliittoja ja mikäpä siinä. Kyse ei ole yleensä kaupankäynnistä vaan monissa yhteisöissä katsotaan että se on vanhempien velvollisuus. Jos nyt joku meidän intialaisista IT insinööreistä saa morsmaikkunsa sillä tavalla niin se on kyllä heidän asiansa. Ei meidän tarvitse sitä kieltää.

Petteri Hiienkoski

"...Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde."

- Eli missä ja milloin Immonen esittänyt kirjoitukseen lainatun sitaatin?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Hommaforumilla sen jälkeen kun poseeraamisesta Schaumanin haudalla kirjoiteltiin lehdissä. Kuvakaappaus löytyy täältä.
http://sakutimonen.com/2015/08/yhteensattumia-ja-k...

Toimituksen poiminnat