Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Isänmaallisuuden alennustila

Oman kantani maahanmuuttokeskusteluun määrittelin äskettäin lyhyesti seuraavasti: tänä päivänä ääripäähän maahanmuuttokeskustelussa pääsee, jos vaatii kaikille Suomen alueelle tuleville ihonväristä, kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta samanarvoista kohtelua lain edessä. Ääripäässä on jos vaatii pakolaisille heidän asiansa asiallista ja lainmukaista käsittelyä. Ääripäässä on jos omasta mielestä pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja turvaan.

Juuri nyt rasismi ja muukalaisviha ovat vahvasti nousussa ja mikä groteskeinta, tätä perustellaan isänmaallisuudella. Isänmaallisuuttaan eniten korostavat ne, jotka haluavat aivan päinvastaista kuin yllä oleva. He haluavat nimenomaan murentaa käsityksen ihmisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja asettaa kaikissa tapauksissa kantaväestön oikeudet maahanmuuttajien edelle. He esittävät jatkuvasti varsinkin muslimimaista tulevat maahanmuuttajat raiskaajina ja yleensä rikollisuuteen taipuvaisina.

Rikollisuus on maahanmuuttajien keskuudessa ylikorostunutta, mutta siihen on olemassa sosiaalitieteissä ja kriminologiassa hyvin esitetyt syyt, joissa korostuu huono-osaisuus, syrjäytyminen. Rasismi edistää syrjäytymistä ja sitä kautta myös rikollisuutta. Etniseen tai uskonnolliseen vähemmistöön kuuluminen ei anna mitään oikeutusta sille että tulee kohdelluksi potentiaalisena rikollisena. Leimaaminen rikolliseksi edistää myös rikollisuutta leimatussa ryhmässä.

Rasisti ja/tai muukalaisvihaaja ei ole isänmaallinen ihminen. Hänen toimintansa vie Suomen tielle, josta jo nyt on havaintoja. Suomen kuva ulkomailla on alkanut pahasti rapautua. Aikaisemmin meitä pidettiin ihmisoikeuksien eturintamassa olevana maana. Nyt alamme olla epäluotettava, potentiaalisesti rasistinen, Itä-Euroopan valtioihin verrattava valtio, juuri ja juuri Länsi-Eurooppaa.

Isänmaallisuus pitää nimenomaan liittää takaisin siihen mihin se kuuluu: lakia kunnioittavan, positiivisesti ja rakentavasti toimivan kansalaisen arvopohjaan. Suomea ei voi sulkea maailmalta. Me olemme vapaita vain jos kaikki täällä asuvat ovat. Me asumme oikeusvaltiossa vain jos kaikkia täällä asuvia kohdellaan lain edessä tasa-arvoisesti. Isänmaallisuus on tänä päivänä erityisesti työtä ja yhteistyökykyä muiden kanssa. Meillä on ongelmia joita ei yksin ratkaista, mukaan lukien pakolaiskriisi.

Hallituspuolueista muukalaisviha on läsnä valitettavasti erityisesti perussuomalaisissa, mutta meidän pitää olla tarkkoina siinä mitä vastustamme. Demokratiaan kuuluvat myös eri tavalla ajattelevat. Korostan sitä, että vaikka olenkin lähestulkoon kaikesta eri mieltä perussuomalaisten kanssa, ovat he osa suomalaista politiikkaa ja sillä hyvä, mutta tämä ei tarkoita että he olisivat arvostelun ulkopuolella. Kannattaa muistaa, että on olemassa paljon vaarallisempiakin joukkoja. SVL on yksi niistä. Käyn välillä katsomassa erästä tunnustuksellisesti fasistista FB-sivua, jonka eräs ydinsanoma on "rasismi on rakkautta - omaasi kohtaan". Ajatus on oksettava ja vastenmielinen. Rasismi on yksi maailmanhistorian tuhoisimmista ajattelutavoista, joka on saanut aikaan mittaamattomasti kärsimystä. ” Isänmaallisuus on roiston viimeinen pakopaikka” totesi brittiläinen ajattelija Samuel Johnson 1700-luvulla ja oli tässä oikeassa.

Erilaisten äärikansallismielisten ryhmien toiminta (Suomen Sisu, äsken uudelleen perustettu Lapuan Liike, FDL  jne.) johtaa siihen että tämän tapainen ajattelu saa elintilaa. Näiden ääriryhmien määrä ja kannattajakunta on vielä pieni, mutta kasvaa ja erittäin todennäköisesti he pyörivät samoissa porukoissa. Heidän joukostaan löytyvät väkivaltaiset ja yhteiskunnalle potentiaalisesti vaaralliset yksilöt. Sellaisia ei tarvita montaakaan. 70-luvulla Saksassa RAF (Punainen armeijakunta) piti maata pelon vallassa, vaikka joukko oli pieni. Saksassa uusnatsiryhmä tappoi vuosien 2000–2007 välillä kymmenen ihmistä, lähes kaikki maahanmuuttajia.  Poliisin toiminnassa noiden murhien tutkinnassa havaittiin siellä vakavia puutteita. Ihmisoikeusryhmät ovat arvioineet, että uusnatsit ovat Saksassa tappaneet 180 ihmistä viimeisen 20 vuoden aikana, enemmän kuin mikään muu ryhmä jihadistit mukaan lukien.  On arvioitu, että nämä murhat on luokiteltu väärin, ”normaaliksi rikollisuudeksi” kun todellisuudessa taustalla on poliittinen motivaatio, rasismi ja muukalaisviha.

Puheenvuorossakin on esitetty vaatimuksia siitä, että kansalliset symbolit, lippu ja vaakuna, on otettava takaisin äärioikeistolta. Olen samaa mieltä. Rasismi ja muukalaisviha eivät ole isänmaata rakentavia arvoja. Jokainen joka haluaa rakentaa Suomea on oikeutettu olemaan suomalainen ja ylpeä kansallisuudestaan täysin riippumatta ihonväristä, uskonnosta tai geeniperimästä.

Olen ylpeä ja kiitollinen siitä Suomesta, joka antoi äänioikeuden naisille yhtenä ensimmäisistä maista, siitä Suomesta joka on toiminut YK:ssa, ollut aktiivinen kriisinhallinnassa ja rauhanturvaamisessa. Sellaista Suomea, joka on sulkeutunut, jossa ajatellaan että ”minun maani, oikein tai väärin” en tunne Suomeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Retorinen kysymys, haluatko pitää sen seuraavana:
"
Olen ylpeä ja kiitollinen siitä Suomesta, joka antoi äänioikeuden naisille yhtenä ensimmäisistä maista, siitä Suomesta joka on toiminut YK:ssa, ollut aktiivinen kriisinhallinnassa ja rauhanturvaamisessa.
"
Voi olla, että 30 vuoden päästä naiset Suomessa ei enää pääse äänestämään..

https://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Toivottavasti pääsee.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Tuo video on murskattu monessakin eri julkaisussa.
https://www.youtube.com/watch?v=sfY3LqOpTLc

http://www.snopes.com/politics/religion/demographi...

Suosittelen ettet tuo enää tänne vastaavaa. Heippa.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Hyvä, totuus siis lienee jossain tuolla välillä. Molemmat puolet hyvä tsekata!
Joskin nyt ollaan jossain ihan omilla luvuillaan tuossa maahanmuutossa, joka ei perustu mihinkään normaaliin syntyvyyteen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Minä taas olen sitä mieltä, että Fobban kolumni Iltalehdessä oli mainio. Tältäkin foorumilta on kohtuullisen helppo löytää niitä tuon kirjoittajan mielestä puuttuvan ääripään edustajia. Toki kuvioon kuuluu, että siinä missä pahimmat rasistit eivät tunnusta sellaisia olevansa, ei toinenkaan puolisko löydä itseään peiliin katsoessaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.V;"Rikollisuus on maahanmuuttajien keskuudessa ylikorostunutta, mutta siihen on olemassa sosiaalitieteissä ja kriminologiassa hyvin esitetyt syyt, joissa korostuu huono-osaisuus, syrjäytyminen."

Kelpaako tämä "ymmärtäminen", kun puhutaan kotimaisesta rikollisesta, mahdollisesti jopa natsista?

P.V;"Leimaaminen rikolliseksi edistää myös rikollisuutta leimatussa ryhmässä."

Esim. meissä mamukriittisissä fasistinatsirikollisissa?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Esim. meissä mamukriittisissä fasistinatsirikollisissa?"

Oliko tuo jonkinlainen tunnustus?

Esa Niemi

Olisi mielenkiintoista kuulla missä menee Paulin mielestä kriittinen piste missä kohdin hyvinvointivaltion rahoitus ei kestä nettosaajien määrän kasvua ja Pauli asettaisi rajat maahantulolle, vai olisiko Pauli valmis tuhoamaan Suomen talouden asettamatta rajoja maahanmuutolle. Missä kohdin kyse on rasismista ja milloin rationaalisuudesta?

Tämä lienee yksi kysymys, johon ei saa tarkastelua kestävää vastausta.

Kyse on hyvinvointivaltion selviämiskamppailusta. Suomen talous on vakavissa ongelmissa ja lapsillemme ei jää mitään jos jatkamme vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Miten tuo liittyy blogin aiheeseen? Mutta kun kysyt noin ystävällisesti niin yritän vastata.

Tuohon kysymykseesi ei ole olemassa mitään yhtä, itsestään selvää vastausta. Pikemminkin voisi sanoa että tilanne muuttuu koko ajan. Tämä olisi oman kirjoituksensa aihe, mutta minun mielestäni asiaan pitää suhtautua siten että EU-maana olemme tavallaan sodan osapuoli. Emme käy Irakissa ja Syyriassa sotaa, mutta tuo kriisi heijastuu tänne monestakin syystä. Koska käytännössä sotaa käydään sekä Irakin että Syyrian alueella se koskettaa lähes koko noiden valtioiden väestöä, 56 miljoonaa ihmistä. EU:n olisi pitänyt hoitaa kriisiä paljon tehokkaammin heti alusta alkaen, nyt saamme kärsiä seurauksista.

On selvä että tällainen kriisi näin lähellä ei voi olla tuntumatta myös EU:ssa. Nyt sitten kysyt selviääkö Suomi tästä. Selviää, mutta ei vaurioitta eikä muuttumatta. Muutos on tapahtunut jo. Meidän tehtävämme on yrittää selvitä siitä mahdollisimman hyvin. Tämä on vakava paikka. Meidän pitää selvitä tästä vielä niin etteivät oikeusvaltion periaatteet kärsi.

En ole muuten sinun tai muiden "maahanmuuttokriitikkojen" nähneen pitävän meteliä esim. veroparatiiseista ja agressiivisesta verosuunnittelusta? Niiden vaikutus valtion talouteen on huomattavasti suurempi. Ei taida sopia sovittuun agendaan.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Minusta tämä sopii loistavasti myös länsivaltojen ja EU:n suhteeseen Syyrian sotaan ja pakolaiskriisiin.

“The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to its close. In its place we are entering a period of consequences…. So they go on in strange paradox, decided only to be undecided, resolved to be irresolute, adamant for drift, solid for fluidity, all powerful to be impotent.“

Winston Churchill 1936

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jako tosiaan on sen nuivemman siiven tekemä. Ellet kuulu heihin niin olet äärisuvaitsevainen joka haluaa ja hyväksyy kaikki maailman pakolaiset tänne.

Kuinkahan monta kertaa on viime vuosina saanut lukea että 'Suomi ottaa maailman kaikki pakolaiset' tai sitten toisesta aiheesta 'Suomi maksaa koko maailman velat'

Jos asemoi itsensä siihen jyrkempään siipeen niin on maalannut itsensä pienellä porukalla nurkkaan.

Toimituksen poiminnat