Trollhättanin miekkamies

Kenties myös shia/sunni tai turkkilaiset/kurdit yms välienselvittelyä.

Itse uskon että tekijä voisi olla entisen Jugoslavian alueelta.

Jos tekijä on etninen niin tämä ei sitten liity yhtään mihinkään millään tavalla.

Kun katselee noita kuvia tapahtumapaikalta niin tulee ihmetys: "Mitä nuo valkoihoiset ruotsalaiset tekevät kehitysmaassa, missä tuo paikka oikein on?"

Tuossa Vänersborgin/ Trollhättanin paikallislehden kuvissa poliisi ajaa tai hätistelee somaleja kauemmas ja siitä saa jotenkin vaikutelman, että ne yritti päästä kouluun tai ainakin poliisirenkaan läpi.

Salailu viittaa etniseen rikkauteen tekijän suhteen.

Mitenhän nämä menevät heimokulttuurissa? Jos heimoveli on haavoittunut niin voiko sen kostaa miekkamiehen heimoveljeä vastaan suunnatulla kouluiskulla?

 

Saksassa maahanmuuttajien kimppuun hyökätään toistuvasti. Suomessa on nyt kaksi kertaa yritetty sytyttää tulipalo vastaanottokeskuksessa. Ruotsissa useita vastaanottokeskuksia on poltettu. Vihapuheella on vaikutuksensa.

Yllä olevan kaltaisia syitä ja selityksiä tarjottiin suurella maahanmuuttokriittisellä forumilla Trollhättanissa kouluun hyökänneen miekkamiehen teolle. Päällimmäiseksi jäi vaikutelma, että syy on kirjoittajien mielestä maahanmuutossa. Jos tekijä olisi ollut maahanmuuttaja, olisi syy tietenkin ollut silloinkin maahanmuutossa.

Sen sijaan en ole nähnyt näillä forumeilla yhtään mainintaa siitä, että yksi surmansa saaneista oli maahanmuuttajataustainen kouluavustaja, joka yritti pysäyttää hyökkääjää. Lavin Eskandar oli sankari millä mittapuulla tahansa mitattuna. Arvossa pidetty, lahjakas nuori mies. Muistetaan myös häntä kun keskustelemme näistä hyökkäyksistä, tekijöistä ja uhreista.

Taannoisten Ruotsin mellakoiden aikana maahanmuuttajat yrittivät suojella kouluja ja päiväkoteja kantaväestöön kuuluvien kanssa, osittain onnistuenkin. ISIS:tä vastaan taistelevat ovat pääasiassa muslimeja, samoin kuin valtaosa uhreistakin.

Kun keskustelemme monikulttuurisuudesta, sen vaikutuksista yhteiskuntaan, hyvistä ja huonoista seurauksista yritetään pitää mielessä että emme puhu mistään monoliittisesta massasta. Me puhumme ihmisistä, yksilöistä. Hänestä joka antoi henkensä suojellakseen pieniä oppilaita. Niistä jotka asettavat itsensä vaaraan hillitäkseen mellakoita. Taistelijoista jotka antavat henkensä sodassa terroristeja vastaan.

Muistetaan siis myös näitä ihmisiä. Samalla pitäisi muistaa että tavallisten ihmisten elämä, kantaväestön tai maahanmuuttajien ei ole uutinen. Mellakat ja terroriteot ovat uutisia ja siksi ne saavat sen tavallisen elämän rinnalla kohtuuttoman huomion mediassa. Enemmän tarvittaisiin tietoa ja kokemuksia siitä tavallisesta elämästä, jota elävät huomattava valtaosa myös maahanmuuttajista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu