Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Kempeleen raiskaus ja oikeusvaltion periaate

Eilen olin aivan saakelin vihainen monestakin syystä. Turtunut ja tyrmistynyt.

Kahta nuorta afgaanimiestä epäillään raiskauksesta. Olin vihainen uhrin puolesta, olivat raiskaajat keitä tahansa. Jos käy ilmi että nämä olivat tekijät eivät he varmasti tajua, minkä karhunpalveluksen he tekivät kaikille turvapaikanhakijoille. Tässä maassa on jo tarpeeksi vihaa muutenkin. Odotettavissa on uusia pahoinpitelyjä, polttopulloiskuja ja suunnaton määrä yllytystä väkivaltaan. Toivon tekijöille mahdollisimman kovaa tuomiota ja pikaista palautusta sinne mistä lähtivät sen tuomion istumisen jälkeen. Toivon että uhri saa yhteiskunnalta ja läheisiltään kaiken mahdollisen avun. Murrosikäisen nuoren kokema seksuaalinen väkivalta voi leimata koko loppuelämän. Te jotka keskustelette tästä tapauksesta, jättäkää ainakin uhri rauhaan. Hänen toipumistaan ei millään tavalla edistä se jos hänet kaivetaan julkisuuteen.

Muutamat kirjoittajat ovat jo käsitelleet sitä, miksi syyttömyysolettama on koko oikeusvaltion perusta. Vaikka puolet turvapaikanhakijoista olisi häiriköinyt, sen ei pidä olla sen toisen puolen ongelma. Jos tästä luovutaan kannattaa muistaa että se koskee sitten kaikkia täällä, niin kantaväestöä kuin maahanmuuttajia. Jos jollain kierolla logiikalla käy niin, että syyttömyysolettama poistetaan maahanmuuttajilta (kuten sosiaalisessa mediassa on jo nyt) otetaan pitkä harppaus kohti apartheid-valtiota. Ne lapset jotka käyvät koulua Kauhavan vastaanottokeskuksessa (jota hoitavat ja johtavat suurelta osalta turvapaikanhakijat itse) ovat syyttömiä. Heidän äitinsä ja isänsä ovat syyttömiä. Ne muusikot, jotka on nostettu julkisuuteen turvapaikanhakijoiden joukosta ovat syyttömiä. He kaikki ovat syyttömiä, kunnes oikeudessa toisin todistetaan.

Olen vihainen hallitukselle, joka on tähän mennessä sössinyt tiedottamisen pakolaiskriisistä joka kerran kun siihen on ollut tilaisuus. Paljastui, että vastaanottokeskusten yhteydessä on ollut enemmänkin levottomuutta. Tämän tiedon olisi voinut kertoa, mutta niin että olisi kerrottu samalla kuinka suurta osaa turvapaikanhakijoista asia koskee. Todennäköisesti häviävän pientä. Silti on syytä ottaa käyttöön vahvoja toimenpiteitä jotta tilanne saadaan hallintaan. Turvapaikanhakijoille on syytä tehdä selväksi että laki koskee heitä ja valvoa heidän toimintaansa.

Hallitus järjestää hätäkokouksen ja vaikutelmaksi jää että se tapahtui vain tuon Kempeleen raiskauksen takia. Suomessa raiskataan vuosittain tuhansia naisia. Kodinhoitaja raiskasi 27 vanhusta. Ei tullut hätäkokousta. Todellisuudessa hätäkokous koski turvapaikkalainsäädäntöä. Tämän olisi voinut kertoa heti. Nyt jäi elämään huhu jota yksityiset kansalaiset saavat korjata. Rikoksentekijät pitää karkottaa, mutta kukaan ei kerro sitä että tätä tehdään jatkuvasti. Taas kerran yksityiset bloggaajat saavat hoitaa tiedotusta, jota hallitus ei tee.

Suurin osa kaikista niistä, joita tämän kaltaiset asiat koskevat eivät koskaan tule julkisuuteen. Tiedotusvälineet toimivat enimmäkseen sen tiedon varassa jota saadaan julkisistä lähteistä, huhujen levittäminen on epäeettistä. Tämä ei tietenkään kelpaa "maahanmuuttokriitikoille". "Vaihtoehtomedialla" ei ole sen kaltaisia estoja ja ne käyttävät huhuja täysimittaisesti hyväkseen.

En suostu uskomaan, että valtaosa kansasta olisi menettänyt kokonaan harkintakykynsä. Se suuri enemmistö ei vaan koskaan nosta ääntään ja ymmärrän sen. Koko keskustelu pakolaisuudesta on sellainen likasanko, että sitä mieluummin käsittelee kumihansikkaat kädessä. Joka siihen koskee sotkee itsensä väistämättä. SIinä sangossa kuplivat viha, epäluulot ja silkka rasismi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Minäkin luin eilisillalla ja tulin vihaiseksi. Itse maahanmuuttajana olen häpeissäni.
Kirjoitan pian asiasta kun ymmärrän, miltä suomalaisista nyt tuntuu...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Blogisti on nyt sen verran epätarkka yksityiskohdissa, että joudun hieman tarkentamaan. Yksi yleisimmin väärinymmärretty lainkohta näet lienee juuri ns. syyttömyysolettama - nimenomaan sen mediassa usein toistettu tulkinta sanatarkassa muodossa "epäilty on aina syytön siihen saakka, kunnes tuomioistuin on tuominnut hänet syylliseksi". - Ihan järjetön ajatus, vaikka jotain oikeansuuntaistahan sillä tietenkin yritetään huonosti ilmaistakin. Siis laajennetaanpa vähän näkökulmaa!

Kyllä esimerkiksi raiskaukseen tai pahoinpitelyyn tai tappamiseen syyllistynyt on syyllinen ihan heti juuri silloin, kun on ko. teon tehnyt - ihan riippumatta siitä tuomitaanko häntä koskaan, tai saadaanko oikeuden eteen tuomittavaksi tai osataanko koskaan edes epäillä rikoksesta. Jokainen Pariisin terrori-iskuun syyllistynyt oli syyllinen heti 13.11. täysin riippumatta siitä, löytyykö jostain tunnustusvideota tai tunnistetaanko kaikkia koskaan. Itsemurhapommittajat eivät lähtökohtaisesti koskaan joudu tuomioistuimen tuomittaviksi, mutta ovat syyllisiä, samoin karkuun päässeet ja tuomiotaan odottavat raiskaajat.

Jokainen rikokseen syytön toisaalta on siihen syytön koko loppuelämänsä ja sen jälkeenkin, vaikka miten monen oikeusasteen tuomioistuin olisi hänet tuominnut rikoksesta, jota hän ei ole tehnyt. Vääriä tuomioita ja jopa oikeusmurhiakin näet joskus tapahtuu, ja jälkimmäisissähän syyllisiä ovat tuomitsijat, eivät tuomitut (vrt. ns. Suomen sotasyyllisyystuomiot, joissa syyttömät kelpo ihmiset tuomittiin rikollisten painostuksesta ja osin toimesta taannehtien lakiavääristävässä "oikeus"farssissa Hitlerin liittolaisena toisen maailmansodan aloittaneen massamurhaaja Stalinin mieliksi).

Syyttömyysolettama ei myöskään ole oikeasti kaikkia kansalaisia ja kansalaiskeskustelua rajoittamaan värkätty sensuurityökalu, vaan rikostutkintaa ja oikeusprosesseja säätelevään lainsäädäntöön liittyvä ja siellä erittäin keskeinen ja tärkeä lainkohta. "Esitutkintalaissa edellytetään syyttömyysolettaman noudattamista. Lain 7 §:n mukaan esitutkinnassa on selvitettävä ja otettava huomioon yhtä hyvin epäiltyä vastaan kuin hänen puolestaan vaikuttavat seikat ja todisteet. Epäiltyä on kohdeltava esitutkinnassa syyttömänä." https://fi.wikipedia.org/wiki/Syytt%C3%B6myysolettama - suomalaisessa lakitekstissä ei todellakaan sanota, että syytetty olisi syytön ennen tuomiota, vaan että häntä on kohdeltava syyttömänä (tutkinnassa, oikeudenkäynnissä ja yleensäkin viranomaisten puolelta).

Se miten jokainen meistä suhtautuu esimerkiksi henkilöön joka on kadulla ryöstänyt lompakon aseella uhaten, on oma asia. Jos joku uhri tai ulkopuolinen haluaa pitää ryöstäjää syyttömänä, pitäköön. Syyllinen se rikollinen silti on, vaikkei häntä koskaan tuomittaisikaan tai vaikka jopa joku viaton väärä henkilö tuomittaisiin, ja kaikki hänen syyttömät kaverinsa ja maanmiehensä ovat syyttömiä elleivät ole jotenkin osallistuneet rikokseen. Sama pätee raiskaajiin ja muihinkin rikollisiin, olivatpa syrjäytyneitä tai minkä taustaisia hyvänsä.
- Onko joku muuten eri mieltä?

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Varmaan tuhansia naisia raiskataan vuosittain, mutta yhteensä vuonna 2014 kaikenlaisista seksuaalirikoksista yhteensä tuomioita annettiin 567 kappaletta. Niistä 109 kappaletta ulkomaan kansalaisille.

Kansalaisuuksista juuri nyt Suomeen joukolla tulevat irakilaiset, afgaanit ja somalit ovat niitä, jotka ovat saaneet eniten tuomioita menneinä vuosina suhteessa osuuteensa Suomen väestöstä .

Varsin suurella varmuudella tämä kansainvaellus tulee näkymään tulevissa tilastoissa, sikäli kun niitä enää sitten julkaistaankaan.
Nyt löytyvät Tilastokeskuksen sivuilta aihesanalla "oikeus".

Miksi näiden miesten liikkumisoikeus illalla on suurempi oikeus kuin suomalaisten naisten liikkumaoikeus omassa maassaan? Miksi näille miehille ei laiteta ulkonaliikkumiskieltoa pimeään aikaan? Se olisi yksi keino tarttua asiaan. Valvotaanhan niitä vankejakin kotioloissa. Eikö näille voisi tehdä saman, jos niitä ei maasta kerran saa pois. Kansallisuudet poikkeavat todella paljon tässä asiassa. Kaikki kansallisuudet eivät Suomessa raiskaa. Niin se vain on sanoi kukkahattu mitä hyvänsä. Tilastot sen kertovat, jos nämä kulttuurierot eivät muuten satu olemaan maailmankansalaisille tuttuja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Eli siis suomalaiset eivät raiskaa?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Karo voisit opetella lukemaan suomea paremmin, että voisit kommentoida sen pohjalta mitä luit. Anteeksi jos loukkaannnuit.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #6

Minulle on tilastoista jäänyt se käsitys että suuren osan ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista tekevät täällä turistina oleskelevat. Rajat ja matkailubisnes kiinni.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Ei matkailubisnestä kiinni, mutta useampi lehtiuutinen on kertonut tosiaankin esimerkiksi Romaniasta tulleesta ja sinne karkotetusta raiskaajasta, jotka voivat olla yhtä hyvin maan kantaväestöäkin eivätkä siis välttämättä romaneja. He tilastoituvat aina ulkomaalaisiksi, toisin kuin äskettäinkin Suomen kansalaisuuden saaneet eli ns. ulkomaalaistaustaiset, joita pidetään tilastoissa yleensä suomalaisina. Olennaisinta olisi kuitenkin taistella raiskausmyönteisiä kulttuureja ja sellaisia suosivia vastaan, olivatpa minkämaalaisia ja värisiä tahansa - onhan noita esimerkiksi pääministerimme värisissä lahkokunnissakin esim. kempeleenseutulaisissakin paljastunut mm. insestitapauksiin liittyen. Armoton linja väärämonikulttuurisia kohtaan taustasta riippumatta!

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola Vastaus kommenttiin #7

Seksuaalirikoksista tuomion saaneista ulkomaan kansalaisista noin joka viidennellä ei ole vakituista asuinpaikkaa Suomessa eli toisin sanoen neljällä viidestä on.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

Tilastokeskuksen mukaan tuo suuri osa on noin 23 % ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #7

Minulle on jäänyt se käsitys että vaikka irakista ja somaliasta tullaankin salakuljettajien tuomina "turisteina". He kuitenkin ovat yleensä turvapaikanhakijoita sillai ns. virallisesti. Tosiaan, rajat "kiinni". Norja pystyi siihen, me emme.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Huolestuttavinta tuossa kansalaisuus-näkökulmassa on se, että se paljastaa jakauman vain Suomen ja ulkomaan kansalaisten välillä, ei kansallisuuksien. Valitettavasti nimittäin kotoutumisen tahattomasta tai tahallisesta epäonnistumisesta saattaa kieliä se aiemmin Tilastokeskuksenkin aineistoista paljastunut seikka, että myös monet jo Suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat jatkavat jopa toisessa polvessa esim. lähtömaansa sukupuolten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia huonosti kunnioittavaa kulttuuriperinnettä kantaväestöön verraten. Mitä raiskausalttiuteen kansalaisuuden mukaan tulee, ilmiö näyttäisi olevan jossain määrin samansuuntainen sekä ns. puskaraiskausten että lähipiirissä tapahtuneiden perheen/suvun/avo/avio/moniavioliittojen keskeisissä tapauksissa, joissa myös ns. kunniakäsitykset joskus nostavat viranomaisille ilmoittamisen ja tutkinnan kynnystä.

Taustoista ja kansalaisuuksista riippumatta, julkistettuja epäiltyjä ja tuomioita on paljon harvempia kuin syyllisiä, olettamista riippumatta.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Vuosina 2005–2010 oikeudessa annettiin tuomio yhteensä 505 raiskausrikoksesta. Kolmessa tapauksessa tekijä oli nainen. Naisten osuus lienee tässä tilastossa yliedustettuna, mutta vaikkei olisikaan, vähäinen se on.

(sarkasmi alkaa)

Miksi miehiä ei aseteta valvontaan? Valvotaanhan vankejakin.

Miksi miesten kohdalla käypä selitys on, että "ei kaikki miehet", vaikka he syyllistyvät raiskauksiin sata- tai hyvinkin tuhatkertaisesti muuta väestöä useammin?

(sarkasmi päättyy)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Miksi näille miehille ei laiteta ulkonaliikkumiskieltoa pimeään aikaan? Se olisi yksi keino tarttua asiaan. Valvotaanhan niitä vankejakin kotioloissa. Eikö näille voisi tehdä saman, jos niitä ei maasta kerran saa pois."

Toivoisin, ettei yksikään suomalainen kirjoittaisi tuollaista muuta kuin sarkastisessa mielessä. Kuvitelepa vaikka itseäsi Ruotsiin joskus 50-60 -luvuilla, kun suomalaiset olivat juoppojen puukkojunkkarien maineessa. Miltä olisi tuntunut, jos sinulle olisi lätkäisty ulkonaliikkumiskielto siksi, että sinulla on Suomen passi? Eikös vain rikolliset tule tuomita?

Suurin osa ulkomaalaisista rikoksen tekijöistä Suomessa on virolaisia. Laittaisitko heidätkin siihen ulkonaliikkumiskieltoryhmään? Tai olisiko kenties tehokkainta perustaa keskitysleirejä kaikille ulkomaalaisille?

Eero Mattila

Ruotsalaiset tekevät päätökset Ruotsissa ja toivottavasti suomalaiset Suomessa. 50-60 -lukujen Ruotsilla ei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä nykytilanteen kanssa.
- Ulkonaliikkumikielto on hyvin perusteltu, jos sillä vältetään yksikin väkivallanteko. Liikkumisvapautta voi toki lisätä esim. työpaikan, kielitaidon yms. syiden perusteella. Kantaväestön pitää pystyä elämään häiriintymättä kotiseudullaan, viranomaisten pitää pystyä takaamaan yhteiskuntarauha, joka nyt on päästetty järkkymään.
- Maahanmuuttajien maahanpääsy on tapahtunut ilman valvontaa täysin holtittomasti. Tulijoiden tekemistä aikaisemmista rikoksista tai aikomuksista täällä Suomessa ei ole mitään tietoa.
- Sitä mukaan kun yhteiskuntakelpoisuus täyttyy liikkumisvapautta voidaan lisätä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

"50-60 -lukujen Ruotsilla ei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä nykytilanteen kanssa."

No tasan tarkkaan on. Ruotsiin muutti hallitsematon määrä porukkaa vieraasta kulttuurista korpien keskeltä ja terrorisoi paikallisväestöä tappelemalla ja juopottelemalla. (Tuota tappelua ja juopottelua eivät nämä Suomen nymymamut juurikaan samalla tavoin harrasta, joten sikäli kyllä olet oikeassa.)

"Ulkonaliikkumikielto on hyvin perusteltu, jos sillä vältetään yksikin väkivallanteko."

En voisi olla enempää eri mieltä. Näen aina punaista, kun joku alkaa perustella jotain kieltoa tai ohjetta sillä, että "jos yksikin ...". Määrätään se ulkonaliikkumiskielto kaikille koko maassa, niin sitäkin voi samalla perusteella pitää perusteltuna. Kielletään autolla ajokin, niin yksikään ihminen ei kuole auto-onnettomuudessa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#3 Kaikki raiskaukset ovat ehdottomasti liikaa.

Noista 109 oli yhteiskunnan välillisesti aiheuttamia.
Kun porukkaa maahan kutsutaan, niin pitää ensin opettaa maan käytöstavat.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Hätäkokouksen sisältö ei liene pelkästään se raiskaus tai edes vastaavien tapausten estäminen, vaan turvallisuus(ja varsinkin koettu turvallisuus) kokonaisuudessaan. Myös turvapaikanhakijoiden turvallisuus kun juuri tällaiset tapaukset ovat omiaan saamaan suomalaisen kännissä olevan miehen luulemaan itseään batmaniksi oikeutetun koston tiellä.

Tuli myös mieleen, jotta eivätkö nämä turvapaikanhakijoiden rikollisuudella ja raiskariudella mesoavat ymmärrä sen hyvinkin muuttuvan itseään toteuttavaksi ennustukseksi. Jos kohdellaan kuin raiskaria joka tapauksessa, niin ei se sitten enää ole iso kynnys sellaiseksi ruveta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Yritätkös nyt muuten Hannu iseääntoteuttaa sellaista visiota että joku alkaisi ikään kuin pitää syyllisenä raiskaukstapauksiin joitakin sellaisia jotka eivät ole syyllisiä? (Ne raiskaajat ovat syyllisiä, olivatpa ketä tahansa.) Ruma pyrkimys tuollainen olisi!

Ei vaan ole onneksi vielä sattunut silmään tai korvaan joukkosyyllistämisiä tai lynkkausvaatimuksia, mitä länsi- ja itänaapureissamme kuulee tuon tuosta, eikä toivottavasti satukaan. Ehkä sinulla on sellaisestaq sitten näyttöä muutenkin kuin mielikuvituksesi syövereistä siinneenä - ethän ole poikennut siellä ainoalla tuntemallamme suomalaisella rasistisivustolla MV-lehdessä? Hullu! Älä yritä houkutella sinne ketään, olet sitten itse vastuussa. - Ja onn eksi edes pääministerimme hätäkokous ei onnistunut vielä mesomaan tupa-hakijoiden potentiaalisella syyllisyydellä niin paljon että meillä olisi vielä yhtään vastaanottokeskusta poltettu - ruotsaqlaiset suvaitsivat jo polttaa eiliseen mennessä kai 25. Ei seurata Ruotsia kotoutumiserheissä tai muussakaan mesoamisessa.

LISÄYS: kyllä vaan sittenkin muistan nähneeni eilen väkivaltaisen purkaukse ihan vielä Usarin etusivulla uutiskommentissa. Siellä joku hjoono sjuomi kirjoittanut mahdollisesti itäslaavitaustainen pietarintrolli mesosi kuolemanrangaistusta ja muistaakseni jopa ryhmänä mamuihin. US-toimitus lienee tuntenut vastuunsa ja poistanut tuon iljajanitskinintoverin kirjoituksen, jonka yden lauseen lopussa luki paljastavasti suuraakkosilla sana 'PERIOD' mikä on suomalaisille lähes tuntematon ilmaus vaikka olisi ollut suomeakin eli piste. Peräänkuuluttaisin nyt kybersodan aikana erityisesti lähdekritiikkiä, venäläiset putinistitrollit kirjoittelevat rasismiin lietsovia kommenttejaan kaikkiin Suomen medioihin!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Yritätkös nyt muuten Hannu iseääntoteuttaa sellaista visiota että joku alkaisi ikään kuin pitää syyllisenä raiskaukstapauksiin joitakin sellaisia jotka eivät ole syyllisiä?"

Et siis ilmeisesti ole lukenut somekeskustelua yhtään tai kuunnellut niitä vastaanottokeskuksen edustalla huutelijoita. Kyllä siellä nimenomaan raiskareiksi sanotaan kaikkia turvapaikanhakijoita, lynkkausta ja muilutusta ehdotellaan jatkuvasti. Se on se ilmapiiri, jossa ihminen tietää ettei edes esimerkillisesti käyttäytymällä voi tulla kohdelluksi sellaisena vaan syytökset ovat aina niskassa.

Ja ei, en lue MV-lehteä. En koskaan avaa sen linkkejä vaikka niihin jossain törmäisinkin, sillä mainokset tuottaisivat rahaa moisen tahallisen roskan ylläpitäjille. Mutta ei se missään nimessä ole ainoa, ikävä kyllä.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #14

Syytökset niskassa siis pistävät tp-hakijan raiskaamaan?

Monkey see, monkey do :).

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #15

Eivät saa raiskaamaan vaan alentavat kynnystä käyttäytyä niin kuin hänen väitetäänkin käyttäytyvän.

Onko täällä kukaan lukenut sosiologiaa tai kriminaalipsykologiaa riviäkään?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #17

En ole lukenut, mutta tp-hakijoiden suorittamista naisten ahdisteluista ja raiskauksista saamme sitten suurimmaksi osaksi syyttää kaiken pahan ruumiillistumaa - Hennalan Lakanahemmoa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #18

Yksi työtön näppylänaamainen valkoburkhapoika joku tölkki kädessä. Some vääristää kuvaa yhteiskunnallisesta tilanteesta niiden mielissä jotka liioittelevat sen merkitystä oikean kuvan luojana. Muutama hullu pääasiassa putinistitrolleja ovat saaneet ilmeisesti jotkut uskomaan että suomalaiset olisivat erityisen rasistisia ja tupahakijakielteisiä. Somen kymmenkertaisestikaan liioittelemana ei tilanne näyttäydy tosin sellaisena äkkirasismiryöppynä mitä ruotsalaisten ja norjalaisten on, vrt. ruotsidemokraattien kannatustrendi ja Breivik ja ne kymmenet poltetut vastaanottokeskukset. Pahimpia lietsojia ovatkin ns. kukkahattufanaatikot jotka syyttelevät syyttelemästä päästyäänkin kantasuomalaisia jostain "vihakulttuurista", mitä meille ei oikeasti ole vielä onneksemme saatu tuotuakaan monivihakulttuurimaista esim lähi-idän ja afrikan suunnilta. Jatketaan provosoitumatta jäät hatussa, Suomi suomalaisena rauhanmonikulttuurimaana ilman tuontimonivihakulttuurien vaikutuksia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

Kai se on uskottava jos noin väität, että joku on sinun kuultesi joskus sanonut tuollaista paskaa mitä kirjoitit että kaikki tupahakijat ovat jotain yms. Olet siis ollut paikalla muillakin rikospaikoilla kuin rasistisivustoilla joille täysijärkinen ei eksy. - Mitä teit vastaanottokeskuksen edustalla ja oletko tehnyt asianmukaisia rikosilmoituksia jos todella tuollaista kuulit ja näit? Minäkin näin teeveessä videon Lahden (kai venäläismielisen IPU-puolueen ja jonkin ulkomaalaistaustaisen Defense Leaguen tms. vieraskulttuuristen hihhuleiden) järjestämästä mellakasta jossa yhdellä pojalla oli nolo valkoinen KKK-burkha päässä, mutta jos sinä sanot että tuo on suomalainen ilmapiiri jotenkin niin haista paska! Tarkoittaa että valehtelet tarkoituksella. Ruotsissa ja Norjassa toki on tuollainen ilmapiiri, mutta 1. svenskit ja norskit ovat ulkomaalaisia eivät suomalaisia ja 2. noissa maissa on jo oikeastikin tosi paljon huonostikotoutuneita häiriötekijöitä mm. mellakkaslummeissa, joita meillä ei onneksi vielä ainakaan ole eikä toivoaksemme tulekaan - olethan Hannu samaa mieltä edes tästä ihmisyysnäkökulmasta?

Olemme lintukoto lähinnä siinä mielessä että kantasuomalaiset ovat naapureihin nähden kovin suvaitsevaisia ja onneksi ihan syystäkin. Pidetään tämä näin, ettei yksikään vastaanottokeskus koskaan palaisi meillä niin kuin on palanut muualla. Suomalainen rauhanmonikulttuuri on parempi vaihtoehto kuin kaukaa tai läheltäkään tuodut monivihakulttuurit joita ilmenee meillä mm. vastaanottokeskusten monietnisissä pikkunahisteluissa uskontokuntien ja huivisääntöjen ym. mukaan, minkä emme toivo leviävän yhtään sieltä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Jos kohdellaan kuin raiskaria joka tapauksessa, niin ei se sitten enää ole iso kynnys sellaiseksi ruveta."

Parhaiten kait sinä itse oman moraalisi tunnet, mutta jos kuitenkin jättäisit yleistämättä muihin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sinun kannattaa ehkä lukea muutama kriminaalipsykologian kirja.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

Sinun kannattaisi lukea muutakin kuin noita puolidekkareita. Vain idiootti ja sika raiskaavat tai räjäyttävät pommin tuollaisista syistä kuin yrität esittää, eikä Suomeen ole uskoakseni koskaa tullut niin kelvotonta väkeä paitsi ehkä talvi- ja jatkosodan aikoina ja tehtaankadulle diplomaateina ;)

Olet nyt Hannu aliarvioinut maahamme saapuvien turvapaikanhakijoiden ihmisyyttä ja kelvollisuutta yhteisöllisyyteen äärimmäisen halventavalla ja loukkaavalla tavalla vihjatessasi, että he alkaisivat raiskata ja tekemään rikoksia somekirjoitusten provosoimana. En sano että olet rasisti, mutta vähemmästäkin olisi syytä jo paheksua ja pyytää menemään itseensä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #21

Veikko, osa meistä on ihan oikeasti huolissaan vuosia netissä jatkuneesta vihakirjoittelusta ja sen vaikutuksista mahdollisiin rikoksiin turvapaikanhakijoita kohtaan.

Oletko varma että et aliarvioi joidenkin maanmiestemme yhteisöllisyyttä ja ihmisyyttä? Onhan se hyvä aina toivoa parasta, mutta toisaalta pessimisti ei pety.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #30

Maanmiestemme ja myös -naistemme samaten kuin muidenkin ihmisten ihmisyydestä ja yhteisöllisyydestä olemme uskoaksemme molemmat huolissamme, sinäkin. Ruotsin ja Norjan ja Venäjän esimerkki ei houkuta humanistia enempää kuin sydän rinnassa ajattelevaa muutakaan normaali-ihmistä, mitä esimerkiksi noihin vastaanottokeskuspolttoihin tulee tai Husbyn mellakoihin tai Brysselin ghettoihin ja niiden herättämiin monituntemuksiin.

Valitettavsti Suomessa jotkut eivät niinkään ole ihan oikeasti huolissaan vann enemmänkin lyövät hyvin kyynisesti mynttiä lietsomalla väärää tilannekuvaa ja syyllistämällä aiheettomasti milloin rasismista milloin antifeministista milloin mistäkin saastasta ihmisiä, jotka ovat syyttömiä ja huolissamme samoista asioista kuin sinäkin näytät olevan. Ikään kuin meidän pitäisi kuvitella elävämme maailmassa, jonka jotkut onnettomat luovat tajuntaansa viihtymällä suuren osan ajastaan rasistisivuilla tai muuten omituisessa alakultuuriseurassa. Sellainen saa helposti uskomaan vainoharhaisiin uhkiin ja joskus seura tekee kaltaisekseenkin eli aletaan käyttäytyä huonosti ja vihaa tuntien. Hölmömpi voi jopa luulla että merkittävä osa suomalaisista olisi vihapuheihmisiä tai joskus siihen suuntaan ajatellutkaan, samaten kuin joku saatta ehkä uskoa rasistienkin syöttämää pravdaa. Lietsottuna ilmiönä voi olla vaikka Islamilaisen valtion ja/tai putinistien tai muiden fundamentalistihörhöjen juonen mukaista EU:n hajottamispolitiikkaa tuollainen samaten kuin niiden aiheuttama pakolaistulvakin.

Mitä tarkoittanet aliarvioinnilla ja keiden maanmiestemme yhteisöllisyyden ja ihmisyyden? Ethän oleta, että voisi aliarvioida tai yliarvioida kaikkia suomalaisia yhtenäisenä ryhmänä enempää kuin minkään maahanmuuttajaryhmänkään. Ne ovat kuules paljon pienempiä ryhmiä joita voisi noin arvioida, usein ihan yksilö- tai ainakin yhteisötasolle pitää mennä että voisi arvioida riittävän homogeenisena aineistona edes sinnepäin. Kulttuureista voi yleisesti sanoa että vihakulttuuria esiintyy toistaiseksi Suomea enemmän kaikissa naapurimaissamme ja erityisesti Lähi-Idässä ja Afrikassa, mutta toki täälläkin sitä on.

Venäläisputinistien trollaus pitäisi mielestäni saada jotenkin hoidetuksi pois tai ainakin selvästi havaittavasti tunnistettavaksi muun keskustelun ja infon joukosta. Nythän se on ainakin kaksi kolmasosaa ellei 9/10 suomalaisesta nettivihapuheesta kukkahattufanaatikkojen ja suomalaisrasistien vihapuheen lisäksi. Tarttis tehdä jotai, Karo. Onneksi islamsitit viestittelee jihad-juttujaan nykyjään ihan omissa piireissään, ei ole juuri viime vuosina silmiin sattunut sitä liet'sontaa.

Tuo Hannu tuolla edellä kyllä esittää huolestuttavasti rasismin suuntaan viittaavia käsityksiä, joiden mukaan turvapaikanhakijat olisivat taipuvaisia alikehittyneisyyttä osoittaen ryhtymään raiskaajiksi, jos joku venäläistaustainen kybersoturitrolli huutelee putinistisia sikamaisuuksia jossain ulkomaalaisessa Mitäv****a-lehdessä tai muilla sivustoilla joilla terve kantasuomalainen ei taatusti vieraile. Kukkahattufanaatikot myös levittelevät mielellää noita false flag -väärennöksiä ja uskottelevat joskus jopa että sumalaistaustaiset tahot olisivat uhanneet raiskauksella tai jopa sen toteuttamisella, vaikka yhtään tapausta ei ole tullut julki. Kostoraiskaus ei kuulu suomalaiseen kulttuuripetimään edes rikollispiireissä. Joku lienee esittänyt kainon toiveen, että jos raiskaaja raiskaa, valitsisi edes joskus kohteita jotka hvyäksyvät sellaisen vihjaten ilkeästi että kukkahatut hyväksyisivät itseensäkäänkohdistuneena.

Juurikaan muuta kuin selvästi putinistitrollien ja islamistien tai muiden tekohenkilöiden esittämää tosikovaa (tappo/raiskaus/lynkkaus) vihakirjoittelua en ole nähnyt, mutta uskon sellaistakin mahdollisesti olevan kun niin sinäkin kai väität. Jos haluat loukata minua aiheettomastisti, vihjaa että suhtautuisin joihinkin rasisteihin/fanaatikkoihin/uskonsotalaisiin/fassiteihin ns. tasapuolisemmin kuin toisiin. - Ps. korjaa fiksuna henkilönä kirjoitusvirheeni, niitä näytti nyt tulleen melkein kuinitätrollaajien kynistä ;)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #21

Tuota. En tiedä miten sinä minun kirjoitukseni luet. Hienoa, että pidät suomalaisia niin fiksuina etteivät yleistä noin, mutta olet täysin väärässä. Niitä yleistäjiä ja lynkkajia on kaikki kantabaarit täynnä, eikä niitä löytääkseen tarvitse minnekään rasistisivustoille eksyä.

http://seura.fi/isanpikajuna/2015/11/25/kempeleen-...

Mutta ihan peruspsykologiaa on se, että jos julkinen keskustelu on mitä on, niin se vaikuttaa myös kohderyhmän asenteisiin ja käytökseen. Voi olla, että kärjistän, mutta sitä tekee jokainen osapupoli tässä keskustelussa.

Eero Mattila

Et kai aikuisten oikeasti ole tosissasi? Jos sinua haukutaan raiskaajaksi, ryhdytkö raiskaamaan?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ei tuossa mitään järkeä ole, ja kovasti kansanryhmää rasistisesti leimaavaa on esittää tuollaista nimenomaan turvapaikanhakijoihin liittyen. Eiköhän todellisuudessa minkä tahansa kulttuurin kasvatti lähinnä inhimillisenä suuttumusreaktionaan mieluummin vaikka paukauta turpaan tms. ihan härmäläisyleismaailmalliseen tapaan jos raiskaajaksi haukutaan (ellei sitten ole todella raiskauksia ihannoivaan alakulttuuriin kuuluva, joita en usko tulijoissa olevan). Eivät edes ns. hyysärikukkahattutädit voine provosoida ketään raiskattavaksi tuolla perusteella etnisyyteen tms. katsomatta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #26

No ainakaan minä en esittänyt sitä "nimenomaan" turvapaikanhakijoihin liittyen. He toki tällä hetkellä ovat ainoa ryhmä, joista kukaan noin puhuu - yhtäkään muuta ryhmää ei syljetä kasvoille kaupungilla kuin turvapaikanhakijoita tai sellaisiksi kuviteltuja.

En sitten tiedä, miksi joku kuvittelee ettei se vaikuttaisi millään tavalla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #37

Kansalaisvastuuta pitäisi tuntea joskus kansalaisrohkeudenkin muodossa. Jos olet todistanut oikeasti paikallaollen tuollaista kasvoillesylkemistä tai muuta rasistisrikollista tapahtumaa, menitkö väliin? Teitkö edes rikosilmoitusta tai tutkintapyyntöä, kansalainen Hannu? Otithan edes valokuvan tai videon todisteeksi? Muutenhan joku voisi aiheellisestikin epäillä, että levittelet liioiteltua liet'sontaa kun edes turvakameran kuva ei todista asiaa niin kuin joskus noissa ns. kansanryhmien edustajien yksittäistapauksissa on lehdissäkin 'todistanut'.

Eero Mattila

Jorma Nordlinin blokissa on Saksan poliisiyhdistyksen puheenjohtajan haastattelu. Tekstityksen saa esiin.

- Mielestäni erittäin hyvin tiivistetty puheenvuoro, siitä miten vastaanottokeskukset ovat uhka paitsi ympäristölleen myös vastaanottokeksuksissa sisällä oleville naisille ja lapsille sekä eri uskontokuntien edustajille. Keskusten sisällä on kilpailevia ryhmiä, jotka ryöstävät toisia ja pakottavat jopa orjuuteen.
- Vastaanottokeskuksissa on jatkuvasti kilpailevien ryhmien välisiä tappeluita joten turvapaikanhakijoiden oman turvallisuuden vuoksi Saksan poliisiyhdistys pitää turvapaikanhakijoiden sijoittamista vankilaan nykyistä parempana sijoituspaikkana hakemuksen käsittelyn ajaksi.
- Yksiselitteisesti turvapaikanhakijat eivät kunnioita Saksan lakeja, poliisia eikä heidän rikollisella käytöksellään edes tunnu olevan mitään vaikutusta turvapaikkapäätökseen.

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20717...

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Olen tämän jo pariin kertaan kirjoittanut, mutta kirjoitanpa uudestaan.

Kun ajatellaan tätä ajankohtaista Kempeleen tapausta... pahinta kai tässä on, että voi hyvin olla, että hepuille ei tästä todellisuudessa seuraa yhtään mitään. Ei yhtään mitään.

Nyt odotetaan oikeudenkäyntiä (aikaa kuluu) ja ensikertalaiset nuoret selviävät ehdollisella (eli ei yhtään mitään, ei sitä miksikään noteerata) ja jos älyävät (ja kyllä asianajaja kertoo) niin valittavat hoviin (aikaa kuluu taas) ja hovi lieventää ennestään lievää tuomiota ja vielä voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta (joka ei anna lupaa, mutta aikaa kuluu). Koko prosessi kestää 3-4 vuotta (ehkä enemmänkin) ja sitten maahanmuuttovirasto pähkäilee karkotusta - lievä tuomio, ei karkoteta. Ja siinä sitä ollaan. Ainoa seuraamus on, että valtion rahaa kuluu.

Oikea ratkaisu olisi: heti takaisin, mistä tulivat - ilman mitään byrokratiaa - ja tarvittaessa tuomio poissaolevana. Turvapaikka kuuluu henkilölle, joka tarvitsee suojelua, ei henkilö, jolta pitää suojella.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Ketään ei varmaan enää kiinnosta miten asia etenee, kun syylliset on julistettu. Laitan kuitenkin tämän tiedotteen:

http://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/lisatiet...

"Lisätietoa Kempeleen raiskausepäilyyn
25.11.2015Oulu

Poliisi on tänään saanut kuultua molemmat pidätettyinä olevat epäillyt sekä on haastatellut asianomistajaa. Lisäksi on kuultu todistajia eilisen illan ja tämän päivän aikana. Kenelläkään todistajista ei ole omakohtaisia havaintoja itse teosta.

Kuulustelujen tuloksena on selvinnyt, että toisella kiinniotetulla miehellä ei ole tapauksen kanssa mitään tekemistä eikä hän ole ollut asianomistajan seurassa koko tapahtumapäivänä. Hänet on vapautettu iltapäivällä.

Esitutkinnassa on lisäksi tämän päivän aikana selvinnyt, että asiaan ei todennäköisesti liitykään ketään toista henkilö, jota olisi syytä epäillä tästä teosta. Edelleen kiinniotettuna oleva 17 -vuotias mies on kiistänyt teon.

Epäiltyä rikosta edeltävät tapahtumat ovat myös tarkentuneet päivän aikana. Asianomistaja ja uhri ovat jo aikaisemmin päivällä olleet samassa seurueessa Kempeleessä ja he tuntevat toisensa jollain lailla eli kyseessä ei ole tuntemattomaan, satunnaiseen henkilöön kohdistunut teko.

Pidätettynä olevan epäillyn osalta mahdollisesta vangitsemisvaatimuksesta päätetään huomisen torstain aikana.

Poliisi ei kerro tässä vaiheessa tutkinnan yksityiskohtaisesta sisällöstä enempää. Tutkinta jatkuu mahdollisilla uusintakuulusteluilla huomenna. Poliisi tiedottaa asiasta lisää tutkinnan tilanteen sen salliessa, kuitenkin aikaisintaan perjantaina 27.11. ellei asiassa tule esille mitään merkittävää uutta ja yllättävää.

Poliisi haluaa erityisesti korostaa, että tänään vapautetulla miehellä ei ole mitään tekemistä tutkittavan asian kanssa.

Asian tiimoilta käytävä keskustelu varsinkin sosiaalisessa mediassa on ollut vilkasta ja suurelta osin asiatonta. Poliisi toivoo malttia ja asiallisuutta asian ympärillä vellovaan keskusteluun ja muistuttaa, että sosiaalisessa mediassakaan ei voi kirjoittaa mitä sattuu."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hallitus järjestää hätäkokouksen ja vaikutelmaksi jää että se tapahtui vain tuon Kempeleen raiskauksen takia. Suomessa raiskataan vuosittain tuhansia naisia. Kodinhoitaja raiskasi 27 vanhusta. Ei tullut hätäkokousta. "

Tässä on kyse jostain muusta kuin hätätilasta.
Kyse on hallitsemisesta, hallitsemisen psykologiasta.
Hallitsijoiden pitää kiinnittää huomiota niihin asioihin jotka liikuttavat kansalaisten tunteita, olivatpa ne asiat suuria tai pieniä, mikäli hallitsijat haluavat säilyttää hallittavien luottamuksen.

Itse en tietenkään tiedä asiasta mitään, mutta mitä ilmeisimmin kyseessä on ollut joku väärinkäsitys ja sitten nuorten, miltei puberteetti-ikäisten tunteiden ylikuumeneminen. Siinä voi tapahtua yhtä sun toista ja asiat eivät missään tapauksessa ole hallinnassa kun puberteetti-ikäisten tunteet riehahtavat. Tässä sitten voi olla myös kyse jostain vieraspelostakin, vaikkapa sen tytön osalta ja väärinkäsityksestä pojan osalta.

Tuollaiset "draamat" lienevät aivan yleisiä ja jokapäiväisiä asioita nuorten keskuudessa. Tässä nyt on vain erona se että toinen osapuoli olikin maahanmuuttaja.

Hallituksen "hätäkokous" asian johdosta lienee tarpeen siksi että tällainen kuohuttaa helposti erilaisia tunteita koko kansassa ja hallituksen on osoitettava tällaisessa tilanteessa etteivät kansalaisten tunteet ole sille yhdentekeviä.

Janne Hilden

Raiskaus on tunteiden ylikuumenemista. Aika hyvin kehtaat mitätöidä lapseen kohdistuneen törkeän raiskauksen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Raiskaus on tunteiden ylikuumenemista. Aika hyvin kehtaat mitätöidä lapseen kohdistuneen törkeän raiskauksen."

Lapsiahan nuo molemmat.
Eiköhän anneta poliisin ja tuomareiden päättää oliko se raiskaus vai mitä se oikein oli.

Joka tapauksessa oli mielestäni pääministeriltä viisas veto kutsua kokoon hätäkokous, ettei kenellekään kävisi epäselväksi miten Suomessa tällaiseen suhtaudutaan ja ettei tällaisiin tekoihin suhtauduta kevyesti.

En siis missään tapauksessa mitätöi, enkä suhtaudu kevyesti, mutta nämä ei ole minkään lynkkaustuomioistuinten asioita.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Melko ällistyttävää, että lähes kaikki kommentit ovat käsitelleet nimenomaan sitä, mitä asiaan liittymättömille ihmisille kollektiivisesti pitäisi tehdä.

Reija Haapanen sentään jaksoi kiinnittää huomiota tuohon, että toisella epäillyistäkään ei tutkijoiden mukaan ole ollut tapauksen kanssa mitään tekemistä, muista maahanmuuttajista puhumattakaan.

Jäljelle jäänyt epäilty on uhrin vanha tuttu. Keitä sitten tuntevat "satunnaisesti paikalle osuneet" avunsoittajat, jotka eivät ole olleet todistamassa tapausta, minkä seikan poliisi olisi voinut kertoa heti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...lähes kaikki kommentit ovat käsitelleet nimenomaan sitä, mitä asiaan liittymättömille ihmisille kollektiivisesti pitäisi tehdä."

Hyvä Jari-Pekka! Sanasta henkilöä ja sarvesta härkää. Vaaditaan 'päteviä' perusteluja sellaisilta kommentoijilta jotka ehdottavat "kollektiivisia toimenpiteitä asiaan liittymättömille ihmisille". Katsotaanpas keitä asiaanliittymättömiä kohtaan ylläolevissa kommenteissa on jotain pohdittu ja mitä toimia on vaadittu niitä poliisin eilen kertomia kahta ja tänään yhtä epäiltyä henkilöä kohtaan... Kommentteja on kaikkiaan reilut 40, ja on näköjään vaikeaa erottaa sieltä juuri ne "lähes kaikki" joista puhut, kun yhtään ei vilkaisten ole sattunut silmään. Joissain pohditaan mitä pitäisi tehdä niille kieltämättä ulkopuolisille jotka lietsovat vihaa rasistisesti tai äärikukkahattufanaattisesti, mutta muita asiaan liittymättömiä koskevia toimenpidepähkäilyjä ei ole ainakaan valtaosassa ylläolevia kommentteja, ehkä sitten rivien välissä - autatko Jari-Pekka löytämään ne kommentit joita tarkoitat?

Itse henkkoht pidin alusta asti melkein fiftyfifty-mahdollisena että ko. raiskaustapaus osoittautuisi lavastetuksi vaikkapa putinistirasistien tms. motiiveja tyydyttämään, mutta ei näytä enää juurikaan todennäköiseltä. Hyvä, etten kertonut epäilyistäni julkisesti. Vaikka villi spekulointi onkin sallittua nettisivuilla, ei sitä voi hyväksyä viranomaisilta tai tuomioistuimilta, ja fiksun on syytä täälläkin pitäytyä virallisesti julkistettujen tietojen raameissa.

Juuri tuo avunsoittajien mahdollinen osuus jossain katsannossa olisi saattanut viitata joko lavastukseen tai takinkääntöön kertomuksissa. Jos he olisivat tulleet paikalle esimerkiksi kutsumattomina keskeyttämään jotain mahdollisesti vapaaehtoista kanssakäyntiä, tilanne olisi helposti voinut muuttua tulkintariidaksi, joka helpoimmin ja 'kunniallisimmin' ratkeaa soittamalla poliisi apuun, toista osapuolta syyttäen paikalletulijoiden mieliksi. Ruma tulkinta sekin olisi tyttöparkaa kohtaan varsinkin, ihan niin kuin on nyt vallallaoleva poliisinkin edelleen ruokkima käsitys tapahtuneesta raiskauksesta. Tapahtuneella raiskauksella on aina syyllinen, joka ratkeaa heti tuoreeltaan eikä vasta tutkinnassa tai oikeussalissa. Eri asia, löydetäänkö syyllistä koskaan tai epäilläänkö oikeaa tai puhuuko kukaan totta.

Oletko muuten Jari-Pekka ihan varma että luit ne 'lähes kaikki kommentit' täältä vai kävitkö taas sielä MV-sivustolla, minne minä ja muut normaalit suomalaiset emme eksy koska siellä mellastavat tietääkseni putinistirasistisiat ja kukkahattufanaatikkosiat ja muut jotka luulevat lukeneensa lähes kaikki kommentit, vaikka tarkastelevatkin oikeasti vain yhdellä silmällä painottuen outoihin alakulttuurisivustoihin? Noinkohan syntyy se valheellinen tilannekuva ja sitä vaarallisesti edelleenlietsova hype Suomen muka mesoavasta yleisestä keskusteluilmapiiristä?

Kenenkään epäiltyjen asianosaisten nimiä ei ole missään mainittu joten kaikki ovat olleet poliisitiedotteiden varassa, paitsi että eilisen ilmeisesti väärän huhun mukaan uhri olisi ehkä sukunimeltään Sipilä mikäli olisi pääministerin veljentytär.

Janne Hilden

Mitä merkitystä lapsen raiskaamisessa on sillä, että "epäilty on uhrin vanha tuttu"? Lieventävä asianhaara, kuten vaikka esim. jonkun insestiperheen isällä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Valitettavasti on jossain määrin mahdollisesti totta tuo mitä vihjaat, että joissain yksittäistapauksissa noita lieventäviä ja kosmeettisesti lieventäviä asianhaaroja aletaan etsiä herkemmin ja poliittisesti korrektimmin kuin ehkä joissain toisissa yksittäistapauksissa. Kollektiivista arviota ei voi tokikaan tässäkään julistaa.

Vapaata villiä revittelyä sananvapauden hengessä: Ihan oikeasti, esimerkiksi feministisesti suuntautuneet kommentoijat näyttäisivät joskus jopa jollain tapaa empatisoivan valikoiden sellaista raiskaajaa, joka ei ole stereotyyppisesti valkoinen heteromies, vaan vaikkapa naisasiaunionin kannattajaksi tiedetty tms. strategiseen liittoon/sympatisoijapotentiaaliin löyhästi laskettava tai samaan tapaan kuin feministit itse vihollisen päähänpotkimaan kansanryhmään kuuluva raiskaajasika. Oikeasti raiskaajasika on raiskaajasika aina taustaan katsomatta - paitsi jos hän on nainen, sanoisin pol.korrektimmin raiskaajahöpönassupossuhuikeliinihyisuatuhmamitenuskalsitsisko. ;

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #50

Poliittinen korrektius on myös lempifraasini, kun törmään tuollaiseen erikoiseen perusteluun.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Lähes kaikki" oli tietenkin kohtuuton ilmaus, kun joillakuilla on vähän ja toisilla paljon kommentteja. Hyvä huomio, tekisivätpä useammat saman tästä alkuperäisestä aiheestakin.

Erityisesti Anne Mikkola:

"Miksi näiden miesten liikkumisoikeus illalla on suurempi oikeus kuin suomalaisten naisten liikkumaoikeus omassa maassaan? Miksi näille miehille ei laiteta ulkonaliikkumiskieltoa pimeään aikaan?"

Ja Eero Mattila:

"Ulkonaliikkumiskielto on hyvin perusteltu, jos sillä vältetään yksikin väkivallanteko."

MV-sivustolla en ole vielä käynyt, tämä meidän on riittävän masentava.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Löytyihän niitä, kiitos! Onneksi ei tullut niitä tappo- tai raiskauskehotuksia tai muilutuksia vieläkään minun silmiini. MV-sivuilla käyntisi oli tietenkin kohtuuton oletus, anteeksia vaan. Eihän enempiä toimenpiteitä tosiaankaan voi sivullisiin kohdistaa kuin ehkä suojelullisista syistä, jos vaikka tiedetään jonkin vaarallisen vankikarkurin tai terroristin olevan lähistöllä, ja siitä päättävät ja infoavat viranomaiset.

Ulkonaliikkumiskieltoa tai mieluummin tehostettua valvontaa voisi ehkä suositella kollektiivisemmin joissain vaikkapa sellaisissa jengiytymistapauksissa, joissa samaan rikolliskulttuuriin todennäköisesti sitoutuneet voisivat olla potentiaalisesti uuden vastaavan rikoksen tekijöinä riskiryhmää. Lähinnä tulee mieleen joitain kotoisia mopopärinäpartalapsipoikia tai sitten jos niin olisi, Isis-yhteistoimintajätkiä tai -värväreitä. Toki raiskausjengejäkin on joskus uutisoitu maailmalla olevan, emmekä elä lintukodossa, muttei mikään viittaa sellaiseen nyt.

Mutta siitäkin päättävät ja infoavat parhaaksinähdessään viranomaiset, joilla on siihen oikeus ja velvollisuus, muttei kumpaakaan osallistua meidän vapaaseen nettikeskusteluun - jossa muuten saamme revitellä ihan laillisestikin niin että varmaan jepeillä ja päättäjillä kateeksi käy. ;) Käytetään kansalaisoikeuksiamme, mutta mm. niiden säilymiseksi, tunnetaan vastuumme ja tarvittaessa ainakin jäitä hattuun.

Jouko Markula

No, tätä menoa ,raisakaustilastot vain pahenevat kokoajan, jollei puututa näihin ennakoivasti. prosentuaalinen ulkomaalaisten tekemä raiskausprosentti on nousujohteinen sen takia, että he ovat valtaamassa tätä rikosta itselleen oman kulttuuritaustansa takia. Mitäs sitten, kun raiskaustilastojen kärjessä on 80% aina itämainen tai afrikkalainen pakolainen? Taasko suvaitsevaiset hyssyttelevät rikokset pimentoon?
Tuo nimenomainen tilastointikohde on nousujohteinen, ja ehdottomasti vaatii huomiota osakseen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eivät ne 'suvakit' hyssyttele vaan toimivat maltillisesti harkiten . Eilenkin teeveen A2:ssa Monika-naisten Nasima Razmyar sanoi että raiskaustilastot ja tilastot lähi-idän ja pohjoisafrikan mamujen yli kymmenkertaisesta raiskaaja-potentiaalisuudesta on otettava vakavasti, eikä kyse ollut vain afgaanitaustasta jonkin yksittäistapauksen johdosta. Toinen ehkä suvakkina pitämäsi mamuasiantuntija myönsi toimittajan tiukattua että kyllähän mamuperheissäkin tapahtuu myös perheensisäisiä raiskauksia ainakin yhtä paljon kuin kantisperheissä mm. perinteisten kunniakäsitysten vuoksi viranomaisille paljastumattomina. Niin että älä yhtään liitoittele hyssyttelyä ja ettei muka mitään oltaisi tekemässä, kun lupasivat kiinnittää asiaan enemmän huoiota.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Summa summarum: Hysterisoimmekohan me suomalaiset jotenkin tätä omaa mamukeskusteluamme ja sen muka vihapuheluonnetta? Oikeastihan somekin on valtavirraltaan (poislukien ne sivut joille täysipäinen ei mene) ihan maltillista ja paljon rauhanomaisempaa meillä on muutenkin kuin hype vaikka itänaapurissa tai länsinaapureissammekin, joissa pommit ja kranaatit lentelee molemmin puolin kantisten ja mamujen iskuissa ilman valkoista tötteröburkhaakin. Kymmeniä vastaanottokeskuksia on naapurissa poltettu ja etnoghetoissa jengimiliisit pitää valtaa ja se suosittu Ruotsidemokraatit on oikeastikin rasistisenoloinen perussvedut meikäpuolueisiin verrattuna - ihan itkettää Ruotsin puolesta: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maaha...

Aiemminkin muuten jotkut täällä väittivät että kantasuomalaiset esittelee netin/somen täyteen tappo- ja raiskausuhkauksia sun muuta laitonta. Kun kerran ihmettelin ettei ole julkisuudessa näkynyt, ei niistä silloinkaan todisteita juuri löytynyt, ks. esim. http://amirzuhairi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206817...

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Summa summarum: Hysterisoimmekohan me suomalaiset jotenkin tätä omaa mamukeskusteluamme ja sen muka vihapuheluonnetta?"

Mielestäni emme.

http://vihamuki.tumblr.com/

Toimituksen poiminnat