Kempeleen raiskaus ja oikeusvaltion periaate

Eilen olin aivan saakelin vihainen monestakin syystä. Turtunut ja tyrmistynyt.

Kahta nuorta afgaanimiestä epäillään raiskauksesta. Olin vihainen uhrin puolesta, olivat raiskaajat keitä tahansa. Jos käy ilmi että nämä olivat tekijät eivät he varmasti tajua, minkä karhunpalveluksen he tekivät kaikille turvapaikanhakijoille. Tässä maassa on jo tarpeeksi vihaa muutenkin. Odotettavissa on uusia pahoinpitelyjä, polttopulloiskuja ja suunnaton määrä yllytystä väkivaltaan. Toivon tekijöille mahdollisimman kovaa tuomiota ja pikaista palautusta sinne mistä lähtivät sen tuomion istumisen jälkeen. Toivon että uhri saa yhteiskunnalta ja läheisiltään kaiken mahdollisen avun. Murrosikäisen nuoren kokema seksuaalinen väkivalta voi leimata koko loppuelämän. Te jotka keskustelette tästä tapauksesta, jättäkää ainakin uhri rauhaan. Hänen toipumistaan ei millään tavalla edistä se jos hänet kaivetaan julkisuuteen.

Muutamat kirjoittajat ovat jo käsitelleet sitä, miksi syyttömyysolettama on koko oikeusvaltion perusta. Vaikka puolet turvapaikanhakijoista olisi häiriköinyt, sen ei pidä olla sen toisen puolen ongelma. Jos tästä luovutaan kannattaa muistaa että se koskee sitten kaikkia täällä, niin kantaväestöä kuin maahanmuuttajia. Jos jollain kierolla logiikalla käy niin, että syyttömyysolettama poistetaan maahanmuuttajilta (kuten sosiaalisessa mediassa on jo nyt) otetaan pitkä harppaus kohti apartheid-valtiota. Ne lapset jotka käyvät koulua Kauhavan vastaanottokeskuksessa (jota hoitavat ja johtavat suurelta osalta turvapaikanhakijat itse) ovat syyttömiä. Heidän äitinsä ja isänsä ovat syyttömiä. Ne muusikot, jotka on nostettu julkisuuteen turvapaikanhakijoiden joukosta ovat syyttömiä. He kaikki ovat syyttömiä, kunnes oikeudessa toisin todistetaan.

Olen vihainen hallitukselle, joka on tähän mennessä sössinyt tiedottamisen pakolaiskriisistä joka kerran kun siihen on ollut tilaisuus. Paljastui, että vastaanottokeskusten yhteydessä on ollut enemmänkin levottomuutta. Tämän tiedon olisi voinut kertoa, mutta niin että olisi kerrottu samalla kuinka suurta osaa turvapaikanhakijoista asia koskee. Todennäköisesti häviävän pientä. Silti on syytä ottaa käyttöön vahvoja toimenpiteitä jotta tilanne saadaan hallintaan. Turvapaikanhakijoille on syytä tehdä selväksi että laki koskee heitä ja valvoa heidän toimintaansa.

Hallitus järjestää hätäkokouksen ja vaikutelmaksi jää että se tapahtui vain tuon Kempeleen raiskauksen takia. Suomessa raiskataan vuosittain tuhansia naisia. Kodinhoitaja raiskasi 27 vanhusta. Ei tullut hätäkokousta. Todellisuudessa hätäkokous koski turvapaikkalainsäädäntöä. Tämän olisi voinut kertoa heti. Nyt jäi elämään huhu jota yksityiset kansalaiset saavat korjata. Rikoksentekijät pitää karkottaa, mutta kukaan ei kerro sitä että tätä tehdään jatkuvasti. Taas kerran yksityiset bloggaajat saavat hoitaa tiedotusta, jota hallitus ei tee.

Suurin osa kaikista niistä, joita tämän kaltaiset asiat koskevat eivät koskaan tule julkisuuteen. Tiedotusvälineet toimivat enimmäkseen sen tiedon varassa jota saadaan julkisistä lähteistä, huhujen levittäminen on epäeettistä. Tämä ei tietenkään kelpaa "maahanmuuttokriitikoille". "Vaihtoehtomedialla" ei ole sen kaltaisia estoja ja ne käyttävät huhuja täysimittaisesti hyväkseen.

En suostu uskomaan, että valtaosa kansasta olisi menettänyt kokonaan harkintakykynsä. Se suuri enemmistö ei vaan koskaan nosta ääntään ja ymmärrän sen. Koko keskustelu pakolaisuudesta on sellainen likasanko, että sitä mieluummin käsittelee kumihansikkaat kädessä. Joka siihen koskee sotkee itsensä väistämättä. SIinä sangossa kuplivat viha, epäluulot ja silkka rasismi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu