Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Kansallista dialogia

Lehdissä on viime aikoina näkynyt kirjoituksia siitä miten pitäisi saada aikaan kansallinen dialogi. Asia koskee erityisesti maahanmuuttopolitiikkaa ja monikulttuurisuutta. Olen ehdottomasti samaa mieltä, mutta toivoisin lisäselvitystä muutamaan asiaan.

Kertokaa minulle miten käydään tuota dialogia niiden kanssa, jotka eivät tunnusta edes kolmannen polven maahanmuuttajataustaisten kansalaisten suomalaisuutta? Miten keskustellaan esim. niiden kanssa, jotka "rajat kiinni" - ryhmässä avoimesti puhuvat väkivallan puolesta? Suora lainaus tuosta ryhmästä:

”Minusta olisi kiva matsata todella siitä että olenko hyvä taistelija. Olen kersantti arvoltani ja harrastanut pistoolilla ja kiväärillä ampumista 30 vuotta. Olisi kiva päästä kokeilemaan sitä ampumista siihen oikeiseen maaliin (siihen ihmiseen). VIHOLLISEEN ja nythän se on kohta mahdollista näiden maahanmuuttajien kautta , jotka haluaa tehdä Suomesta islamilaisen VALTION.”

”Olisokan syytä alkaa tappaa näitä SUOMI SYÖJIÄ. Jotka puuhuu toista ja tekevät toista ( missä on se poliittinen vastuu).”

Mitä on dialogi niiden kanssa, jotka peukuttavat sellaisia kommentteja (42 henkilöä)? Pitäisikö ottaa tasavertaisina keskusteluun mukaan tällaisen ryhmän ylläpitäjät jotka antavat tuolle keskustelulle tilan puuttumatta asiaan lainkaan?

Ovatko ne jotka rikkovat ikkunoita vastaanottokeskuksissa ja sytyttävät tulipaloja myös keskustelun osapuolia? Entä ne jotka lähettävät uhkausviestejä? Tai ne jotka herjaavat nimimerkin suojista niitä jotka ovat eri mieltä?

Kertokaa minulle miten tämän kaltaisten henkilöiden kanssa käydään dialogia ilman että samalla hyväksytään heidän tavoitteensa tasavertaisina sivistysvaltion tavoitteiden, tasavertaisuuden ja ihmisoikeuksien kanssa.  Suomen sisun aktiivi kiitti jumalaansa siitä että vastaanottokeskuksessa oli tulipalo. Onko hän myös toiveineen ja samalla tavalla ajattelevine tovereineen tämän dialogin tasavertainen osapuoli?

Miten sitten ne henkilöt jotka antavat netissä suorasanaisia ohjeita siitä, miten maahanmuuttajia parhaiten kiusataan, miten heidän olonsa täällä tehdään mahdollisimman epämukavaksi. Pitääkö heidän vaatimuksensa ottaa jotenkin vakavasti?

Kertokaa tästä minulle, koska itse en pidä dialogia tällaisten kanssa mahdollisena. En ikipäivänä suostuisi siihen ennen kuin nuo uhkailijat, kiusaajat ja tuhopolttajat on saatu vastuuseen ja ”maahanmuuttokriitikot” tunnustavat että tämä ei ole oikea tapa käydä tuota keskustelua, tuomitsevat keskuudestaan ne jotka väärinkäyttävät sananvapauttaan tällä tavalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Janne Hilden

Mitä dialogia pitäisi käydä näiden rasisminvastaisten ystäviesi kanssa, joita epäillään yli 30 rikoksesta eilisillalta?

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/834588/Poliisi+ep...

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Enpä tunne noista ketään joten eivät ne ole minun ystäviäni.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Fanaattisten ihmisten kanssa ei dialogista tule yhtään mitään. Tilanne on aivan sama kuin yrittäisi keskustella uskonasioista jonkun uskonnollisen lahkon edustajan kanssa. Siitä ei vaan tule mitään.

Itse olen tätä dialogia kyllä yrittänyt, vuosien ajan ja sitkeästi erityisesti erään monen tunteman sukulaiseni kanssa. Lopulta oli heitettävä hanskat naulaan ja samalla myös katkaistava välit tyystin.

Näillä ihmisillä (joista vaikkapa lainaamasi asehullun mieliteot tappamisesta esimerkkinä) on niin pahat aikomukset, että koko yhteiskunnan olisi jo oikeasti herättävä tähän.

Jani Salomaa

Totta, juuri näiden mainitsemiesi syiden takia sinun kanssasi keskustelu on ollut aina mahdotonta.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Ei pidä paikkaansa. Olen lempeä, avarakatseinen mies.

Tosin ei liene Vennervirran tarkoitus, että täällä puhuttaisiin minun henkilöstäni.

Jani Salomaa Vastaus kommenttiin #5

Ei varmaan olekkaan.
En voinut vaan vastustaa kiusausta puuttua ns. pata kattilaa soimaa keissiin.

Käyttäjän mariaani40 kuva
Mari Korhonen

Ajatella, mielestäni herra Härkösen kanssa asiallinen keskustelu on aina sujunut oikein hyvin. Hän perustelee asiansa hyvin, osaa ajatella laaja-alaisesti, käyttää sujuvaa kieltä ja myös hallitsee kauniin äidinkielemme loistavasti.

Herra Härkösen kanssa keskustelemisesta ei ole koskaan seurannut minkäänlaista nettitrollailua facebookiin sitä varten perustetuilla paskasivuilla, ei alatyylisiä sähköposteja uhkailuineen, eikä mitään muutakaan epämiellyttävää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Hyvä käytös ja kulttuurimmen ydinviestit kuten "rakasta lähimmäistäsi" ovatkin kansallismielisessä liikkeessä määritelty provokaatioiksi ja jossain määrin poliisikin noudattaa uutta määritelmää.
Kun kansallismieliset valtaavat kadut (netin he ovat jo vallanneet) meidän on oppiminen siihen että oven avauksesta ja siitä kiittämisestä saa turpiin.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Lueskelin noita vihaviestejä ja jäin miettimään miten ihmiset kehtaavat jopa omalla nimellä julkaisemaan noita tappo- ja raiskausfantasipita. Eikö edes pelita että esimerkiksi työn saanti voi tyssätä tuollaiseen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Kysymykset jatkuvat. Pitäisikö MV-lehden Ilja Janitskinin kanssa käydä dialogia vaikka hän linkin takana olevassa kuvassa toivoo että istuva ministeri vietäisiin "saunan taakse" (olisi itse halukas toimimaan viejänä) ja perussuomalaisten Terhi Kiemunki komppaa tätä? Kiemunki valittaa hesarin jutussa että ""Ja sitten se, että koko ajan tämä meidän puoli tulee sellaiseksi tuomittavaksi, melkein jopa rikolliseksi, se on minusta karmeata." Kyllä se on ikävää tällainen perusteeton leimaaminen.

https://pbs.twimg.com/media/CVtFzvdW4AAzoFG.jpg:large

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Jännä ilmiö on sekin, että maahanmuuttajien seurassa en ole pelännyt koskaan, mutta useammankin niin sanotun kantasuomalaisen seurassa on ollut suunnilleen kusi sukassa. Ja eritoten känniset pitäisi kiertää kaukaa.

Toimituksen poiminnat