Odinin sotilaat, menkää kotiin

Minulle ei tullut yllätyksenä se että Soldiers of Odin – ryhmän jäsenet olivat kävelleet kotikyläni katuja muka ylläpitämässä turvallisuutta. Eräs ystävä ja naapuri oli nähnyt heidät ja otti yhteyttä. En viitsi laittaa tähän hänen mielipidettään asiasta, se oli joka tapauksessa erittäin kriittinen SOO:n esiintymistä kohtaan.

Maahanmuuttajataustaisia asuu alueella paljon, aivan naapureina. Heidän lapsensa leikkivät minunkin asuintaloni pihoilla. Sinä yli 20 vuoden aikana kun olen täällä asunut en ole kuullut tai nähnyt yhtään vakavampaa häiriötä maahanmuuttajien taholta. Tämä ei tietenkään tarkoita ettei jotain voisi tapahtua tai olisi tapahtunut, mutta pääsääntöisesti alue on erittäin turvallinen. Lapseni, nyt jo aikuiset, ovat liikkuneet alueella paljon tuona aikana, teini-ikäisinä myös myöhään illalla ilman suurempia ongelmia.

Olen itse ajanut kotini parkkipaikalta pois kolme narkkaria jotka kävivät siellä väkivaltaista velkaneuvottelua. Alueella on asunut skinheadeja jotka pelottelivat sekä maahanmuuttajia että kantaväestöä, itsekin näitä kohtasin. Pihallamme nämä kerran joivat kaljaa ja heittelivät pulloja pihamaalle. Kehotin näitä korjaamaan pullot pois ja menemään muualle, vastaus oli "tullaanko maalaamaan hakaristi oveen?" Maahanmuuttajien kanssa en ole kokenut alueella uhkaa kertaakaan, kantaväestön jäsenten kanssa enemmänkin. Me paikalliset puutumme itse asioihin. Me keskustelemme asioista, otamme yhteyttä viranomaisiin kun syytä on. Paikallinen nuorisotalo, nuorisotyöntekijät, sosiaalitoimi ja poliisi tekevät työtä ongelmien ehkäisemiseksi.

SOO:n ilmiselvä tarkoitus on antaa näkyvyyttä rasistisille katupartioille. Näiden vaikutus koettuun turvallisuuteen on pelkästään negatiivinen. Miten te erottelette ne maahanmuuttajat jotka voivat aiheuttaa häiriötä niistä jotka elävät kuten kaikki muutkin alueella, rauhassa keskenään? Ihonvärin perusteella? On irvokasta että Helsingin SOO:n katupartio koostuu suurelta osin maahanmuuttajista eli virolaisista.

Tuo katupartiointi ei lisää turvallisuutta, sillä ei ole todellisen turvallisuustyön kanssa mitään tekemistä. He kuvittelevat rauhallisella alueella keskellä päivää tapahtuvan ulkoilunsa jotenkin suojelevan ”valkoisia suomalaisia naisia” tai jotain muuta sen kaltaista. Jos vaikka raiskauksista puhutaan huomattavassa valtaosassa tekijä ja uhri ovat toisilleen tuttuja. ”Puskaraiskaus” on edelleen harvinainen.

Turvallisuuden takaaminen kuuluu poliisille. SOO:n jäsenten asenne maahanmuuttajia kohtaan on sellainen, että se ei lisää turvallisuutta. Tarkoituksena on provosoida. Jos vertaa siihen mitä paikallisin voimin on tehty ongelmien ehkäisemiseksi on SOO valtakunnallisesti saanut tähän mennessä aikaan vain nakkikioskirähinöitä, larpannut toreilla ja kaduilla ja pelotellut maahanmuuttajaväestöä. SOO:n johtajalla on yhteys Suomen Vastarintaliikkeeseen ja on epäilty, että järjestö on SVL:n farmiliiga.  Järjestön asenne niitä kohtaan, jotka eivät jaa heidän ideologiaansa ilmenee liitteenä olevasta kuvasta. Pitäisikö kaltaiseni viisikymppisen veronmaksajan tuntea olonsa turvalliseksi näiden kanssa?

Vaikka rasismi jätettäisiin pois, en halua alueelle jengiä joka koostuu myös väkivaltatuomioita saaneista henkilöistä. Nämä vielä väittävät "puolustavansa kantaväestöä". Ei kiitos, minä ja läheiseni emme ole teidän suojeluanne vailla. Menkää pois, teitä eivät kaipaa edes ne joita sanotte suojelevanne.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu