Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Odinin sotilaat, menkää kotiin

  • Odinin sotilaat, menkää kotiin

Minulle ei tullut yllätyksenä se että Soldiers of Odin – ryhmän jäsenet olivat kävelleet kotikyläni katuja muka ylläpitämässä turvallisuutta. Eräs ystävä ja naapuri oli nähnyt heidät ja otti yhteyttä. En viitsi laittaa tähän hänen mielipidettään asiasta, se oli joka tapauksessa erittäin kriittinen SOO:n esiintymistä kohtaan.

Maahanmuuttajataustaisia asuu alueella paljon, aivan naapureina. Heidän lapsensa leikkivät minunkin asuintaloni pihoilla. Sinä yli 20 vuoden aikana kun olen täällä asunut en ole kuullut tai nähnyt yhtään vakavampaa häiriötä maahanmuuttajien taholta. Tämä ei tietenkään tarkoita ettei jotain voisi tapahtua tai olisi tapahtunut, mutta pääsääntöisesti alue on erittäin turvallinen. Lapseni, nyt jo aikuiset, ovat liikkuneet alueella paljon tuona aikana, teini-ikäisinä myös myöhään illalla ilman suurempia ongelmia.

Olen itse ajanut kotini parkkipaikalta pois kolme narkkaria jotka kävivät siellä väkivaltaista velkaneuvottelua. Alueella on asunut skinheadeja jotka pelottelivat sekä maahanmuuttajia että kantaväestöä, itsekin näitä kohtasin. Pihallamme nämä kerran joivat kaljaa ja heittelivät pulloja pihamaalle. Kehotin näitä korjaamaan pullot pois ja menemään muualle, vastaus oli "tullaanko maalaamaan hakaristi oveen?" Maahanmuuttajien kanssa en ole kokenut alueella uhkaa kertaakaan, kantaväestön jäsenten kanssa enemmänkin. Me paikalliset puutumme itse asioihin. Me keskustelemme asioista, otamme yhteyttä viranomaisiin kun syytä on. Paikallinen nuorisotalo, nuorisotyöntekijät, sosiaalitoimi ja poliisi tekevät työtä ongelmien ehkäisemiseksi.

SOO:n ilmiselvä tarkoitus on antaa näkyvyyttä rasistisille katupartioille. Näiden vaikutus koettuun turvallisuuteen on pelkästään negatiivinen. Miten te erottelette ne maahanmuuttajat jotka voivat aiheuttaa häiriötä niistä jotka elävät kuten kaikki muutkin alueella, rauhassa keskenään? Ihonvärin perusteella? On irvokasta että Helsingin SOO:n katupartio koostuu suurelta osin maahanmuuttajista eli virolaisista.

Tuo katupartiointi ei lisää turvallisuutta, sillä ei ole todellisen turvallisuustyön kanssa mitään tekemistä. He kuvittelevat rauhallisella alueella keskellä päivää tapahtuvan ulkoilunsa jotenkin suojelevan ”valkoisia suomalaisia naisia” tai jotain muuta sen kaltaista. Jos vaikka raiskauksista puhutaan huomattavassa valtaosassa tekijä ja uhri ovat toisilleen tuttuja. ”Puskaraiskaus” on edelleen harvinainen.

Turvallisuuden takaaminen kuuluu poliisille. SOO:n jäsenten asenne maahanmuuttajia kohtaan on sellainen, että se ei lisää turvallisuutta. Tarkoituksena on provosoida. Jos vertaa siihen mitä paikallisin voimin on tehty ongelmien ehkäisemiseksi on SOO valtakunnallisesti saanut tähän mennessä aikaan vain nakkikioskirähinöitä, larpannut toreilla ja kaduilla ja pelotellut maahanmuuttajaväestöä. SOO:n johtajalla on yhteys Suomen Vastarintaliikkeeseen ja on epäilty, että järjestö on SVL:n farmiliiga.  Järjestön asenne niitä kohtaan, jotka eivät jaa heidän ideologiaansa ilmenee liitteenä olevasta kuvasta. Pitäisikö kaltaiseni viisikymppisen veronmaksajan tuntea olonsa turvalliseksi näiden kanssa?

Vaikka rasismi jätettäisiin pois, en halua alueelle jengiä joka koostuu myös väkivaltatuomioita saaneista henkilöistä. Nämä vielä väittävät "puolustavansa kantaväestöä". Ei kiitos, minä ja läheiseni emme ole teidän suojeluanne vailla. Menkää pois, teitä eivät kaipaa edes ne joita sanotte suojelevanne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ruotsissa paljastui hiljan, että Norrköpingin Odin-pomo on tuomittu pedofiili. Mahtaa kaduilla olla turvallinen olo...

Juhani Kahela

Kun noin tarkkaan tiedät Ruotsin tapahtumista, niin kerropa kaikki ei-alkuperäisten ruotsalaisten väkivallan ja muut rikolliset teot. Aluksi riittää vuosi 2015. Oliko Ruosissa vallattuja alueita, joihin poliisilla ei ole menemistä.

Loma-asuntoni on paikkakunnalla, jonne poliisin tulo iltaisin ja viikonlppuisi kestää tunnin. Vastaanottolaiset miehet kävivät ahdistelemassa naisia. SOO vieraili muutamana iltana ja kas kummaa tilanne rauhottui. Kiitos SOO.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaheli nähnyt pahaa unta ...

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #41

Kysymys."...kerropa kaikki ei-alkuperäisten ruotsalaisten väkivallan ja muut rikolliset teot. Aluksi riittää vuosi 2015. Oliko Ruosissa vallattuja alueita, joihin poliisilla ei ole menemistä.

Vastaus. "Kaheli nähnyt pahaa unta..."

Voiko varmemmin osoittaa kuuluvansa älyköyhällistöön?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #42

Kerroit niin hienon anekdootin ettei siihen enää voinut asiallista argumenttia antaa. Jos itse tarjoaa kelvotonta todistusaineistoa, miksi odottaisi itse saavansa parempaa?

Pekka Iiskonmaki

Sotilaat on perinteisesti menneet kotiin, kun sota loppuu.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tarkoitatko että Suomessa on ihmisiä, jotka uskovat elävänsä sodassa? Se on huolestuttavaa.

Tiina Wiik

Kuka uskoo sotaan, kuka aselepoon. En todellakaan ole mikään natsien kannattaja enkä koe ääriliikkeiden katupartiointia kovinkaan tehokkaana tai hyödyllisenä keinona turvallisuuden lisäämiseen monestakaan syystä. Ne eivät kuitenkaan ole suomalaiset, jotka haluavat olla sodassa. Helsingin Muslimit sanoivat iltamissaan (joiden aiheena oli elämä vääräuskoisten maassa), että muslimit voivat olla kahdessa mahdollisessa tilassa ei-muslimien valtion kanssa: sodassa tai aselevossa. Helsingin Muslimit siis totesi suoraan, että Suomen muslimit ovat tällä hetkellä aselevossa Suomen kanssa, ei rauhassa tai ihanassa monikulttuurisuudessa.
Vaikka katupartiot ovat esim. islamismia näkyvämpi ilmiö, koska niille tarjotaan kohtuuttomasti palstatilaa, kytee todelliset ongelmat aivan muualla. Suhteessa muslimiväestön kokoon Suomesta on lähtenyt enemmän taistelijoita ISISiin kuin mistään muusta EU-maasta. Katupartiot nyt kuitenkin vain kävelee, islamistiradikaalit oikeasti tappavat ihmisiä. Islamismi ei tietenkään ole ainoa yhteiskunnan ongelma, mutta ei se ainakaan asioita paranna.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #26

"Muslimit sanoivat iltamissaan.."

Olitko itse paikalla, vai mikä on lähteesi?

- - - - -
"Suhteessa muslimiväestön kokoon Suomesta on lähtenyt enemmän taistelijoita ISISiin kuin mistään muusta EU-maasta"

Tähänkin sinulla on varmaan lähde?

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Merkillistä sakkia ne ovat. Kovin mielelllään puhuvat "kostosta", "takaisinmaksun ajasta" ja "tulossa olevasta sisällissodasta". He ovat täysin irrallaan todellisuudesta, MV:n kaltaisten valesivustojen ja muiden omien palstojensa aiheuttamassa henkisessä myrkytystilassa.

Kaiken huippu todellakin on, että Helsingin Etelä-Haagan, Pikku-Huopalahden ja Ruskeasuon hyvin rauhallisia ja miellyttäviä kaupunginosia tulee terrorisoimaan tuollainen mmahanmuuttajavastainen joukko, josta puolet on itse maahanmuuttajia.

Rikostausta on tietysti noissa piireissä vain eduksi. Uskottavuuden nostaja, kuten eräissä moottoripyöräkerhoissakin.

Me emme tarvitse, emmekä halua tällaisia Odinin kaltaisia vastenmielisiä ilmiöitä kaduillemme! On raivostuttavaa nähdä, että tämän on annettu tapahtua jo tähänkin mittaan asti.

Juhani Kahela

Helsingin kadut ovat mielestäni täynnä vastenmielisiä ilmlöitä. Poistako ne SOO:n mukana. Esimerkiksi erilaiset anarkistiryhmät, jotka rikkovat törkeästi muiden omaisuutta ja varattomina eivät korvaa mitään. Hanhijoen poliisiauton polttaneet terroristit ovat mielestäsi lievempi paha kuin SOO., kun et niistä mitään kirjoita. Mitähän kaduillemme jää jos jokaisen nimeämä vastenmielinen ilmiö poistetaan kaduilta?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Koska on muitakin ongelmia, tästä yhdestä ei saisi puhua eikä ottaa kantaa, jollei samalla listaa kaikkia muitakin?

Jari Kaikkonen

Kerrotko kuinka SOO:n henkilöt häiritsevät sinua henkilökohtaisesti? Tunnetko turvattomuutta ja häiritsevätkö he sinua kun kuljet ulkona? Laitatko tähän vaikka linkin missä puhutaan "kostosta", "takaisinmaksun ajasta" ja "tulossa olevasta sisällissodasta" ??
Jos joku tahtoo kävellä kaduilla nallet kainalossa ja vetää siihen mukaan lapsensakkin niin siitä vaan tai riehua kaduilla pelleiksi pukeutuneena..no koppiinhan ne joutuivat. Enemmän minä ihmeettelen ihmisiä jotka ovat suvaitsevia kaikkeen tälläisen, mutta kuitenkin niin tavattoman suvaitsemattomia muille kuin omille ajatuksilleen.

Tapio Aquila

Ensimmäiset katupartiot olivat nimettömiä papparaisporukoita, jotka syntyivät matujen aiheuttamien eitoivottujen ilmiöiden vuoksi. Niillekin poliisit tosin naureskelivat, mutteivät nähneet syytä puuttuakaan toimintaan. SOO on organisoitu ja levinnyt ainakin 16 maahan, joten tuo kirjoitus on yhtä naurettava kuin kioskirähinäväite halpamainen. Osoittaa myös poliittista pyrkimystä tuoda esiin kotoperäistä häiriökäytöstä ja SOO:n rikostaustoja samassa yhteydessä. Se on esillä jokaisessa suvaitsevaisen kirjoituksessa. Ilmiönä SOO saattaa olla ylimitoitettu monessakin nukkumalähiössä, mutta se osoittaa vain kaukaaviisautta. Heidän läsnäolonsa tekee sen, minkä poliisin tulisi tehdä, l. rauhoittaa jo ennakkoon, enkä usko kirjoittajankaan luulevan, että jätkät katsoisivat sivusta kotimaista rikollisuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu eivät katso sivusta. Lol. Vaikea katsoa sivusta kun itse on tekijä.
Voisitko muuten kirjautua nimellä ja kuvalla ja profiilitiedoilla tähän palveluun.

Jari Rahkonen

Odinit ovat ilmiö joka on syntynyt rajun maahanmuuttoallon seurauksena. Kerropas Pauli mikä on rikossaldo Odin vs. maahanmuuttajat?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Noissa hyperlinkkaamissani jutuissa tulee hyvin esille se, että monilla odineilla on taustallaan monenlaisia väkivaltarikoksia. Minusta on sekin irvokasta, että henkilöt joilla on tilillään naisten pahoinpitelyjä sanovat puolustavansa naisia. Uskottavuusongelma on melko suuri, ellei giganttinen.

Porukka jolla on yhteyksiä uusnatseihin, joka ei tee minkäänlaista yhteistyötä poliisin, vastaanottokeskusten tai yleensä viranomaisten kanssa, jonka sivuilla esitellään erilaisia astaloita ja tuliaseita, jonka organisaatioa on hierarkisesti rakennettu, joka kieltäytyy keskustelemasta julkisesti tiedotusvälineiden edustajien kanssa yms. yms. On se kumma miten tämä ei herätä luottamusta.

Käyttäjän mariaani40 kuva
Mari Korhonen

Se, että odinistit päättävät lietsoa, lähinnä kai omia pelkojaan, tilanteen sellaiseksi, että täällä ihan pitää partioida, on omiaan olemaan itseään toteuttava ennustus. Se lienee odinistien tarkoituskin, jotta otteita kaduilla voisi koventaa.

Helsinki ja pääkaupunkiseutu tiheään pakkautuneine asukkeineen on aina ollut muuta maata alttiimpaa levottomuuksille. Se on yksi osa kaupunkiasumisen hintaa. Satunnaisia väkivallan ja järjettömyyden tekoja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tarvitaanko siihen vielä rönsylatvaisia ja vajaatukkaisia odinisteja sekaan?

Ei totisesti, pysyköön poissa kaduilta sotkemasta tolkun ihmisten liikkumista.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Sharia-laki luo järjestystä tuohon länsimaisen hapatuksen kaaokseen.

Alaikäisten pakkoavioliitot, naisten alistaminen, seksuaalivähemmistöjen sorto, antisemitismi jne

Kaikki Ok: kulttuurisia ominaispiirteitä.

Tervetuloa "moniarvoiseen" ja "monikulttuuriseen" Suomeen!

Olli Nurmi

Miten Sharia-laki nyt liittyy Odineihin?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Toiseen paikkaan syntyneinä nämä samat tyypit suurella todennäköisyydellä kuuluisivat ISIS:n.

Jari Rahkonen

Onko niin että uutisia on luettu valikoivasti vai mistä johtuu että suurin huolenaihe nyt on SOO? Pieni porukka joka ei ole syllistynyt mihinkään. Samaan aikaan joukossamme vilisee sotarikollisia,karkureita ja tuntemattomia henkilöitä joiden liikkeistä tai historiasta kenelläkään ei ole mitään tietoa. Samaan aikaan kun väkivaltarikosten määrä on lähtenyt rajuu kasvuun ja niissä maahantulijat ovat selkeästi yliedustettuina http://yle.fi/uutiset/utriainen_ulkomaalaiset_ylie...
on Pauli huolissaan muutamasta Odinista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Blogisti toivotti SOO:lle samaa kuin SOO toivottaa Euroopan kautta Suomeen valuneelle ylisuurelle kansainvaellukselle: "Menkää kotiin."
Kun kuuntelin Vappuna kaunaisia, poliittisia vihapuheita, mieleni teki sanoa puhujille ja kuulijoille: "Menkää kotiin!" No, ne menivätkin, mutta päästivät ensin vallankumoushöyryjä ulos.
Perustuslaillinen oikeus, näet. Meillä kaikilla. :-))

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ja nehän menee!? Ei sillä, että minä niitä tarvitsisin suojelemaan ketään, mutta kun tämä maailma se ei pyöri minun tarpeiden ympärillä. Tai en minä usko, että sinäkään niin ajattelet, kunhan teet selväksi meille lukijoille, mitä sinä olet mieltä ja sitten osa peukuttaa ja osa ei. SoO jatkaa käppäilyä, sinä jatkat sen paheksumista, sitä rataa, niin edes ja onnellisina elämänsä loppuun.

Täältä kaikki näyttää hyvin, hyvin yllätyksettömältä ennalta arvattavalta ja tylsältä. Suunta on selvä, päämäärä selvä ja seuraukset selvät. Kaikki ollaan osa tätä iloista sirkusta, näytellään roolejamme, joista mikään ei kuitenkaan riko itse esitystä, joka meille on junailtu.

"All singing all dancing crap of the world".

Juha Kuittinen

"Turvallisuuden takaaminen kuuluu poliisille".

Poliisiylijohtaja Kolehmaisen mukaan muuttunut turvallisuustilanne onkin nyt hallinnassa.

"Kolehmainen totesi olevansa huolissaan poliisin toimintaympäristön muutoksesta, mutta korosti toisaalta turvallisuustilanteen olevan nyt hallinnassa ja poliisin suoriutuneen tehtävistään hänen nähdäkseen olosuhteisiin nähden hyvin. Poliisien määrän vähentämisen täytyy Kolehmaisen mukaan kuitenkin loppua. Pääsyyksi turvallisuustilanteen muutokseen mainittiin noin 32 000 turvapaikanhakijan saapuminen Suomeen viime vuonna."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/169184-poliisi-jul...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos nyt lähtökohtaisesti väitetään että joka ikinen yksittäinen islamilaistaustainen henkilö edustaa kaikkien maailman muslimien mielipiteitä ja tekoja mutta pahoinpitelystä tuomittu odininmörhö vain itseään. Siinä tapauksessa keskustelu on tuomittu epäonnistumaan.

Se halutaan jo alkuasetelmassa viedä viedä umpikujaan.

Ilkka Huotari

Yksilönvapauksien puolestapuhujat ovat valmiita rajoittamaan näitä oikeuksia silloin kun he eivät tietyistä ihmisistä, tai lähinnä heidän poliittisista mielipiteistään, pidä.

Tämähän nähdään jatkuvasti anarkistien toiminnassa esim. itsenäisyyspäivisin, jolloin anarkistit ovat kieltämässä mielenosoituksia.

Tuon SOO-porukan kävely voisi olla rinnastettavissa vaikka mielenosoituksiin. Pitäisikö Pauli Vennervirran mielestä oikeus mielenosoituksiin kieltää ja keneltä?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mielenkiintoinen näkökulma. Nythän poliisi poisti paikalta esim. pastori Kai Sadinmaan, joka täysin rauhallisesti osoitti mieltä Rajat kiinni - mielenosoitusta vastaan. Loldiers of Odin ei ole syyllistynyt väkivaltaan vaan jaellut tikkareita yms. klovnien touhuja, mutta putkaan päätyivät.

Jos kyseessä oli SOO:n mielenosoitus oliko siitä tehty ilmoitus? Oliko ilmoitettu että kyseessä oli mielenosoitus vai ulkoilivatko hemmot muuten vaan? Jos oli mielenosoitus eikä siitä ollut ilmoitettu olisi poliisin pitänyt poistaa heidät paikalta ja sakottaa. Lakihan on Suomessa sama kaikille, vai mitä?

Ilkka Huotari

Voisihan niistä tehdä, jos ne katsotaan mielenosoituksiksi.

Tässä oli nyt vain tarkoitus miettiä kieltoa siltä kannalta, jos niitä pidettäisiin mielenosoituksina. Muuttaako se asiaa? Pitäisikö ne edelleen kieltää?

(Ei ole jäänyt huomaamatta, että vasemmistohenkiset haluavat häiritä näitä kokoontumisia, oli ne sitten mielenosoituksia, marsseja, tai katupartioita.)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #36

Missään ei ole ollut esillä että SOO:n ulkoilusessiot olisivat mielenosoituksia. Niitä on aina markkinoitu katupartioina, joten tämä spekulointi on puolestasi aivan turhaa eikä liity aiheeseen. Pysytään asiassa.

Jos luit tarkkaan, en ole kieltämässä yhtään mitään. Olen vain aktiivisesti eri mieltä. Jos katsotaan että SOO:n toiminta heikentää yleistä turvallisuutta on ehkä syytä pohtia mitä asialle pitäisi tehdä.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #38

Samalla, kun mietitään mitä pitäisi tehdä, kun SOO:laiset heikentävät yleistä turvallisuutta, pitäisi miettiä millä heidän katupartiomisensa tehdään turhaksi ja tarpeettomaksi. Ehdotuksia toimiksi, millä SOO tehdään tarpeettomaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Kaikki haitallinen on tarpeetonta.

Käyttäjän maarnela kuva
Ari Maarnela

Minulle ei tullut yllätyksenä, että ulkomaalaistaustaiset ryöstelevät avuttomia vanhuksia Helsingin Kalliossa. Vähän sen sijaan korpeaa, kun uhri sattui olemaan oma äitini. En viitsi kirjoittaa hänen kommenttiaan tähän. Sen verta kriittinen se oli. Odinin Sotilaat ovat jo kotonaan. Nämä ryöstäjät taas käyttäytyivät kuin olisivat olleet kotonaan. Ja tätä menoa kalliolaiset vanhukset kohta pysyvät kotonaan. Suomessa piti oleman vapaa liikkumisoikeus. Heikoimmilta se on kuitenkin jo viety.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Minun äitini ryösti silminnäkijöiden mukaan aivan kantaväestöön kuuluva henkilö. Ei saatu kiinni, mummo meni naama verillä heti pankkiin kuolettamaan kortit joten menetykset jäivät vähäisiksi. Suurin tappio oli rikkinäiset silmälasit.

Miten sinun mielestäsi SOO parantaa yleistä turvallisuutta, jos he eivät käytännössä pysty erottelemaan turvapaikanhakijaa pizzerian omistajasta? Sitäpaitsi turvallinen ympäristö on myös turvapaikanhakijoiden oikeus.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Minä taas asun Kalliossa ja kyllä yleensä ne ongelmat sikäli kun sellaisia tulee tulevat ihan suomalaisten taholta. Se on totta, että alueella liikkuu ulkomaalaisia tasku- ja kännykkävarkaita. Itse jouduin uhriksi kerran kun arabitaustaisen näköinen vei älypuhelimeni taskustani. Tosin mukanani ollut afrikkalainen kaveri juoksi varkaan kiinni ja otti puhelimen takaisin. Ulkomaalaisia on siis monenlaisia. Yksi Kallion erityispiirteistä on kuitenkin juuri suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus, jokainen saa olla mitä haluaa. Tämän myös tietää jokainen, joka alueella haluaa asua. Jostain syystä on Suomen suosituimpia asuinalueita, jonne ihmiset tulevat kaukaakin esim viikonloppua viettämään. Jos ulkomaalaiset olisivat sen pilanneet näin ei varmaan olisi? SOO ei tänne koskaan ole tervetullut ja pidän vain positiivisena asiana, että sen suuntaisista mielipiteistä voi täällä esim kapakkakeskustelussa saada hyvinkin nuivan vastaanoton ja vähintään kehoituksen "mennä kotiin".

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Katupartiot eivät kuulu suomeen, ei äärioikeiston tai anarkistien. Soldiers of Odinien toiminnan tarkoitus on provosoida, ei heidän tarkoituksensa ole suojella. Niin kauan kuin he onnistuvat pitämään maahnamuuttaja vastaista keskustelua yllä, heidän olemassa olonsa on turvattu. Yle paljasti järjestön ideologian, joka ei varmasti herätä luottamusta tavallisten ihmisten parissa. Meillä on jo vartiointiliikeet ja poliisi pitämässä turvalisuutta yllä, se riittää hyvin.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Poistettu Tapio Aquilan loukkaavat, harhaiset ja jankkaavat kommentit. Seuraavista vastaavan laisista tulee esto.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Odinien voimakas kansainvälistyminen kertoo asiantuntevasta työskentelystä globaaleissa äärioikeistolaisissa verkostoissa. Siihen tarvitaan kielitaitoa, verkostoja ja osaamista. On hyvin vaikea kuvitella kenenkään julkisuudessa olleista Odinien johtajista kykenevän tähän.

Käytännössä Odinin sotilaat onkin uusnatsien peitejärjestö, joka rekrytoi ja radikalisoi väkeä. Kun Odinien valtakunnallinen johtaja Mika Ranta ilmoitti ehdokkuudestaan Olavi Mäenpään johtamien Suomidemokraattien riveissä, niin tiukan hierarkinen järjestö muuttui samalla äärioikeistopuolueen kampanjakoneiston osaksi." http://www.heili.fi/uutiset/kolumnit/item/2030-kat...

Toimituksen poiminnat