Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Brexit/Strömsö

Brexit - operaatio ei mennyt kaikin tavoin kuten Strömsössä. Sen jälkeen kun kansanäänestyksen tulos julkaistiin Skotlannin parlamentti ilmoitti olevansa tiukasti EU-jäsenyyden kannalla. Skotlanti pyrkii mieluummin itsenäiseksi valtioksi kuin jää pois EU:sta. Pohjois-Irlannissa kasvaa tahto rajaneuvotteluista Irlannin kanssa. On mahdollista että brexitin seurauksena Isosta-Britanniasta tulee Pikku-Britannia. Punnan arvo syöksyi välittömästi. Pörssi joutui myös syöksyyn. Suur-Lontoossa on ilmaistu tyytymättömyys päätökseen, eurooppalaiset pankit saattavat viedä konttorinsa pois kaupungista.
 

Poliittisesti tilanne on katastrofaalinen myös äänestyksen voittajapuolella. Nigel Farage joutui myöntämään että lupaukset EU-maksuista syntyvistä säästöistä, jotka voitaisiin siirtää suoraan terveydenhoitoon olivat täyttä puppua monien muiden lupausten lisäksi. Edes eron kannattajien valttikortti, maahanmuuton lopettaminen tai voimakas rajoittaminen ei tule toteutumaan ainakaan kovin nopeasti, jos ollenkaan. Kävi ilmi että voittajapuolella ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa siitä miten voiton jälkeen edetään. Mitä siis jää jäljelle?

Jäljelle jää hajonnut maa, jossa väestö on voimakkaasti jakaantunut. Mitä korkeampi äänestäjien ikä, sitä suurempi osuus äänesti eron puolesta. Tämä tarkoittaa sitä, että ne jotka äänestivät eron puolesta saavat elää päätöksen kanssa ehkä 10-15 vuotta. Nuoret saavat elää seurausten kanssa lopun ikäänsä ellei Pikku-Britannia yritä uudelleen EU:n jäseneksi. 

Nyt jo saamme lukea raportteja siitä miten muuta kuin englantia puhuvia herjataan, uhkaillaan ja heidän käsketään ”mennä kotiin”. Ei sen väliä vaikka he olisivat jo kotimaassaan. Myös suomalaisia on joutunut tämän kohteeksi. Rasistit siis kuvittelevat saaneensa luvan kaikkeen tähän äänestystuloksen perusteella. Tuli iso jytky, nyt saamme tehdä mitä haluamme. Kaikessa tässä on jotain hyvin tuttua.

Pahimmassa tapauksessa toteutuu se, mistä kirjoitin edellisessä kirjoituksessani. Äärioikeisto saa ilmaa siipiensä alle ja hajottaa EU:n. Seurauksena olisi heikko Eurooppa, läjä toistensa kanssa kilpailevia pikku valtioita suurten kansojen ja yhteisöjen maailmassa, itäisen suurvallan vasalleja.

En voi ymmärtää niitä jotka haluavat hajottaa EU:n. Millä sen jälkeen kilpaillaan Kiinan, USA:n ja Intian kaltaisten miljardiväestön valtioiden kanssa? Millä yhteisellä äänellä vastustetaan Venäjän vaikutusvallan kasvua (olettaen tietysti ettei Venäjällä jollain taikatempulla hallitus vaihdu enemmän sivistysvaltion tavat omaavaan)? Ketkä ovat sitten eturintamassa ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristöön liittyvien uhkien torjunnassa? Haluavatko EU:n vastustajat tuhota sen tahon, joka estää heitä tekemästä EU:n puolustajille mitä he tahtovat?

Aivan järjetöntä. Minusta tuntuu enkä taida olla ainoa, että hajottajat haluavat nimenomaan toimia Venäjän hyväksi ja syöstä maailman ilmastokatastrofiin. Tai sitten nämä vaan kuvittelevat toimivansa demokratian ja kansanvallan puolesta, mitä he eivät todellisuudessa tee. He vain vievät Euroopan takaisin 1900-luvun alun maailmaan. Historiasta voimme lukea millainen se oli.

Korjataan mieluummin EU:n demokratiavajetta. Vaaditaan läpinäkyvyyttä päätöksentekoon. Ei rikota Euroopan kansojen yhteisöä eikä viedä mantereen edistykseltä sen moottoria.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Skotlannin parlamentti ilmotti eli mikä päästösvalta tuon ilmotuksen takana on. Nyt alkaa ihmetyttään nämät ilmotukset ja sanomiset, kuka mitä missä ja millä valtuuksilla. Saahan sitä ilmottaa, mutta onko se ilmotettu asia joku päätös ja laillinen päätös?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mikä tuossa bloggauksessa on väärää, kerro se Suomeksi.

Ilkka Huotari

No ehkä vaikka se oletus, että Ison-Britannian jakautuminen olisi huono asia. Jakautuminenhan voi hyvinkin kannattaa, jos toinen kansa haluaa toista ja toinen toista.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Jos kerran kommentoit hauskoilla kuvilla niin jatketaan.Itse löysin kuvan jolla mielestäni vakuuttavasti selittää miksi brexit tapahtui. Tai sitten ei.
http://www.snopes.com/wordpress/wp-content/uploads...

Ilkka Huotari

Vai että BSE :-O

Tuohan olisi aika huolestuttavaa, jos se on noin, onko tuolle jotain lähdettä? On, löytyi: http://www.snopes.com/mad-cow-versus-brexit/

Eli tuo on vain sama kartta, josta on tehty mustavalkoinen...

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #8

No niinpä. Kun kerran keskustelu menee tälle tasolle niin jatketaan. Tässä myös erittäin hyvä kuvaus brexit-äänestyksen tuloksista.

https://www.youtube.com/watch?v=0j5sMNad0b0&featur...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #9

Keskustelu meni jo "tälle tasolle" tuossa blogikirjoituksessa, anteeksi vain...

"itäisen suurvallan vasalleja."

:D

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ensimmäinen brexitin jälkeinen muslimiyrittäjän kauppaan kohdistunut tuhopoltto. "Police say a 6ft-tall white man, who was wearing a blue jacket, walked into the halal butchers and threw a lit bottle of accelerant at 5.25pm on Monday.

Thankfully a shop-worker managed to escape with just minor bruising after the sickening fire bomb attack.

Dramatic photos have shown the extent of damage at the Muslim store, with the front windows blown out and the walls covered in black soot.

West Midlands Police say they are keeping an open mind over the motive, but locals insist the attack was Brexit-related." https://www.thesun.co.uk/news/1356778/halal-butche...

Yllätys. Tuli iso jytky!

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ja nyt menee briteillä todella putkeen. Myös Walesissa on herännyt halu irtautua Isosta Britanniasta.

http://www.walesonline.co.uk/news/politics/plaid-p...

Toimituksen poiminnat