Pauli Vennervirta "Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing, it was here first "- Mark Twain

Kaikki blogit puheenaiheesta Perheväkivalta

Onko väkivaltaisella ihmisellä etuoikeuksia?

Esimerkki 1.

Sinulla on henkilön x kanssa oikeus asuntoon.

Jos x on väkivaltainen.

Hän voi asua asunnossa. 

Sinä asut muualla.

Lähisuhde- ja perheväkivalta vaatii nopeita ja konkreettisia toimia

 

Suomi täytti 100 vuotta. Suomen naiset saivat ensimmäisinä maailmassa äänioikeuden. Maatamme pidetään tasa-arvon edelläkävijänä.

 

Kuitenkin Suomen naisiin ja lapsiin kohdistuva lähisuhde- ja perheväkivalta on vielä tabu ja valitettavan yleistä. Väkivalta vaatii välittömiä toimia rikosten kitkemiseksi. Suomi on Euroopan unionin toiseksi väkivaltaisin maa naisille, ja joka kolmas Suomen nainen kokee elämänsä aikana kumppaninsa tekemää väkivaltaa.

 

Maassamme on paljon lapsia, jotka yrittävät tehdä parhaansa vaikeuksien keskellä

Heti aluksi onnittelen kaikkia valmistuvia ja muita todistuksen saavia. Onnittelen kuitenkin eniten niitä, ketkä ovat parantaneet numeroitaan ja eritoten niitä, ketkä ovat selviytyneet kouluvuodesta
/ valmistuneet vaikeuksista huolimatta.

Venäjällä sisällissota, naiset vastaan miehet

 

Venäjän valtion virallisen lehden Rossiskaja Gazetan mukaan 12 000 - 14 000 naista kuolee Venäjällä vuosittain perheväkivallan seurauksena.

Se on valtava määrä. Keskisuurissa sodissa saattaa sotilaita kuolla vuodessa tuo määrä. Lukumäärän perusteella voisi päätellä Venäjän käyvän sukupuolisotaa, naiset vastaan miehet. ”Sodassa” haavoittuneitten (loukkaantuneitten naisten) määrää voi vain aavistella.

Naistenpäivän aattona vakavien asioiden äärellä

Tänään vietämme Kansainvälistä Naistenpäivää. Osallistuin eilen eduskunnan naisverkoston varapuheenjohtajan roolissa ”Kaduilla – Kotona – Netissä – TURVASSA!” -seminaariin, jossa käsiteltiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Seminaarissa käsiteltiin erityisesti teknologian ja Internet-maailman kehittymisen vaikutuksia tässä asiassa. Parisuhdeväkivallan henkiset puolet voivat löytää uusia ilmenemistapoja Internetin välityksellä, mutta tietoverkkojen kautta voi myös saada apua ja vertaistukea näissä vaikeissa tilanteissa.

Joulun taikaa sinivilkkujen takaa

Isä kännissä, äiti kännissä, äiti baarissa ja lapset yksin kotona, sossulle ilmoituksia, pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, kännissä kaatumisia, aineiden yliannoksia, itsetuhoisia henkilöitä. Taas pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, yliannoksia, sossuilmoituksia, kännissä kaatumisia jne. Sellainen on joulumaa, kun kotimaata katsoo viranomaisten silmin. Ja se maa on varsinkin joulun aikaan pimeä ja ruma. Toki joukkoon mahtuu sairastumisia ja loukkaantumisia myös aivan muista syistä, mutta valitettavasti alussa luetellut tilanteet ovat pääosissa joulun vietossa sinivilkkujen takaa.

Miehet useammin vakavan perhe- ja lähisuhdeväkivallan uhreina

Sukupuolistuneesta väkivallasta puhuttaessa piirtyy ihmisten mieliin usein jopa stereotypian asteella kohonnut mielikuva  parisuhteeseen sidoksiin jäänestä naisesta, joka puolisonsa väkivaltaisuuden seurauksena on menettänyt tyystin sisäisen koherentin tunteensa  ja kykynsä jatkaa itsenäistä tervettä  elämää - sinänsä tämä mielikuva ei ole väärä eikä edes edusta vinoutunutta käsitystä, sillä valtaosa läheissuhteissa tapahtuvasta väkivallasta kohdentuu edelleen naisiin ja usein juuri kontrolloivasti motivoituna.

Joka vitsaa säästää, se vaimoaan vihaa?

Viime päivinä on puhuttu siitä miten islamin oppinut on kertonut millä tavalla vaimoa on oikein rankaista fyysisesti. Esimerkiksi youtubessa nähtävässä videossa kerrotaan, että naiset haluavat miehekkään ja suojelevan miehen. Ja tämä suojelu onnistuu vain jos mies on tarvittaessa aggressiivinen myös naista kohtaan. Tässä on kuitenkin rajoituksia. Vaimoa ei saa lyödä naamaan ja tehdä hänestä rumaa. Lyömisen tarkoitus on kasvattaa ja ojentaa, ja siksi mies ei saa kirota naista lyödessään tätä.

Perhe ei ole pyhä

Perhe on jokaisen tuki ja turva. Vaikka muu maailma kääntäisi sinulle selän, on perheesi aina puolellasi. Tuhlaajapoika otetaan avosylin vastaan. Koti on turvapaikka, johon vääryydet ja pahuus eivät pääse. Kotona jokaisella on rauha, jokaisella on lupa olla oma itsensä. – Ja kun yhteiskunta toistaa tätä puppua, ja poliitikot perustavat työnsä näille valheille, syntyy valtavasti ongelmia.

Raiskaukset jäävät edelleen valtaosin piilorikollisuudeksi

 

YLE:n viranomaislähteistä kokoamien tietojen mukaan  mahdollinen raiskaaja voi olla iältään 20-vuotias tai keski-ikäinen, opiskelija tai eläkeläinen eli raiskaajia ei voi yksiselitteisesti profiloida tiettyjen sosioekonomisten tai ikävaikutteista ominaisuuksien perusteella :

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä